Beşiktaş, Çaykur Rize ve Gaziantep FK galibiyetleri Bordo-Mavilileri 15 puanla uzun yıllar sonra maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturttu. Sturridge’nin hakkını vermek istiyorum. Ligde ilk kez 11’de başladı. Attığı harika golle de Trabzonspor’u liderlik koltuğuna taşıyan isim oldu, tebrik ediyorum, kutluyorum.
 
Sturridge tabi ki çok önemli bir markadır, fizik olarak hazır olmadan Trabzon’a geldiği için ‘neden oynamıyor’ sorularını beraberinde getirmişti. Sturridge durdu, durdu ve en hazır hale geldiğinde Gaziantep maçında patladı. Sinyallerini de öncesinde Çaykur Rizespor maçında vermişti. İşte Dünya yıldızı olmak böyle bir şey dedirtircesine oynadığı futbolla Trabzonspor taraftarlarının gönlünde taht kurdu.
 
Sturridge’nin attığı golü hatırlatalım. Dakika 9’da oldu. Pereria’ın Sörloth’a milimetrik pası çok düzgün ve soğukkanlı bir şekilde kaleci Lontigkin’in bakışları arasından filelere gönderdi. 1-0 Sturridge’nin Sörloth’a attırdığı gol pasına da bakalım. Dakika 14’de oldu. Öyle usta bir pastı ki, Sörloth’un topu filelere göndermemesi neredeyse imkansız gibiydi. Yalnız Sörloth’un tam o esnada topa ince dokunuşunu da es geçemeyiz. Kaleciyi bile çalımladı ve boş kaleyle karşılaştı 2-0.
 
Şimdi gelelim asıl konuya. Ünal Karaman’ı çok eleştirdik, yanlışlar yaptığında. Şimdi doğruları yapıyor ve kutlamamız gerekiyor. Yusuf Yazıcı’sı gitmiş, Abdülkadir Ömür’ü sakat, Ekuban’ı da sakat olduğu halde liderlik koltuğuna oturmak tek kelimeyle şöyle özetlenebilir o da ‘helal olsun…’ Ayrıca Gaziantep FK maçında Mikel’de yoktu, sakattı. Yerine oynayan Kamil Ahmet’in de hakkın verelim. Sakatlıktan yeni çıktığı halde ölümünü savaşıyor, ve taktirleri de hak ediyor.
 
Gaziantep FK aslında iyi bir takım ama karşısında çok istekli ve arzulu bir Trabzonspor’u görünce eli ayağına birbirine dolandığını gördük. İlk yarıda yedikleri iki gol bunu açıkça gösterdi. Buna rağmen, toparlanır gibi oldular ama her defasında kaleci Uğurcan’ın engeline takıldılar. Bir topu Kayode ile direkten dönmesine rağmen yapacakları da fazla bir şey kalmadı ve yenilgiyi de kabullendiler.
 
Sonuç olarak Trabzonspor, Gaziantep maçını 4-1 hak ederek kazandı ve hak ederek de liderlik koltuğuna oturdu. Son diyeceğimiz şu olsun. Trabzonspor’un sakatlığı geri döndüğünde yarışın hep içerisinde olacak ve belki de yıllar sonra şampiyonluk gelecek.
Olur mu olur?

Yeter ki bu inanç ve azim devam etsin. Sosa’nın golünü yazmadan olmaz Trabzonspor’un sıkıştığı anda oldu ve uzaktan dönerli şutu filelere gitti. Tribünlerde coştu. Yusuf Sarı’da noktayı koydu.