Ünlü Araştırmacı Yazar Tecelli SIRMA’nın Girişimi İle Pervarililer Geleneksel Botan Günüde “Hemşeriler Buluşması” Girişimini Başlattı.

Ülkemizin birçok  ilçe, köy ve beldelerinde olduğu gibi yılda bir kez Pervari'nin dışında yaşayan hemşerilerimizi buluşturmak, hiç Pervari'yi görmemiş  ikinci ve üçüncü kuşak Pervarililere  ata yurtlarını tanıtmak, kültürümüzü canlı tutmak amacıyla bir  “Hemşeri Buluşmaları" gününü başlatmak istiyoruz.

İlkini Ağustos 2020 tarihinde yapılmasını öneriyoruz. Bu tarih Pervari'nin geleneksel “Botan Günü”- ("Roj'a Ro") kutlama gününe denk geldiği için anlamlı  olduğunu düşünüyoruz.

Pervari ve Beğendik Belediye Başkanlıkları ile yapılan görüşmelerde şenliklere ve etkinliklere destek olacaklarını ifade etmelerinden dolayı Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan ve Beğendik Belediye Başkanı Gürgin Özdemir’e teşekkür eder, bu geleneğin kurumsallaşıp, gelenekselleşeceğine ve gelecek kuşakların da buluşmalarına vesile olacaktır.

Bu ilk girişimi üç kişilik bir komite olarak Tecelli Sercan Sırma, Hikmet Sırma ve Mehmet Şükrü Uras olarak başlatıyoruz. Girişimin genel koordinatörlüğünü Mehmet Şükrü  Uras yapacaktır. Komite Tüm iletişimleri kendileri sağlayacaktır. İllerde  kalıcı belge olması için  bütün yazışmalar arşivlenecektir.
Amacımız, birlik ve beraberlik içinde, Pervari dışında yaşayan siyaset, bürokrasi, sanatçı, Gazeteci, yazar, iş dünyası ie ayrıca herhangi bir zaman diliminde Pervari’de görev yapanları da dahi ederek, tüm hemşerilerimizi bu anlamlı etkinlikte bir araya getirmektir.

Siz kıymetli hemşerilerimizden öneriler geldikçe "Çalışma Komitesi" genişletilecek, kutlama günü programı oluşturulacaktır.
Bu ilk tarihi adımı siz değerli hemşerilerimizle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, hep beraber başaracağımıza yürekten inanıyoruz.
PERVARİMİZE hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle…..
 
Tecelli Sercan SIRMA
Araştırmacı Gazeteci Yazar