Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 17-22 Nisan tarihleri arasında ülkede ve yurtdışında kutlanacak Kutlu Doğum haftası teması belirlendi. 

“Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” şeklinde belirlenen tema çerçevesinde farklı etkinlikler yerine getirilecek. Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir Kutlu Doğum Haftası teması ve etkinlikler ile ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında bilgi verdi. Demir açıklamasında; “Miladi takvime göre Peygamberimizin doğum günü olan 20 Nisan tarihini içine alacak şekilde bu yıl 17-22 Nisan tarihleri arasında ülkemizde ve yurt dışında kutlanacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Kutlu Doğum Haftası için bir tema belirleyerek bu önemli konuyu kamuoyunun gündemine taşımakta ve farkındalık oluşturmakta. Tüm İnsanlığı Hz. Peygamberin Çağlar üstü rahmet yüklü mesajları ile buluşturmaya gayret eden Başkanlığımız 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası temasını “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” şeklinde tespit etmiştir” dedi.

İL GENELİNDE YAPILACAK PROGRAMLAR BELİRLENDİ

Etkinlikler ile ilgili bilgi veren Demir; “Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini belirledik. Bu etkinliklerimizden öne çıkan başlıca programları sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kutlu Doğum Haftasının açılışını 17 Nisan Pazartesi günü saat 13.00 ’te Meydan Parkı’nda gerçekleştireceğiz. İl Müftülüğümüz tarafından, 17 Nisan Pazartesi günü saat 20.00 ’de 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda Diyanet İşler Başkan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Yavuz Ünal ‘ın teşrifleri ile “Kutlu Doğum Ana Programı” düzenlenecektir. İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından 18 Nisan 2017 Salı günü Saat 14:00’te Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi ‘nde kadınlara yönelik “Kutlu Doğum Paneli” gerçekleştirilecektir. 

 20 Nisan Perşembe günü saat 20.00 ‘de Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde halkımıza yönelik “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” programı icra edilecektir. Hafta boyunca İlçe Müftülüklerimiz tarafından da Hz Peygamber’in Güven Toplumu’nun inşası yönündeki örnekliğinin ele alınacağı pek çok etkinlik düzenlenecektir. Ayrıca İl Müftülüğü olarak, başta İl merkezimiz olmak üzere İlimiz genelinde resmi Kurum ve Kuruluşlar, Huzur Evleri, Sevgi Evleri, Cezaevleri, Şehit ve Gazi Aileleri gibi ziyaretler planlamaktayız.  

Hafta boyunca Camilerimizde Kur’an-ı Kerim ziyafetleri, Mevlid-i Şerif programları, belli camilerimiz merkez olmak üzere bölge konferansları, Türk Tasavvuf Musikisi Konserleri gibi etkinlikler düzenleyeceğiz.  Peygamberimizin 1446. doğum yıl dönümü münasebetiyle 21 Nisan Cuma günü Cuma namazı öncesinde İskenderpaşa Camii’nde, il genelinde okutmuş olduğumuz 1446 Hatm-i Şerif’in duasını da yapmış olacağız. Son olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz işbirliği protokolü çerçevesinde Ortahisar ilçemizdeki ortaokullarda okuyan öğrencilerimiz arasında siyer-i Nebi yarışması düzenledik. 7 Mayıs’ta yapılacak olan sınavda dereceye giren öğrenciler için 12 Mayıs Cuma günü saat 15.00’te Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde ödül töreni yapacağız” diye konuştu. 
Sonay ÇALUK