Cumhur ittifakı ve Ak Parti Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı Harun Demirci Taka Gazetesi’ne konuştu:
 
Harun Demirci AK Parti’de önemli görevler içinde bulundu. Beşikdüzü Mevcut Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ile ilçede ilçe başkanlığı sürecinde koordinasyon içinde oldu.
 
İlçede çok güzel projelere imza atıldı. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhur İttifakı’nın adayı olarak gösterildi. Demirci ilçede çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. İlçeyi karış karış karış geziyor, vatandaşı dinliyor. Demirci adaylık sürecini ve çalışmalarını gazetemize anlattı.
İşte o röportaj: 
 
Beşikdüzü’nü Karış Karış Biliyorum
 
TAKA: Sahaya çıktığınız günden itibaren ne gördünüz? Beşikdüzü yeni dönemde de Cumhur İttifakı ile AK Parti ile yola devam etme kararlığı ortaya koyuyor mu?
 


HARUN DEMİRCİ: Öncelikle sizlere bana kendimi anlatma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın tezhipleri ile Beşikdüzü’nde aday olduk. Gurur duyuyorum, sorumluluğumun bilincindeyim. Ben çok uzun süredir teşkilatların içerisindeyim. Türkiye’de en uzun süre ilçe başkanlığı yapanlardan biriyim. Beşikdüzü’nü 34 mahallesi ile karış karış biliyorum. 2009-2017 yılları arasında hem ilçe başkanlığı hem de il genel meclis üyeliğini birlikte yaptım. O süreçte mahallelerimizde çok büyük çalışma performansı gösterdik.
 
Biz Her Zaman Sahadayız
 


31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın adayıyız. Beşikdüzü kendine has özellikleri ile farklı bir yer. Biz sahadayız, bizim sahada oluşumuz seçimlerle alakalı da değildir. Sürekli sahada olan bir partiyiz ama seçimler nedeni ile daha aktif ve programlıyız. Sahada ekip ruhu içerisindeyiz. Ben değil biziz, biz bir ekibiz. Eğer başarı olacaksa ve Beşikdüzü’nde oldu. Bunu ekiple yaptık. Bencil bir düşünce içerisinde asla olmadık olmayız da.
 
Tarihin En Büyük Yatırımlarını Gerçekleştirdik
 


Geçtiğimiz dönemde 2014 seçimleri ile merkezi iktidarı yerel iktidarlarla buluşturduk. Uzun yıllar bunun özlemini çekiyorduk. 2014 yerel seçimlerinde Orhan Bıçakçıoğlu ile birlikte yerel iktidarı da alarak Beşikdüzü’nde tarihinin en büyük yatırımlarını gerçekleştirdik. Bundan en büyük pay Sayın Cumhurbaşkanımızın Beşikdüzü’ne ilgisi. Sayın Bakanlarımızın ve Milletvekillerimizin gösterdiği özel ilgi ve bir başka gerçek var Sayın Orhan Bıçakçıoğlu gibi bir belediye başkanı, kendisi de milletvekilliği yapmış olması, iş bitiriciliğinin yüksek olması bizde teşkilat olarak sazın aynı teline vurarak çok güzel çalışmalar yaptık.
 
Biten Ve Devam Eden Yarırımlar
 
Biten yatırımlar var, devam eden yatırımlar var. Yıllardır Trabzon’da konuşulan teleferiği Beşikdüzü yaptı. Yılsonuna kadar 150 trilyonluk doğalgaz yatırımı var. Ali Şükrü Bey Külttür Merkezi’miz var son derece modern. Cezaevi hizmete girdi. Ekonomik olarak Beşikdüzü’ne katkı sağlayacak. Bizim olmazsa olmazlarımız arasında bir fakülte var. İlçeler bazında fakülteye en hazırlıklı ile Beşikdüzü. Eğitimi ile öne çıkan bir ilçeyiz. Şuan da bütün eforumuzu ona harcıyoruz. 92 dönümlük arazi bekliyor hazır. 350 kişilik yurdumuz vardı. 500 kişilik yeni bir yurt tamamlanmak üzere. Bunlar fakülteye hazırlık.


Karadeniz’in en iyi sahili bizde olacak, ,ihalesi yapıldı. Cumhurbaşkanımızın yüzde 80 devam eden projeleri devam ettirin, hiç başlamayan projeleri devam ettirmeyin talimatı vardı. Buna rağmen Sayın Bakanımız cumhurbaşkanımız ile yapılan görüşmede Beşikdüzü’nün sahil dolgu ihalesi yapıldı. Yer tespiti yapıldı.  Çocuk oyun parkları, gezi alanları, sosyal donatılar olacak. İlçenin alt yapısı tamamen değişti, tamamlandı.

 
TAKA: Sel felaketinin izleri silindi mi?
 
HARUN DEMİRCİ:  Evet, 2016 yılında Beşikdüzü çok büyük bir afet yaşadı. Büyük maddi kayıplar oldu. Ancak ülkemiz güçlü, çok güçlü bir devletimiz var. Maddi boyutlarda bir sıkıntımız yok. Biz orada 3 tane canımızı kaybettik. Beşikdüzü daha iflah olmaz, düzelmez denilen Beşikdüzü devletin tüm imkanları ile bütün erkanı ile buradaydı. Çok kısa sürede yaraların sarılma gayreti gösterildi. Bir daha inşallah olmaz. Devlet Su İleri çok güzle çalışmalar yaptı, önemler alındı. Tekrar olmaması için çok büyük tedbirler alındı.
 
Beşikdüzü Cazibe Merkezi Olma Yolunda
 


TAKA: Burasını siz turizm merkezi yapmaya çalışıyorsunuz. Özellikle Körfez Turizmine önem veriyorsunuz. Ancak zaman zaman turizmi rahatsız edecek sıkıntılarda yaşandı.  Gerçekten Arap yatırımcılar ilçeden ayrılma noktasına geldimi?
 
HARUN DEMİRCİ: Beşikdüzü güçlensin istiyoruz. Beşikdüzü turizm açısından bir cazibe merkezi olma yolunda. Tabi ki bu da yatırımla olacak. Yatırımcı demek burasının ekonomik olarak güçlenmesi demek. Son zamanlarda sanki yatırımcıya karşı bir duruş sergileyen bir kesim var. Ama Beşikdüzü’nün aklıselim insanları her yatırıcının ilave bir kaynak olduğunu, her yatırıcının buraya ekmek vereceğinin bilincinde. Bu ilçe bizim. Bizim başka bir Beşikdüzü ilçemiz yok. Siyaset bazen insanları böyle yanlış düşünceye de yöneltebiliyor.


 
Yatırımların Önü Kesilmemeli
 
Siyaset uğruna bu yatırımların önü kesilmemeli. Ben isterim ki bu yatırımcıların hepsi Beşikdüzü’nden olsun. Ama yok. Ben isterim ki hepsi Trabzon’dan olsun. İlçenin menfaatine bakmak lazım. Bunu onlarında çok iyi bildiğini biliyorum. Ama siyasi etken var. AK Parti yükseliyor burada endişesi ile buna karşılar. Onların galip olma şansı yok. Turizmden kim feragat edebilir, bacasız fabrika olarak görüyoruz.  Bir yerli yatırımcı geldi de hayır sen alamazsın biz Arap’a vereceğiz mi denildi? Yok, öyle bir şey. Bizler yatırımcının önce kendi ülkesinden ilinden olmasını ister doğamız da var ama yok yani.  Bu ilçeye kimsenin haksızlık yapma şansı yok.


 
İlçede İttifak Çalışmaları
 
TAKA: Listenizi hazırladınız mı?
 
HARUN DEMİRCİ: Evet listemiz hazır. Cumhur İttifakı ile yola çıktık. Cumhur İttifakından arkadaşlarımız, ilçe başkanımız geldi. Tanıştık, hep birlikte ilçede esnafı ziyaret ettik. O arkadaşlarımız ile birlikte orada Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Devlet Bahçeli’nin yaptığı üsteki ittifakı biz orada aynen yansıtıyoruz. Bizim parti aidiyetimiz var. Cumhurbaşkanımızın gösterdiği yoldan yürüyoruz. Hep birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
 
Beşikdüzü’nde Yatırımlar Sürecek
 


TAKA: Merkezi hükümet ile yerel hükümeti birleştirdiniz. İttifak ile birlikte buradaki hedefiniz nedir?
 
HARUN DEMİRCİ: Bizim hedefimiz Beşikdüzü Belediyesini aynen ittifakla birlikte alacağız. Mevcut yatırımlarımızın devam etmesi noktasında devam etmek istiyoruz. Belediyeyi iktidar ile aynen devam ettireceğiz. Şuan da ilçemizde her vatandaşımız bu ilerin iktidarla olduğunu bu yatırımların iktidar ile geldiğini, devam eden işlerin iktidar belediyesi ile olacağını, yeni yatırımların yine iktidar belediyesi ile olacağını bilincinde.
 
Ziyaretlerimizi Gerçekleştiriyoruz
 


TAKA: Sahada çalışmalarınız nasıl?
 
HARUN DEMİRCİ: Saha çok iyi. Biz görevi devraldığımız gibi hemen ertesi sabah sahadaydık. Bütün Sivil Toplum Kuruluşlarını gezdik. Başta Sayın Kaymakam olmak üzere bütün resmi kurumları gezdik. Esnaflarımızı gezdik, evlere gidiyoruz, vatandaşlarımız ile buluşuyoruz. İnsanların AK Parti’ye karşı teveccühü var. Vatandaşlarımızın tepkisini olumlu ya da olumsuz anlıyoruz. Saha çok iyi. Ama tabiî ki Beşikdüzü’nde bir muhalif anlayış var. Bu kesim her yapılana karşı çıkmıştır. Cezaevine karşıydılar. İlçeye yapılacağının farkına varınca. İlçeye bula bula cezaevini mi buldunuz dediler. Keşke bu ülkede cezaevlerine gerek olmasa. Ama bu ülkenin gerçeği. Biz bunun için çok uğraştık. Amacımız ekonomik olarak ilçeye katkı sağlamasıydı. Biz şuna inanıyoruz; esnafımız, her kesi ekmek yesin.
 
Ortak Akılla Yöneteceğiz
 


TAKA: Projelerinizi yürütürken nasıl bir yol izleyeceksiniz?
 
HARUN DEMİRCİ:  Ben halk ile belli günlerde bir araya geleceğim. Ortak akla önem veren bir insanım. Benim çok iyi yaptığımı düşündüğüm bir iş vatandaş açısından doğru algılanmıyor olabilir. Yanlış değerlendirilebilir. Onu vatandaşlar ile istişare yapacağım. Birlikte yöneteceğiz ilçemizi. Ben yaptım oldu zihniyetinde asla olmayacağız. Yeni dönemde de basit dokunuşlarla insanların gönlüne hitap edecek projelerimiz var. Örneğin; iftar çadırı var ilçede. Bunu ilçede belirli merkezlerde yapacağız. Yaşlıların evde bakımını yapacağız. Cenaze hizmetlerimiz olacak. Taziye çadırları kuracağız. O gün o akşam cenaze evinin yemeğini vereceğiz. Üzüntüler paylaştıkça azalır. Çok büyük kabul görüyor. Bunlar çok kolay ve masrafı hiçbir şey. Bunlar projelerimiz içinde çok küçük ayrıntı ama olmazsa olmaz. Biz insanlarımızın iyi günde de zor gününde de birlikte olacağız.


 
Yetki Vereceğiz Denetleyeceğiz
 
Belediyeleri bir beton alma, çakıl alma, asfalt alma yeri olarak görülmesinden kurtaracağız. Tabiî ki belediyelerin görevi ama sosyal belediyeciliği yayacağız. Birde ben 63 yaşındayım 50 senedir belediyeleri bilirim. Hepsi çok değerli arkadaşlarımız. İdarecilikten geliyorum kurumlara yetki vereceğim. Yetki verdiğim kişiyi denetleyeceğim. Konserdir, festivaldir, tiyatrodur bu tür etkinlikleri yapacağız. Şuan da belediye gidip bir araba kum alabilir miyiz? Yeri olarak görülüyor, bu elbette görevi. Mahalle hizmetleri birimi kuracağız. Bunlar çok zor değil,ihtiyaç. Vatandaş ben belediyeye giderim de bana kızarlar mı? diye düşünmeyecek güler yüzlü bir anlayış olacak. Bunu gerçekten yapacağız, insanların beklentisi bu.