Doğarsın, kulağına ezanı okunacak. Sünnet düğününe gelir, mevlidini okur. Sonra büyümeye başlarsın, ruhun gıdası ilahi rehberimiz olan Kuran-ı Kerim’i kural ve kaideleriyle ilk ondan öğrenmeye gidersin. Evlenirsin, resmi nikahla birlikte dini nikahını da kıyar sonsuz mutluluğu diler sana Yüce Yaratandan. En güzel cümleleriyle, dualarıyla mutluluğuna ortak olur, şahitlik eder.   
                                      
Cenazende mutlaka ama mutlaka bulunur. Zaten en zor görev de onundur, ilk kulağa ezan okuduğu gibi yine aynı kulaklara duyuracak şekilde selayı okur ve o acı haberi duyurur minarelerden. Defin işlemleri ile bizzat ilgilenir, İslami usul ve kaidelere göre sonsuzluğa giden o yolda en güzel hazırlıkları, her işlemi yapar özenle. Teyemmüm aldırır sana ve arındırır seni maddi kirlerden, manevi kirlerden de kurtulman için dualar ederek.

Kat kat sarar o beyaz kefenini, kimine üç kimine beş kat olmak üzere. Evinden ilk o çıkarır seni, tabutunun başında durur helallik ister senin adına, ev ahalisinden komşularından. Ağlayanları teskin eder, güzel söz ve dualarla sabırlar diler yakınlarına. En güzel şekilde okur o ilahi sözleri ve kalpleri ferahlatır. Kalabalıktan son kez helallik isteyerek son namazını da kıldırır ve kabre koyar sonsuzluğa doğru uğurlar seni.

İşte doğumdan ölüme kadar her anımızda, yanımızda bulunan toplumun eşsiz önderleri olan din görevlileri haftasıydı bu hafta. Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanan bu haftayı es geçemezdim, üzerimizde bunca emeği bulunan bu kutsal görevdekilere her zaman ihtiyacımız var.

Şimdilerde nasıl yabancı bir mekana ya da bir eve gidince ilk wifi şifresine ihtiyaç duyuluyorsa, eskiden de yabancı bir köye gidildiği zaman ilk köyün hocası imamı sorulurdu ihtiyaç duyulurdu. Dışarıdan köye gelenlerin ilk durağı, bir nevi köyün temsilcisidir imamlarımız. Kendilerini aynı zamanda yetiştirmiş, çoğu konu hakkında bilgi sahibi ve o köyün örnek şahsiyeti, toplumun lideridir imamlarımız, hocalarımız, din görevlilerimiz.

Ömürlerini din hizmetine adayan, Peygamberimizin yolunda giden en müstesna görevi yapan şahsiyetlerdir onlar. Onlar, güzel ahlakın ve adalet tesisinin temellerini atarlar bulundukları yerlere. Toplumun tüm kesimine hitap eden din görevlileri, günümüzde toplumda büyük rol üstlenmekte ilahi bir vizyon ve misyon ile Diyaneti temsil etmektedirler.  
 
Aynı zamanda Camiler Haftası olarak da kutlanılan bu haftada cami ve cemaat ilişkisi ön planda tutuluyor. Son dönemde birbirinden kopuk cemaatlere karşılık, özellikle en iyi ve en makbul cemaatin günümüzde cami cemaati olduğunun daha da vurgulanması gerekiyor. Ömürlerini hizmete adanmış hocalarımızda geçmişe oranla azalma olduğu gibi cemaat ve cami ilişkisinde de bir zayıflama olduğunu düşünüyorum.

Cuma namazlarında olan kalabalığı diğer vakit namazlarında sağlayabildiğimiz takdirde hem bu haftanın hem de din görevlilerimizin önemini daha da iyi anlamış olacağız. İlayı kelimetullah uğruna ebedi aleme irtihal eden din görevlilerimize Allah’tan rahmet, emeklilere sağlık afiyet, görev yapanlara da görevlerinde üstün başarılar diliyorum. Din görevlileri haftamız kutlu olsun. Selam ve Dua ile.