İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Taka Gazetesine samimi açıklamalarda bulundu
 
Siyasette artık Milletvekili, Bakan veya Genel Başkanlık için milletin gönlüne girmek ve oradan yükselmek gerekiyor. İYİ Parti’nin Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs DYP’de başladığı siyasi yaşamında Partinin Geçmişte Bakanlığını yapmış Meral Akşener ile birlikte Meclise yürüdü. Ankara’da kendisiyle buluştuk hem öğle yemeği yedik hem de yeni dönemi konuştuk. Örs büyük heyecan ve mutluluk duyuyor. Yakında Trabzon’dan Danışmanlarını da alacak ve yoluna öyle devam edecek. İşte milletin gönlüne giren Örs ile Ankara’da yaptığımız sohbetin özeti:
 
TAKA: Hüseyin Örs Trabzon’a mal oldu. MHP’de Başkanlık, Belediye Başkan adaylığı, sonra milletvekili adaylığı ve 24 Haziran 2018 seçimlerinde de İYİ parti Trabzon milletvekili. Çok büyük mücadele verdiniz. Şu an emeklerinizin karşılığını aldığınızı düşünüyor sunuz?
 
HÜSEYİN ÖRS: Evet, doğru. 2014 mahalli seçimlerinden beri başlayan bir siyasi. Süreç neticesinde 24 Haziran 2018 seçimlerinde İYİ parti milletvekili seçilmem. Öncelikle seçim dönemi sona erdi. Beni Trabzon milletvekili seçen seçmeyen Trabzonlu vatandaşlarımıza hizmet sürecim başladı. Bu noktada Trabzon’da tüm vatandaşlarımızın milletvekiliyim. Ortak problemlerin çözümü noktasında ne yapmam gerekiyorsa parti ayrımı yapmaksızın yapmaya hazır olduğumu söylemek isterim. Seçim kampanyaları yorucu oluyor, bu yıl ramazana denk geldiği için artı bir yorgunluk oldu ama ben kendimi biraz tecrübeli hissediyorum. Daha önce üç seçim geçirdim. Siyasette büyük şehir belediyesi başkan adaylığı, milletvekili adaylığı ayrıca benim bir de Trabzonspor da başkanlık seçiminde de taraftım. Celil Hekimoğlu ile de bir seçim geçirdim. Bundan sonra hizmet noktasında neler yapabilirime bakacağım.
 
Şehrin Bu Kadar Soruna Sahip Olması Üzücü
 
TAKA: Siyasetin çekirdeğinden gelen bir isimsiniz. Danışmanlıklar, KTÜ’de öğretim üyeliği, 1461 Trabzon’da başkanlık var. Peki milletvekilliği hedefini ne zaman koydunuz?
 
HÜSEYİN ÖRS: Ben ortaokuldayken 1 veya 2. Sınıfta bir hocamız vardı. Yusuf hocamız. Bize sınıfta sen ilerde ne olacaksın diye bir soru yöneltti. Herkes farklı cevaplar verdi, çoğunun cevabı öğretmenlikten yanaydı. Bana sıra geldiği zaman ben ‘Parlamenter olmak istiyorum’ demiştim. Hocam şaşırıp anlamını biliyor musun demişti. Siyasetle uğraşan bir ailenin içinden geliyorum. Ben ilkokuldayken rahmetli babam muhtarlar derneği başkanıydı. Ziraat odası başkanlığı yaptı. Bir gün babam ile Güniz sokağa Demirel’in evine gittik. O zamanlardan gelen bir siyaset eğilimim hep oldu. Daha önce öğretim üyeliği yaptım, spor geçmişim oldu ama siyasette beni cezbeden insanların içinde olmak onlarla konuşup yardım edebilmek dertlerine çözümler üretebilmek. Bunların neticesinde vatandaşlarımızın da desteği ile buralara kadar geldim hepsine minnet borçluyum.
 
TAKA: Kavgacı değil, uzlaşmacısınız..
 
HÜSEYİN ÖRS: Hedeflerim arasında TBMM’de Trabzon’un Ankara’da ki sesi olabilmek, meclis açıldığında Trabzon’un yerel halkının yaşadığı problemleri gündeme getirmek iktidar sahiplerine bu problemleri duyurabilmek ve çözüm noktasında bir baskı kurmak var. Mecliste diğer partilerden aldığımız duyumlarda kulis konuşmalarımızda ilk yöneltilen konu kabinede dört tane Trabzonlu bakanın olması. Bu kadar fazla bakan çıkarmış bir şehrin bu kadar soruna sahip olması üzücü. Trabzon’un en büyük problemi işsizlik, yol sorunu ve trafik birde takımımızın Trabzonspor’un ekonomik sıkıntı içinde olması. Bu dört bakandan bu sorunlara çözüm aşamasında yardımların geleceğine ve el birliğiyle çözüme ulaşacağımıza inanıyorum.
 
Adayımız Akşener’dir
 
TAKA: Şu an partiniz için en önemli gelişmelerden biride partiyi kuran sizi listelere koyan meclise taşıyan Meral Akşener’in kırgın olduğu. İkna ettiniz , şimdi partinizde son durum nedir?
 
HÜSEYİN ÖRS: İYİ partide alternatif bir başkan arayışı yok, İYİ partide bir lider çekişmesi yok. Sayın Genel Başkanımız Meral Hanım seçim sonrasını değerlendirmek Afyonda yaptığımız çalıştay  toplantısında teşkilatta görev almış partinin farklı organlarında görev almış bir heyeti dinledik bazı sorunlar olduğunu söyleyenler oldu bunun ardından Meral Hanım partiyi olağanüstü kongreye getireceğini söyledi. Bakıldığında Türk siyasetinde az rastlanan bir şey yaptı Meral Hanım. İYİ Parti, parti içi demokrasinin de örneği olan bir parti. Bu ilk defa yaşanan bir şey. Bunun üzerine bir sosyal medya hesabından paylaşım yapıldı. Biz bütün Parti üyeleri olarak Meral Hanıma aday olması konusunda bir teklifte bulunduk. Sayın Genel Başkanı 12 Ağustostaki kongrede aday yapacağız. İYİ Partinin genel başkanı olarak seçeceğiz ve merkez organları yenilenmiş bir İYİ Parti’yle önümüzdeki yerel seçimlere hazır olacağız. Sayın Genel Başkanım da Başkanlık divanının ardından bunu deklere etti. Trabzon'da da güçlü adaylarla yerel seçimlerin iddialı partisi İYİ parti olacaktır.
 
Çalışmalara Başlayacağız
 
TAKA: Kadronuzu kuruyorsunuz peki odanız belli mi?
 
HÜSEYİN ÖRS: Evet, odamız belli. Devletimiz vermiş olduğu imkanlarla birlikte bir kadromuz olacak. O ekibi oluşturacağız. Meclis tatilinden sonra çalışmalarımıza başlayacağız. Trabzon’a hizmette 3 yardımcım olacak.   
 
Siyaset Sabır İşi
 
TAKA: Demokratlar size geliyor mu?
 
HÜSEYİN ÖRS: Sadece demokratlar değil diğer partilerden arkadaşlarda geliyor ve çok mutlu oluyorum. Az önce bahsettiğiniz demokratların seçimlerde büyük desteğini gördüm. Öğrencilerimizden çok destek aldık her kesimden oy aldığımıza inanıyorum. İnsanlarla temaslar sağlamaya çalıştım siyaset biraz sabır işi. Manşet olarak şunu söleyebilirim. Trabzon’da her kesimden oy aldım. Bunun sorumluluğu gereği herkesin Milletvekili olacağım.
 
İYİ Parti Millet Hareketidir
 
TAKA: Kulislerde bu adımı attıktan sonra uzun süre siyaset yapacağınız konuşuluyor sizi AK Partiye de yakıştıranlar oluyor, ne dersiniz?
 
HÜSEYİN ÖRS: Sayın Turgut, Ben Aktif siyaset hayatımı MHP'de başladım daha sonra İYİ Partiye geçtim ve şimdi de İyi Parti nin Trabzon milletvekiliyim. Çünkü Meral Akşener’in Türk siyaseti için büyük bir şans olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki dönemde yenilenmiş iyi partinin daha iyi yerlere geleceğine eminim. Bir de şuna değinmek istiyorum, 8 ay önce kurulmuş bir parti Türkiye’de yüzde 10’luk bir oy aldı 43 tane milletvekili çıkardı ve bunu yaparken de devletten tek bir kuruş hazine parası almadan yaptı. Bu kolay bir iş değil. Parti binalarını açmak suyunu akıtmak kolay değil. Bu halkın desteğiyle oldu. Çünkü İYİ Parti hareketi sadece parti hareketi değil millet hareketidir. Biz Partimizden memnunuz, Genel Başkanımıza da minnettarız.
 
Trabzonspor Moral Değerimizdir
 
TAKA: Trabzonspor’da Hayrettin Hacısalihoğlu döneminde 1461’in Başkanlığını yaptınız. Hayrettin bey şimdi yeniden Asbaşkan ama daha zor bir dönemde. Neler söyleyeceksiniz?
 
HÜSEYİN ÖRS: Trabzonspor bizim değerimizdir.  Trabzonspor'umuzu siyetin üstünde tutmalıyız.Biz siyasetçiler hangi partiden olursak olalım Trabzonspor'un hizmetinde olmalıyız.Hayrettin bey ile ilişkilerim abi kardeş ilişkisidir. Trabzonspor'a bu zor dönemde çok faydalı hizmetleri olacağı düşüncesindeyim. Şu anda süreci iyi yönetiyorlar.Trabzonspor’un her yerde her zeminde emrinde olacağım. Trabzonspor yenilince bizim bütün şevkimiz kırılıyor. Güçlü olmamız için Trabzonspor kazanmalı.
YUSUF TURGUT