Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası Renkli Görüntülerle Başladı.

Tunceli Valiliği, Belediye ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından organize edilen, Türkiye’de ilk defa ilimizde yapılan Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası, birinci gününde renkli görüntülerle başladı.

Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası, 15 Temmuz Şehitler Parkında toplanan grupların, ellerinde Türk Bayrakları ile kortej eşliğinde Millet Bahçesi'ne yürümesiyle başladı. Yürüyüşün ardından Millet Bahçesi’nde açılış seremonisi düzenlendi.

Sabah saatlerinde başlayan yarışlar ve akrobasi gösterileri ise nefes kesti.

Şampiyonanın açılışına Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Vali yardımcıları Akın Zor ve Selçuk Yosunkaya, Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, sporcular, teknik heyet ve vatandaşlar katıldı.

Vali Sonel, burada yaptığı konuşmada, göreve başladığı yaklaşık 15 ay boyunca yıllardır konuşulan fakat bir türlü yapılmayan projelerin hayata geçirildiğini söyledi. Vali Sonel, “Yaklaşık 15 aydır hem Valilik hem de Belediye Başkanlığı görevini yürütüyoruz. Bu süre içerisinde yıllardır konuşulan fakat önceki belediyenin bir türlü yapmadığı projeler, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımızın destekleriyle bir bir hayata geçirildi.

İstihdamdan, Munzur ve Pülümür Nehri kıyı düzenleme çalışmalarına, hayvan barınağından kent meydanına, yeraltı çarşısından Çay Keyfi Sokağına, 200 bin metrekare peyzaj çalışmalarından 15 Temmuz Şehitler Parkına, 78 dönümlük Millet Bahçesinden Millet Kıraathanesine, Demiroluk Virajının yapılmasından 9km’lik şehir geçişi lale motifli aydınlatmalara kadar çok sayıda projemiz tamamlanıp vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Belediyeyi aldığımızda bulduğumuz para 13 milyon ve borç 15 milyon₺ idi. Bir yıl içerisinde gerçekleşen iş 583 milyon. Şu an belediyede gelir de var para da var. Bu yapılan güzellikleri görmek ve değerini bilmek lazım" ifadelerini kullandı.
 

“Tunceli’den Milli Takıma Sporcu Gönderiyoruz”

Vali Sonel, geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan Türkiye Rafting Şampiyonasını hatırlatarak, Tunceli’de yapılan spor faaliyetlerinde Milli Takıma sporcuların seçildiğine dikkat çekti. Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, şu ifadeleri kaydetti:

“Mayıs ayında Tunceli’de ilk kez Türkiye Rafting Şampiyonası yapılmıştı. 500’e yakın sporcu ve teknik heyeti 5 gün boyunca ağırlamıştık. Önümüzdeki sene ise Tunceli Dünya Rafting Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Bunun için girişimlerimiz var. Bugün de bizim için çok önemli. Tunceli, Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor.

Tunceli’deki gençlerimiz artık Milli Sporcu oluyor. 4 gencimiz İtalya’daki Milli Takıma seçildi. Bu Şampiyonanın hazırlanmasında emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. Gelsinler Tunceli’yi görsünler. Bizlerin gönül elçisi olsunlar. Devletimizin sıcaklığını, merhametini yöre insanımıza göstermeye devam edeceğiz. Buradan Batman’da Şehit olan 9 kahramanımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu memleketi vatan yapan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm Kahraman şehit ve gazilerimizi Kurtuluş Savaşı’ndan 15 Temmuz’a Afrin’den El Bab’a kadar vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”


İki gün sürecek şampiyonaya yüzlerce sporcu ve teknik heyet katılacak.

Şampiyonada, yamaç paraşütünün yanı sıra flyboard gösterileri de vatandaşlarımızdan büyük ilgi gördü. Yarışlar devam ederken diğer taraftan da kano,  jet-ski ve yapılan diğer su sporları da büyük alkış aldı.

Şampiyona, tandem ve akrobasi uçuşları ile devam ediyor.