Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, TAKA Gazetesi’nin sorularını cevaplandırdı

Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, ilçesi Arsin’e yaptığı yatırımları en ince ayrıntısına kadar anlattı. Şen ilçesini ise şu sözlerle tanımladı:

Ticaret, sanayi, huzur ve Arsin…

TAKA Gazetesi’nin bu haftaki konuğu Arsin Belediye Başkanı AK Partili Dr. Erdem Şen oldu. Şen, Belediye Başkanlığı görevine başladığı günden itibaren yükselen oy grafiği, yapılan hizmetler ve herkesin merak ettiği 2019 yılı ile ilgili hedeflerini anlattı. Şen, yatırım adasında alınan mesafenin küçümsenemeyeceğini söyleyerek, ‘Artık yatırım adasında hangi sektörlerin faaliyet göstereceğinin belirlenmek üzere olduğu bir seviyeye geldik’ diye konuştu. İşte Başkan Dr. Erdem Şen ile sohbetimizin özeti:

Hizmet Ve Sanayinin Olduğu Yer Gelişir

TAKA Son TÜİK verilerine göre nüfusu artan ilçelerden birisi de Arsin. Süratle göç aldığını da görüyoruz. Gelişiyor Arsin. Bunun sırrı nedir?

ERDEM ŞEN:
Sohbet için önce TAKA ailesine çok teşekkür ediyorum. Trabzon’da nüfusu en fazla artan 6 ilçeden birisiyiz. Arsin’in geleceğine güven var. Kardeşlik ve iş ortamı, eğitim ortamı çok güzel. Gelecek yıllarda daha da artacaktır. Geçen hafta Bilim Sanayi Bakanımızla birlikte güzel bir toplantı yaptık. Yatırım adası ile ilgili kalan pürüzleri masaya koyduk. 2018 yılı içinde yatırım adasının inşaat faaliyetleri başlayacak.

Dünya Ve Bölgesel Rekabet

TAKA Sayın Başkan, yatırım adasını tarif edermisiniz, lojistiğin büyüğü mü geliyor?

ERDEM ŞEN: Yatırım adası yeşil endüstri ve sanayi bölgesi. Çevreye duyarlı. Bilim Sanayi Bakanlığının vizyon projesi. Bizden çıktı. Sayın Bakanımız uhtesine aldı. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu bey de çok mücadele verdi.  Türkiye 5 sanayi dalına ayrıldı. Doğu Karadeniz’de hangisi rekabetçi olabilir. 3 bin dönümlük bir alan için sektörleri belirleyeceğiz. Artı ve eksileri ile birlikte burada bir sanayi alanı olacak. Rekabetçi, dünya ve bölge ile rekabet edecek. Onlara satış yapabilecek ve önünde büyük bir yükleme limanı olacak.

20 Kişiden 17’sinin Oyunu Aldık

TAKA Arsin’in geleceği parlak. AK Partinin oyunu da 12 seçimde de yükselttiniz. Yüzde 20 gibi. Değişimi özetle anlatırmısınız?

ERDEM ŞEN: Her alanda güzel hizmetler aldık ve yaptık. 2 okulumuz bu yıl içinde bitecek. Biri 3 ay sonra diğeri yıl sonunda. Meslek yüksek okuluna yeni bölümler ve binalar yapacağız. Fiziki imkansızlıkları çözdük. Teknik altyapıyı güçlendirdik. Eğitimcilere teşekkür ediyorum. Üniversiteye hazırlık ve destekleme kursları devam ediyor. Bu yeterli mi, hayır. Arsin’de istihdam sahaları açıldı. Elektrik sorunu çözüldü, su sorunu çözüldü, liman yapıldı. Yanbolu santa yolunun bitme aşamasına geldi. İnsanlar huzur ve güven ortamında yaşıyorlar. Raylı sistem Arsin’den Akçaabata olarak revize edildi. Parti çalışmalarında da farklı olduk. Kimseyi ötekileştirmedik ve kim geldi ise mutlaka elimizdeki imkanları seferber ettik. Muhtarlarımızla ve derneklerimizle ve halkımızla el ele verdik. Cenazede düğünde iyi günde kötü günde yanlarında olduk ve ivme hep yukarı gitti. Partimizin Türkiye’de en fazla oy aldığı 50 yerleşim yeri arasına girdik ve her geçen gün biraz daha yukarıya doğru çıkarıyoruz. 20 kişiden 17’si oy veriyor. 12 seçime girdim. İlk seçimde devlet memuru idim. 12 seçimden de başımız dik çıktık. Arsin halkına teşekkür ediyorum.

Halkımız Ve Partim Ne Derse O

TAKA Kariyeriniz, Belediye başkanlığındaki başarınız size yeni bir misyon biçiyor. Sizi her yere layık görüyorlar. Yani Arsin tamam diyorlar. Ortahisar, Büyükşehir veya Milletvekilliği. Böyle bir Erdem Şen var. Aynı zamanda zor bir durum. Önümüzdeki süreci nasıl planlayacaksınız?

ERDEM ŞEN: Siyaset hedefler için yapılır, doğru.. Vatandaşlarımız bizi nerede görmek istiyorsa partim beni nerede görmek istiyorsa nefer olarak orada çalışırım. Herhangi bir görev seçmem. Ama buna Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde karar verilecek. Şartlara göre zaman ne gösterir yolumuzu çizeriz. Halkımız ve partimiz ne diyorsa o diyorum.

Hep Önümüzü Açtılar

TAKA Süleyman Soylu bey terörle mücadele veriyor yatırımları takip ediyor. Arsin beklediklerini alabildi mi?

ERDEM ŞEN: Türkiye’de ilk defa bir kanun çıkarıldı. Arsin’e özel kanun çıktı. Yatırım adası kanunu çıkarken de Zonguldak limanı ek yapıldı ve iki yer Endstri bölgesi ilan edildi. Bakanımız ve onunla milletvekillerimiz, İl Başkanımızın müthiş bir çalışması oldu. Siyasi irade arkamızda olmasa bunun çıkması mümkün değildi. Santa yolunda 10 km eksik var. 22 km’lik bölümü ihale edildi. Bizim sınırlarımızın dışında 10 km  var. Sayın Bakanmızın bize sözü var. 2018’de bunun da ihale edilmesini bekliyoruz. Daha önceki bölüm için yeterince yardım etti. Arsin halkı adına bunu bekliyoruz. Taşköprü’ye kadar halkımız rahatlıkla ulaşacak. Turizm vadisi ve yayla göçü açısından önemli. Bunun yanında hükümet konağı yakında ihale ediliyor. Kredi ve Yurtlar kurumuna verdiğimiz yerde 500 kişilik yurt yapılacak. Bunlar Bakanımızın destekleriyle olan bir şey. Gönül istiyor ki, aynı anda hepsini yapalım ama ülkemizin de mücadeleleri var. Ama buna rağmen istediklerimizi ihale ettik. Yollarda eksik var ve bunları da yapacağız. Kredi alacağız. Büyükşehir Belediyemizin de katkıları ile en güzelini yapacağız.

TAKA Katılırmısın, Sayın Başkan Elmaalan Çiçekli muhteşem oldu?

ERDEM ŞEN: Evet. Bizde yardımcı olduk, TİSKİ güzel bir yol yaptı. Elmaalan Güneyce yolu nisan ayını bekliyor. Yeşilyalı’da bozular yollarda çalışma yapılacak. Belediyeler olarak aldığımız pay biraz artarsa daha iyi hizmetler yapacağız.

Körfez Turizmi Arsin’de Can Buldu

TAKA Sahilin güzelliği Arsin’e göç aldırdı mı?

ERDEM ŞEN: Güzel bir sahil oldu. Çevre ve Şehircilik eski Bakanımız Erdoğan Bayraktar bey destek oldu yapıldı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da sahili bizden devraldı. Sağolsunlar. Sahilin bütün eksikliklerini tamamlıyorlar. Bakımlarını yapıyorlar. Bizim seyir terası gündem oldu! Aslında 200 dönümlük alanı taçlandırdı. Köprü olarak değerlendirildi. 200 bin TL’ye yaptırdık. 2 trilyon diyorlar! Abesle iştigal. Bize sorma gereği de görmüyorlar. Güneşin doğuşu ve batışı oradan izleniyor. Rahatlıkla seyretsin ve fotoğrafını çeksinler diye yaptık. Gelinler damatlar çıkıyorlar üstünde fotoğraf çektiriyorlar. Aydınlatması var. Bunun bir yere ulaşması gerekmez. Yapılan eleşetirilere gülüp geçiyorum. Eyfel bir yere varıyor mu? Çelik yığını sonuçta. Arap turistlerin son derece dikkatini çekiyor. Trabzon’dan kalkıp buraya gelenler var. Rakamlar ortaya koyuyor. Burası bir sosyal notanı alanıdır.

Tarihi Ve Doğayı Daha Fazla Tanıtacağız

TAKA Resim yarışması düzenlediniz ve Arsin’in tarihi dokusunun envarterinin çıkarılması çalışması var?

ERDEM ŞEN: Resim yarışması ile Arsin’in hem turizm hem de tarihi mekanlarının ortaya çıkarılmasını hedefledik. Ödüllerle güzel bir yarışma olacak. Haziran 2018’de sonuçları açıklayacağız. 50 dönümlük bir alanda ‘dinlenme’ mesire yeri proje geliştiriyoruz. Ayrıca daha farklı bir çalışma ile Arsin’in tarihi ve mimarisi ile ilgili yürüyen proje var. Bu da uzun vadeli ve önemli bir çalışma. İlçemizde Santa gibi bir hazine saklı. Bunu ortaya çıkarmak ve daha fazla tanıtmak istiyoruz. Mesafe aldığımızı da söyleyebilirim.
YUSUF TURGUT