2010 yılında babasının antrenörlüğünde başladığı MuayThai sporunda 2016 Muaythai Türkiye şampiyonasında  Türkiye ikincisi ,15-18 Aralık 2016tarihlerinde Antalya da yapılan İnternational EMF Antalya Open MuaythaiCup’da şampiyon olan Özge Sancak “başarı  disiplinli çalışma ve hayatın bazı eğlencelerinden fedakarlık yaparak elde edilir. Kesinlikle hiçbir başarı tesadüf değildir”diye belirterek sorularımızı yanıtladı.


Taka- Bu spora başlamanızda ki amaçlar nelerdi.

Özge SANCAK: İlk zamanlar sağlıklı yaşamak ve bir aktivite olarak başladım. İlerleyen zamanlarda eğlence ve özgüven gelişimi olarak değerlendirdim ve sportif kariyer olarak ta yaşam tarzı haline getirdim.

Taka-Kaç yıldır bu sporla ilgileniyorsunuz.

Özge SANCAK: Altı yıldır bu sporla ilgileniyorum.2010 yılında başladığım bu dövüş sporuna hala ilk günkü heyecanım devam etmekte. Her gecen gün daha da bağımlılık yapmakta..

Taka-Özellikle bayanların Ring sporları ile uğraşmasını nasıl değerlendiriyorsunuz ve zorlukları nelerdir.

Özge SANCAK: Özellikle bayanların dövüş sporu ile ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Günümüzde kadına yönelik şiddettin var olduğu bir dönemde her bayanın kendini en iyi şekilde savunması için bu sporu mutlaka yapması gerekir. Bir dövüş sporunun en önemli zorluğu yaptığın spora zaman ayırmak ve sabırlı olmak. Spor bir kitap okumak kadar önemlidir. Spor özel zaman ayrılması gereken bir aktivitedir; Sadece boş zamanları değerlendirmek için olmamalıdır. Kendine olan özgüven kazanımın yanı sıra eğlenceli ,sağlıklı ve  boy kilo farkını minimuma indirmek içinde en ideal olan dövüş sporlarıdır.

Taka-Babanın bu sporu yapmanda ne gibi katkıları oldu. Avantajları ve dezavantajları nelerdir.

Özge SANCAK: Babamın spor geçmişi olması beni bu spora teşvik etmede en büyük etkendir. Sporu bilen bir babam olması büyük bir avantajdır. Babam her dakikamda benim yanımda oldu başarmam için spor eğitimime katkı sağladı ve her gecen gün beni geliştirdi daha güçlü olmama ve ileri hedeflere ulaşmam için büyük destek oldu. Çok yakınında bir kişinin sizi spor konusunda desteklemesi büyük bir şanstır.Antrenörümün babam olmasının hiçbir dezavantajı yoktur. Hem baba hem antrenör örneği çok fazla yoktur ama inanın avantajlı ve şanslı bir evlat ve sporcuyum.

Taka-
En büyük hedefin nedir.

Özge SANCAK: Çok yakın geçmişte geride bıraktığım lise dönemlerimde ilk hedefim iletişim fakültesinde okumaktı. İyi bir çalışma ile Marmara üniversitesi İletişim fakültesini kazandım ve orada kariyer yapmak öğretim görevlisi olarak kalmak en büyük hedefim. Sportif anlamda ise Dünyanın en iyisi olmak için çalışacağım. MuayThai sporu artık olimpiyat gözlemine alınmış bir spor dalıdır. Bu bağlamda yaptığım sporu daha ciddiye almak ve Ülkemi dünyanın her ringinde en iyi şekilde temsil etmek.

Taka-
Örnek aldığınız sporcular kimlerdir ve özellikle hangi yönlerini örnek alıyorsun.

Özge SANCAK:Muaythai sporu ile ilgilene bir çok başarılı sporcu vardır. Ama Muaythai sporunu en güzel şekilde yapan BuakawPorPramuk gibi dövüşmek isterim. Her spor branşı gibi  Muaythai sporu da uzun vadede disiplinli çalıma sonucu mükemmelleşir.Bende Bu sporu iyi ve disiplinli yapan sporcuları ve başarılarını örnek alıyorum.

Taka-Muaythai dışında yapmak isteyip de yapamadığın herhangi bir spor dalı var mı.

Özge SANCAK:İyi bir sporcu tek branşta dövüşmeli ki başarılı olabilsin.Ben MuayThai Sporunu seçtim ve ana branş olarak devam edeceğim..

Taka-İmkanın olsa kiminle dövüşmek istersin.

Özge SANCAK:Dövüş sporlarında kişiler çok önemli değil her sporcu herkes ile dövüşmek ister. Dövüşmek imkan meselesinde ziyade başarı meselesidir. Başarılı oldukça her zaman yeni ve iyi rakiplerden teklif gelecektir. ama ben daha işin başındayım önümde çok uzun bir zaman var.Daha bir çok uluslararası şampiyonada ülkemi en güzel şekilde temsil etmek istiyorum. Sıkletimde ve yaşımda her kesle dövüşe şimdiden hazırım…

Cemal Sancak Kızı ÖzgeSancak'ı nasıl spora yönlendirdiği ve elde edilen başarının medotlarını anlattı

Taka-Kızını bu spora başlatmanda ki amaç neydi.

Cemal SANCAK: Kızım özge okul yaşantısında başarılı bir öğrencidir bu başarısını sporda da göstereceğini düşündüm. Önce spordaki yeteneğini ölçtüm başarılı olduğunu gördüm ve devam etmesini istedim. Okulda başarılı olan sporda başarılı olabileceğini inandım ve spor yapmasından sonra okuldaki hedefleri de büyüdü  ve adım adım daha da ileriye gidiyor. Kendine güvenini artması ve bir çok uğraşı bir arada yürütmesi onu daha geliştireceğini hedefledim ve öyle de olmaya devam ediyor.

Taka-Kızının İnternational EMF Antalya Open MuaythaiCup’da şampiyonolmasının ardından ne gibi duygular hissettin.

Cemal SANCAK:Kısa zamanda Sürmene ilçesinde bir çok sporcu yetiştirdim ve bir çoğuna ilde ,bölgede, özel turnuvalarda, Türkiye’de ve Avrupa’da çeşitli dereceler kazandırdım. Kendi kızımın uluslararası bir derece elde etmesi beni ayrıca sevindirmiştir. 

Taka-Nasıl bir hazırlık dönemi geçirdiniz.

Cemal SANCAK:2016 Muaythai  Türkiye şampiyonasında ikinci olmasının ardından uzun vadeli antrenman programı dahilinde çalıştık. Gerek Sürmene’de olduğu sürede gerekse İstanbul’da özenle hazırlandık. Kızım bu şampiyonaya şampiyon olmak için gitti ve oldu. Güzel maçlar yaparak sıkletinde bulunan sekiz rakibini arkasında bıraktı.

Taka-Kızınızın bundan sonraki okul ve spor süreci nasıl olacak

Cemal SANCAK: Her baba gibi bende sonuna kadar kızımın başarılı olması için yanında olacağım. Her baba her veli kızlarına oğullarına mutlaka bir dövüş sporu yaptırmasının istiyorum. Unutmayalım güçlü yarınlar sporla olur spor sağlıklı nesil demek. Üniversite eğitimi ve spor eğitimi devam edecek önümüzde bir çok şampiyonalar olacak aynı sıcaklıkta antrenmanlarımız devam edecek.

BİROL SANCAK