31 Mart 2019 Yerel seçimleri için AK Parti’nin Trabzon Ortahisar Belediye Başkan aday adayı olan İnşaat Mühendisi başarılı iş adamı Murat Zeki Solak, ‘Kaliteli hizmet ve kaliteli yaşam’ sözü verdi. Trabzon Ortahisar’da doğan ve kent aidiyeti ile büyüyen Murat Zeki Solak başarılarını Belediye başkanlığına taşımak istiyor. Bugün TAKA Gazetesi olarak biz sorduk o cevapladı. İşte özeti: 
 
Her Alanda Aktif 
 
TAKA: Siyaset, sosyal ve sportif alanda bilinen bir isimsiniz. Yine de TAKA aracılığı ile sizi anlatmak isteriz. Murat Zeki Solak kimdir?
 
MURAT ZEKİ SOLAK: Eski tabirle söyleyeyim merkez Akoluk köyündenim. Çocukluğum Gazipaşa merdivenli sokakta, gençliğim Bahçecik ve Ortahisar mahallelerinde geçti. İşyerim şehrin en güzide semtlerinden biri olan Faroz’da. Ben bu kentin sokaklarında çocukluğunu dolu dolu yaşayan, gençliğinde hiç kopmayan, hayallerini yine bu kentin geleceğiyle harmanlayan biriyim. Sporunda yöneticilik, siyasetinde sorumluluk, iş dünyasında söz sahibi olmuş biriyim.
 
Çözülen Her Sorun Yeşeren Umuttur

 
TAKA: Siyasete yıllarınızı verdiniz. AK Partinin il başkan yardımcılığını yaptınız. Siyaset alanı keyifli mi?
 
MURAT ZEKİ SOLAK: Sorumluluk duygusu ile yaptığınız her iş gibi yoğun ve meşakkatli . Vatandaşa hizmet noktasında aracı oluyoruz. İcra makamı değiliz fakat icra makamlarına ulaşımda kilit nokta oluyoruz. Her çözdüğümüz sorun veya hizmet sonrasında vatandaşın o gülen yüzü ve samimi bir şekilde ettiği dua en büyük mutluluk oluyor. Zor yanları da oldu tabi ki ama onu bilerek zaten yola çıkıyorsunuz ve sorun teşkil etmiyor.
 
Ortahisar’ın Sokaklarında Büyüdüm
 
TAKA: Bu dönem Ortahisar Belediye başkan aday adayı oldunuz ve bu toplumda kabul gördü, neden Ortahisar?
 
MURAT ZEKİ SOLAK: İnsanın doğup büyüdüğü, çocukluğunu ve gençliğini yaşadığı ilçesine hizmet etmesi ne kadar güzel bir duygudur anlatılmaz. Ben bu ilçenin her bir mahallesini bildiğim gibi yokuşlarını tırmanmış sokak aralarında futbol oynamış ve sahilinde yüzmüş biriyim. Çocukluğum ve gençliğimin yanı sıra iş hayatına da girdikten sonra Ortahisar hep merkezimde oldu. İş dünyasından sanat dünyasında spor camiasından siyaset camialarına kadar birçok insanla muhabbetimiz ve anımız var. Tabii ailemizin Ortaahisarda yerleşik olması ve  geniş akrabalık bağlarımızın Ortahisar merkezli olması bunda önemli etken. Soruda da belirttiğiniz gibi aday adayı oldum ve kabul gördü. Kabul görmesi gayet normal ben bu şehre yabancı değilim, ithal değilim, yerli ve milli Ortahisar’lıyım..
 
Bizim İçin Değerlidirler
 

TAKA: Aday adayı olmadan önce hem Trabzonlu bakanlarla hem Büyükşehir belediye başkanı ile hem de Ortahisar belediye başkanı ile görüştünüz Trabzon’da siyasetin hoş görüye ihtiyacı olduğu dönemde farklı bir duruş oldu?
 
MURTA ZEKİ SOLAK: İlaveten daha önce görev yapmış olan ve görevde olan vekillerimizi ve il-ilçe başkanlarımızı ziyaret ederek görüşlerini aldık. şehre hizmet etmiş her bir makam sahibi gibi her bir vatandaşımız bizler için kıymetlidir. Kıymetli olanı ziyaret etmemiz de gayet doğaldır ve olması gereken de budur. Bu ziyaretlerimizde devam edecektir. Biz yola çıkarken ortak akıl misyonumuz dedik, ilçemizi ortak akılla ve istişareyle yönetmeye talip olduk.  Siyasette bazen ayrı uçlar sivrileşebilir fakat hoşgörüyü, tevazuyu ve birlik beraberliği her daim korumak lazım. Çünkü toplumu temsil eden isimlerin birlikteliği ve hoşgörüsü topluma da sirayet eder.

TAKA: Siz mühendissiniz, mühendis gözüyle birlikte Ortahisar’da eksik olan nedir?

MURTA ZEKİ SOLAK: Bakış açımızı değiştireceğiz. Kalite ve Kent kültürü her işimizde önceliğimiz olacak.
Ortahisar’da Herkese Söz Hakkı
 
TAKA: Eğer başkan adaylığı size layık görülür ve seçilirseniz yapacağınız büyük  bir projeden söz eder misiniz?
 
MURAT ZEKİ SOLAK: En büyük projemiz Ortahisar’ı ‘Ortak akılla’ yönetmektir. Ortahisar’da yaşayan her bir vatandaşımızın belediyenin işlerinde söz hakkı vardır. Yapacak olduğumuz işlerde kaliteden asla ödün vermeyeceğiz. Kaliteli yaptığımız her iş uzun vadede unutulmayacaktır ve bunun geri dönüşümü de kuvvetli olacaktır. Muhtarlarımızdan STK’lara, üniversitemizden siyasi parti temsilcilerine kadar ve tabi ki tüm vatandaşlarımızın da duygu ve düşüncelerinin önemseneceği bir belediyecilik anlayışımız olacak. Ortahisar’da yaşayan her bir vatandaşımızın belediyenin atacağı adımlar için hakkı vardır. Bu şuur ve bilinçle yola çıktık. Çocukları, gençleri, yaşlıları ve kadınları ön planda tutup engelli kardeşlerimizin yaşam standardını onların da fikirlerini alıp artırmayı amaç edineceğiz.
 
TAKA: Türkiye’yi yerel yönetimlerden gelen bir başkan yönetiyor. Trabzon bu avantajı yeterince kullanabiliyor mu?
 
MURAT ZEKİ SOLAK: Trabzon cesaretle bunu gören ve gerekeni yapacak cesaretli yöneticileri kendi içinde barındıran bir şehir. Bende onlardan biriyim.
 
Sayın Soylu Hala Trabzon’la

TAKA: Süleyman Soylu bey ile özel bir hukukunuz olduğu biliniyor, İstanbul milletvekilliğine kayışı Trabzon için bir kayıp mı?
 
MURAT ZEKİ SOLAK: Sayın Süleyman Soylu Türk siyasi tarihinin yetiştirdiği ender insanlardan biridir. Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun Trabzon’umuz gibi ülkemizin dört bir köşesine yaptığı hizmetleri saymakla bitiremeyiz. Bakanımızın gurur nişanı olan Trabzon Milletvekilliğinden İstanbul Milletvekilliğine geçişi Trabzon yerelinde her ne kadar bir kayıp gibi gözükse de Bakanımız Trabzon’a olan sevdasını ve hizmet desteğini devam ettirmektedir. Bugün Trabzon’dan kim Ankara’ya giderse Bakanımıza ulaşabilmekte ondan şehrimiz adına desteğini alabilmektedir.
 
Kent Kültürü Kaliteli Yaşam

TAKA: Son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir?

MURAT ZEKİ SOLAK: Bu şehre hizmet aşkımız var. Şehre karşı aidiyetim olduğu için sorumluluk duygum var. Bunun için şehrin hem siyasetinde hem de sivil toplum örgütlerinde varım. Trabzon’a katkı sunmak istiyoruz. Bu amaçla yola çıktım. Şehre sunmak istediğim katkıyı icra makamlarından biri olan Ortahisar Belediyesi’nde hayata geçirmek için göreve soyundum. Trabzonludan büyük destek görüyorum. Her siyasi görüşten insanların desteğini alabileceğimi biliyorum ve bu sebeple yola çıktım. Beni tanıyan ve sağduyu sahibi herkesin desteğini görüyorum. Ama en büyük mücadelem çocuklarımızın bu şehirde yaşamına devam edebilecekleri kalitede bir kent kültürünü egemen kılmaktır.