Galatasaray maçını Nwakaeme, Olcay Şahan ve Rodallega ile farklı kazanmıştı Trabzonspor ve hepimiz alkışlamıştık.
Alanyaspor maçı kaybedildi hadi ‘iş kazasıdır’ dedik Ünal hocaya hiç sesimizi çıkartmadık.
Ama şimdi durum değişti Ünal hocam.
Burak Yılmaz büyük golcü doğru ama hazır olmadığı için 11’de başlatılması yanlış karardı ve penaltıyı kaçırması da çok doğal oldu.
Abdülkadir evet yetenekli ama o da hazır değil, Olcay tecrübelidir, oynatılabilirdi.
Ünal hocaya diyeceğim şudur, hiç kusura bakma yanlış yapıyorsun...
Düşünebiliyor musunuz koca Trabzonspor takımının ilk yarıda gol pozisyonu yoktu ve inanın kaleye tek bir şut bile çekemediler.
Bu takım taktik çalışmıyor mu? diyeceğim ama ayıp olur diye diyemiyorum.
Dar alanda pas çalışması yapmıyorlar mı? diyeceğim ama ayıp olur diye diyemiyorum.
Peki hiç mi kanat organizasyonları yapmıyorlar diyeceğim ama yine ayıp olur diye diyemiyorum. Mutlaka çalışıyorlardır ama bir yerlerde eksik olan bir şeyler var, neyse o sorun, üzerine-üzerine gidilmelidir.
Trabzonspor’un yediği gollere bakalım. Mustafa Akbaş’ın inanılmaz hatasından kaynaklandı ve affetmeyen Trabzonsporlu eski futbolcu Yasin Öztekin oldu.
Hadi Mustafa’yı anladık yetenekleri sınırlı. Asıl ben Kaptan Onur Kıvrak’ın yediği sinir bozucu gole çok şaşırdım. Yasin’in ikinci golüydü ve belki de hayatındaki en basit golünü Onur Kıvrak’a attı. Trabzonspor’da bir konsantrasyon bozukluğu görüyorum ve bu hiç iyi değil.
Bu soruna siz yönetimsel deyin veya Ünal hocanın eksikleri var deyin, ne derseniz deyin ama bir gerçek var ki ayar bozulmuş…
Ünal hocadan devam edelim. Sahanın iyilerinden Vahid Amiri’nin alınması yanlıştı. Vahid Amiri değişikliği Rodallega tercihiyle olmamalıydı. Burak’ı kaybetmeyeyim diyor Ünal hoca tamam da Rodallega ile beraber oynaması da yanlıştır.
İkisi bir arada olamazlar. Ya Burak oynar, ya da Rodallega.
Ünal hoca bir an evvel bu konuyla ilgili kararını vermek zorundadır. Çünkü büyük takımın hocası net olmalıdır.  Alınmaca yok,  tüm bunlar iyi niyetli uyarılardır. 
Neyse, Yusuf Yazıcı’ya da bir haller olmuş bu net bir şekilde görülüyor. Onazi, Sosa’nın gölgesinde kalıyor ve takımı yönlendirme de sıkıntılar yaşanıyor bu ikili arasında. Şöyle bir durum oluşuyor, Sosa günündeyse Onazi var, yoksa o da yok. Novak’ın performans düşüklüğü de incelenmelidir…
VAR görüntüsüyle Burak Yılmaz skoru 2-1’e taşıdıktan sonra Trabzonsporlu futbolcuların havaya girdiğini söylemek lazım… En azından dikine oyun ve kanatlardaki hareketlilik tribünleri coşturdu. Nwakaeme’nin oyuna girmesi ve Olcay Şahan’a da görev verilmesiyle takım tam havasını bulur gibi oldu ama bu kez de zaman yetmedi beraberlik için.
Hatta Rodallega’nın beraberlik golü VAR görüntüsüyle güme gitti.. Zaman yetmediği için de Trabzonspor Alanya maçından sonra Göztepe maçını da kaybetmiş oldu.
Şampiyonluk yarışışından erken mi kopar Trabzonspor diye soracak olursanız da cevabımız şu olur, böyle giderse maalesef…