Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 24 Haziran 2018 seçimlerinin Trabzon’da lokomotifi oldu. TGC Başkanı  ve TAKA Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut ile Yazı İşleri Müdürü Harun Yavruoğlu’nun  sorularını cevaplandırdı.
 
Genç, ‘Tayyip Bey ilk turda seçilemezse ne olur’ sorumuza, ‘Asla böyle bir ihtimal yok. Sayın Cumhurbaşkanımız halkımıza 16 yılda yaptığı hizmetlerin karşılığını alacak’ dedi.
İşte Genç’in önemli mesajları:
 
Her Dönem Duyduk
 
TAKA: 2001 Yılında buluştunuz AK Parti ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bu yola çıktınız. Belediye Başkanı olduktan sonra Ortahisar’da 4 yılda önemli işler yaptınız. 24 Haziran’a giderken 1 buçuk aydır sahadasınız. Özellikle şu konuşuluyor Adalet ve Kalkınma Partisi 24 Haziran’a giderken köylerde ve ilçelerde sıkıntısı olmadığı ama Ortahisar’da bir kırılma yaşayabileceği ifade ediliyor. Birkaç ay öncem konuşulan bu kırılmaların hala devam ettiğini mi düşünüyorsunuz? Bunlar tedavi edildi mi? yoksa muhalefetin iddia ettiği gibi böyle bir sıkıntı söz konusu mu?
 
AHMET METİN GENÇ:Onlar bu söylemleri 2002 sürecinden sonra ki bütün seçimlerde aktif olarak bulunduğum görevler dahil ya da bulunmadığım zaman dilimlerinde de siyasi söylemler olarak işittik. Bu tür iddialar var. Muhalefetinde iddialar ortaya koyması lazım. Muhalefetin en büyük iddiası iktidar partisinde bir şekilde çözülme sağlayabilir miyiz üzerine kurulu. Allah’a çok şükür 2001 yılında kurulduktan 10 ay sonra kısa bir zaman diliminde iktidara gelen bir partinin 16 yıllık yürüyüşünde tek parti oluşu muhalefet cephesinde negatif bir psikolojik etki yaratmış durumda.
 
Atılacak Adımlar Var
 
Ben Ortahisar Belediye Başkanı olarak sahaya indiğimiz göreve geldiğimiz andan itibaren hasbel kader her hafta bir mahallemize gidiyoruz. Çünkü halkımıza bunun sözünü verdim. 18 kez muhtarlarımız ile toplandık. Her şeyi dört dörtlük yaptık iddiasında da değiliz. Hala şehrimizde önemli iş ve işlemler var. Bekleyen sorunlar, çözümler var. Önümüzde ki dönemde bunlara yönelik atılacak adımlar var. Bütün bu adımları atma iradesini ve gücünü de biz ancak merkezi hükümetten, istikrarlı bir yönetimden alabiliriz. Bu şehre bu dönem 27.6 milyar girebilmişse bu kararlı, tek başına iktidarın bu şehre yansımasıdır.
 
Vatandaşımız Recep Tayyip Erdoğan Dışında Bir Alternatif Görmüyor
 
Trabzon’da siyaset şehrin merkezi olan Ortahisar’da yoğunlaşır. Ama ben açık ve net söylüyorum; diğer adayları da üzmek istemiyoruz, başarılar diliyoruz. Demokrasi tecelli edecek. Net bir şey var.  Halkımızın umudu önceki seçimlerden ziyade, gerekçelerle beraber Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti. Vatandaşımız gözünü kapattığında bu ülkeyi kim yönetecek sorusuna Recep Tayyip Erdoğan dışında bir alternatif görmüyor. Geçmiş 16 yıla bakıyor. Türkiye AK Parti hükümetleri döneminde sürekli artan bir büyüme ile beraber yoluna devam ediyor. Şuan da bizim ilk hedefimiz 236 Milyar Dolar 850 Milyar Dolar olmuş ama hedef 2 Trilyon Dolar olması. Türkiye ayağa kalktı. Büyük bir ülkeyiz. Çok şükür şuan ki gücü ile milli gücü ile beraber söz söyleyen ülke var. Bu seçim önemli ve özel bir seçim ama ben saha da böyle bir şey görmedim, görmüyorum. Sahadan eminiz.  Mahallelerimizde ziyaretler yaptık yapmaya devam ediyoruz. Bu bir muhalif söylem. Muhalefet söylemleri geliyor sandıkta bitiyor.
 
 Önemli Projeler Kazandırdık
 
Ben iktidar partisinin temsilcisiyim. Ama muhalefet partilerine de şöyle bir öneride bulunmak isterim. Ben belediye başkanıyım bütün partililerinde başkanıyım. Ama şuan da bir siyasi programda partim adına konuşuyorum. Şunu söyleyeceksiniz; Ey Trabzon milletvekilleri, AK Parti Yöneticileri biz gelirsek siz Tanjant Yolu’nu bitirdiniz, Kanuni’yi bitiriyorsunuz, Güney Çevre Yolu’na başlayamıyorsunuz. İddia ortaya koyacaksınız. 4 temel noktada iddia ortaya koymuştuk. Bunlar; 2. Devlet üniversitesi bu şehre gelecekti, yatırım adası bu şehre gelecekti. Demiryolu bu şehre gelecekti. Şehir hastanesi, ikinci havalimanı yada pisti gelecekti, havalimanı dışında hepsi konusundan fiilen adımlar atıldı. Net olarak atıldı. Bunlar önemli şeyler insanlar bunları takip ediyor. Yapılacak çok işler var. Sorunlar da var ama bunları çözecek iradenin de Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığı altında kurulacak hükümetle olabileceğini ve AK Partili belediyeler ile olabileceği konusunda milletimiz kani. Milletimiz bu insanlar bizim için çalışıyor, çalışmaya devam ediyorlar kararlılığı içinde. Zaten farklı bir şey olsa, gevşeme olsa 7 Haziran’da olduğu gibi kulağımızı çekerler. Teşkilatçılık, seçimler noktasında da mükemmel bir tecrübeye sahip liderin teşkilat mensuplarıyız.  Allah’ın izni ile aynı neticeyi kuvvetli bir şekilde şehrimizden alıp Ankara’ya götüreceğiz.
 
Projelerin Tamamlanması Lazımdı
 
TAKA: Siyasette gerek ahlak, gerek üslup olarak ihtiyaç duyulan prensipler getirdiniz. Eminim ki siz diğer partilerden de duruşunuzla oy aldınız. 6 yıldır Türkiye GSMH’ DA 10 bin doları aşamıyor. Bir patinaja düştük. Yatırımların hızı azaldı. Trabzon’un 74 KM yakınında hemşerisi Sayın Tayyip Erdoğan’ın memleketi. Taraf tuttuğumuz bir gerçek. Ancak Trabzon çevresine göre eski farkını sürdüremedi. Geride olanlar bizi yakaladı.
 
AHMET METİN GENÇ: Seçildikten sonra bütün Ortahisar’ın belediye başkanı olmaya gayret ediyorum. Bu önemli bir konu seçildikten sonra ki icraatınız önemli. O konuda en azından bütün vatandaşlarımıza parti ayrımı yapmadan bu güne kadar davrandığım konusunda içsel olarak müsterihim. Belediyeme gelen hiç kimsenin siyasi görüşüne bakmadan talebini almışımdır. Yapabilmişizdir, yapamamışızdır bu başka bir şeydir. Böyle olmasında lazım. Burada Güney Çevre Yolu ölçeğinde yatırımları öne çıkardınız. Şöyle söylemek lazım; Güney Çevre Yolu otuz yıla yakındır bu şehirde konuşuluyor. Doğru bir şey ama Trabzon olarak AK Parti hükümetleri göreve geldiğinde bitmeyen bir Tanjant Yolu onun tamamlanması lazımdı. Karadeniz Sahil Yolu’nun tamamlanması lazımdı. Onun akabinde Güney Çevre Yolu’nun başlaması hususunu da İl Başkanı olduğum dönemde de hatta Cumhurbaşkanımız ile olan bir toplantı esnasında da ifade ettim. Akabinde şehir olarak bir tercih yaptık. Şehrin Güney Çevre Yolu kadar güney kuşağında olmasa bile Kanuni Bulvarı imi ile beraber tanjantı biraz daha güneye taşıyan önemli bir geçiş güzergahı projelendirildi. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız da ifade etti. 2 yıl içerisinde tamamlanacak olan çok ciddi bir projeden bahsediyoruz.  Şu olabilirdi belki Kanuni Bulvarı’na hiç girmeden Güney Çevre Yolu’nu başlatmak ama bu bir tercihti.
 
Bölgesel Kalkınmışlık İle Ön Plana Çıkalım
 
İlk yıllarda çok hızlı yatırım yapıldığını akabinde kesintiye uğradığını söylediniz. Burada bunu kesintiye uğramak olarak ben yorumlamıyorum. Havalimanını ayırarak bunu söylüyorum. Ama şu anlayışa da sahip AK Parti Hükümetleri; Doğu ile Kuzey ile Batı ile Güney ile hep beraberce ülke olarak her ülke üniversite olan, havalimanı ulaşımın kolaylaşması konusunda büyük adımlar atıldığını görüyoruz. Bu konuda mikro düşünmemek lazım. Rize’de olsun, Gümüşhane’de de hepsi bizim. Bölgesel kalkınmışlık ile ön plana çıkalım. Şuan da çok ciddi Körfez ve Suud eksenli turist geliyor şehrimize. Bunu çok iyi karşılamalıyız. Yabancı para geliyor şehrimize. Bu çok önemli. 2013 yılından sonra özellikle büyük yatırımların engellenmesi noktasında bugün muhalefet Partisi’nin liderinin, cumhurbaşkanı adayı olarak da söylemesini çok manidar buluyorum. 2013 yılında sonra Türkiye’nin büyük yatırımları durdurması, ertelemesi, iptal etmesi noktasında ciddi bir dış kaynaklı direncin olduğunu görüyoruz.
 
Türkiye’nin Güçlenmesini İstemiyorlar
 
29 Ekim’de 3. Havaalanını bitiriyoruz. Bu demek oluyor ki uluslar arası dolaşımda şuanda Frankfurt’ta Almanya’nın tekelinde olan transit uçuşların merkezlerinin, dağılım merkezilerinin Frankfurt’tan çıkıp İstanbul’a gelmesi demek.  Bunu başta Almanya istemiyor, Gezi olaylarının masum ağaç yeşil taleplerinin ötesinde kesimler istemiyor. Bütün bu güçler Türkiye’nin bu yatırımları yaparak güçlenmesini istemiyor. Bu bir realite.
 
İstikrar Devam Etmeli
 
Çok şükür ki büyük bir gururla şu tespiti yapmama müsaade ederseniz, Rahmetli Ecevit’in 2001 yılında 500 Milyon Dolar alıp burada memurun maaşını vermek için Amerika Başkanı Clinton’un karşısında ki o ezik durumunu benim, bizim başbakanımız olarak şuan da bedeli ne olursa olsun doğruyu yüzüne, gözüne bakarak söyleyen, bir cumhurbaşkanına, bir başbakana sahip olmamızın da farkını görmemiz lazım. Bütün bunlar güçle beraber oluyor. Nerelerden nerelere geldi Allah’a şükürler olsun. Terörle çok ciddi mücadele eden konuma geldik. Bunlar kolay işler değil. Tabiî ki daha fazlasını yapalım daha fazla yatırım yapalım. Onun gayreti içerisindeyiz. Onun için bu istikrarlı dönemin devam etmesi lazım. Halkımız bunu görüyor. Halkımız 7 Haziran’da bunu yaptı, bize uyarı verdi. O uyarıyı da dikkate alarak 1 Kasım’da istikrarla yola devam edin dedi halkımız. Şuanda da aynı şeyi söylüyor. Bu yolculuk bir parti seçiminin ötesinde hakikaten bu toprakların bize Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından bağımsız vatan olarak devrinden itibaren şuan da ayağa kalkan medeniyet sorumluluğu ile beraber hareket eden ülke konumuna gelmenin, böyle bir ülkenin vatandaşı olmanın gururunu yaşıyoruz. Daha fazlasını, çoğunu yapmalıyız. Yatırımların devam etmesi lazım.
 
Sorun Olacağını Düşünmüyorum
 
TAKA: Bazı kişiler Cumhurbaşkanına oy vereceğim ancak parti anlamında başka bir partiye oy vereceğim anlamında bir görüşe sahip oluyor. Bu durum bir sorun çıkartır mı? Cumhurbaşkanı devleti güçsüz bırakır mı?
 
Bu seçimi diğer seçimlerden ayıran başka bir fark var. Şuan da basit bir gözlemle baktığımızda vatandaşımız Cumhurbaşkanı için ayrı milletvekili için ayrı oy kullanıyor. Vatandaşa tercih hakkı tanıyan daha demokratik bir yöntem. Muhalefet partileri bu ittifakı niye yaptı. Cumhurbaşkanımızın ilk turda seçileceğini adları gibi biliyorlar. En azından parlamentoda biz inisiyatif sağlayabilir miyiz diye hareket ediyorlar. Bunu neden yapıyorlar 301’i biz alalım diye. Hani bu sistem tek başınalık sağlıyordu. Siz meclisteki çoğunluğu almak için gayret ortaya koyuyorsunuz. Baraj sorununuz var mı? Yok. Yeni sistemde hangi hükümet olursa olsun hükümetin getirmediği kanun taslağı o meclisten çıkmaz. Bu yeni sistemde kanunu tek başına TBMM yapar. Bütün kanunları meclis yapacak. Muhalefetin bu isteğini demokrasinin gereği olarak sağlamamız lazım. Meclis aritmetiği açısından sorun olacağını düşünmüyorum. Meclis’in belki daha renkli bir yapıya kavuşması olabilir ama aritmetikte hiçbir sorun  olmadan çoğunluğun partimizde olacağında kanıyım.
 
Seçilememe Gibi Bir Endişe Asla Taşımıyorum
 
TAKA: Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Eğer 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçilememesi halinde 2000’li yıllara geri dönülebileceğini, 22 milyon hastanın da sıkıntı yaşayacağını ifade eden açıklama yaptı. Buradan yerel döndüğümüzde hükümetin yürüttüğü demiryolu çalışması var. Şehir Hastanesi temel atma noktasına geldi. Yatırım Adası ile ilgili yasal düzenlemelerde gerçekleşti. 2. Üniversite kanunlaştı. Botanik Park var, Gül Cemal, Karagöz Meydanı, İpek Yolu Canlandırma Projesi var, Tünel Akvaryum ihale edildi. Belediye Binası yapılıyor. 24 Haziran’da farklı bir sonuç çıkarsa sizde Cevdet Bey gibi’mi düşünüyorsunuz? Yatırımlar ile alakalı sıkıntılar olabilir mi?
 
AHMET METİN GENÇ: Cevdet Hocamız çok sevdiğimiz hocamız, çok önemli hizmetleri oldu. Sigaraya bırakma konusunda ki ayasal düzenlemelerde çok ciddi kararlılık ortaya koydu teşekkür ediyorum. Ama bu söylemle ilgili ben hiçbir zaman negatif düşünce üzerinden siyasi bir söylemde bulunmam. Ben inandığım doğruyu söylerim. Benim inandığım doğru Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilememesi durumunda ne olacağından ziyade Recep Tayyip Erdoğan’ın Allah’ın izni ile 24 Haziran’da seçileceğine olan inancımı ortaya koymak. Ondan sonra onun bu şehre bu güne kadar olan desteğinin artarak devam edeceği k kararlılığını halkımız ile paylaşmaktır. Seçilememe gibi bir endişe asla taşımıyorum. 2002 yılından bu güne kadar özellikle hocamızın da alanında olduğu için belirtmekte fayda görüyorum. Sağlık standardının şuan da hastanelere gittiğimiz zaman insanların recep Tayyip Erdoğan’a olan duasını orada gördüğümüz zaman tüylerimiz diken diken oluyor. Onun için bu insanlar hizmet edenin kadrini bilir.
 
O Kararlılığı Ortaya Koyarak Yürüyor
 
Cumhurbaşkanımız hala 2-3 saatlik uykularla programlarını yetiştirmeye çalışıyor. Bu kadar milletine adanmışlık olur. Bu bile başlı başına yeter. Buna ihtiyacı yok. Pekala normal tempoda Cumhurbaşkanlığı yapar. Bu millet Recep Tayyip Erdoğan’ı şuan da hiçbir şey yapmasa şu 16 sene de bu millete memlekete yaptıkları hatırına seçer. Buna rağmen sonuna kadar bırakmıyor. Çünkü çocukluğunu, gençliğini yaşadığı ülkesini biliyor. O kararlılığı ortaya koyarak yürüyor. Hizmet yolculuğudur. Allah böyle bir lideri nasip etmiş. Türk milleti sıradan bir millet değil. Yer yüzene hükmetmişiz. Bütün olumsuzluklara rağmen bugün Amerika’yı tek başına bırakabilmiş bir Recep Tayyip Erdoğan’dan bahsetmemiz lazım. 127 ülkeyi BM Genel Kurulu’nda Amerika’nın İsrail tasarısını, Filistin ile ilgili o kararları reddettirmiş bir Cumhurbaşkanı’ndan bahsetmemiz lazım.
 
Biz gayret edeceğiz elimizden geleni yapacağız. Gerisini de Allah takdir edecektir.
 
Bizim Katkımızın Olması Mutluluk Verici
 
Burada ki yatırımların hiç biri kesintiye uğramadan aynı kararlılıkla devam edecek. En önemlisi 2014 yerel seçimlerinde belki risk alarak halkımızla paylaştığımız Avni Aker Stadyumunun park oluşu iddiasıydı. Bu iddiamı da Cumhurbaşkanımızın belediyecilik anlayışına güvenerek ortaya koydum. Şuanda Millet Parkı şeklinde oranın projeleniliyor olması, bizim katkımızın olması mutluluk verici.
 
Miting Muhteşemdi
 
TAKA: Sayın Cumhurbaşkanı Trabzon’daydı. Çok önemli bir kalabalık vardı. Katılımı nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizde fındık üreticileri ile alakalı birkaç şey söylemek ister misiniz?
 
Çok muhteşem bir miting gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız her şehre gelişinde ona olan sevgi, güven, onu görme isteğini halkımızda görüyoruz. Son mitingde de çok ciddi kalabalık ile beraber gördük. Parti örgütümüzün gayretli çalışmasının da hakkını teslim etmemiz gerektiğini söylemek istiyorum. Ben Trabzonlu hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum.
 
Ortak Arzumuz Fiyatın İyi Olması
 
Fındık bizim önemli geçim kaynaklarımızdan bir tanesi. Fındık fiyatının daha iyi olması hepimizin ortak arzusudur. Her zaman olduğu gibi bir beklenti var. Üreticide de var. Bazı muhalefet partileri diledikleri gibi taban fiyatları söylüyor. Biz gelirsek şunu yapacağız diye. Biraz realist olmak, arz ve talebe bakmak lazım. Piyasayı oluşturmak lazım. Cumhurbaşkanımız belki bu beklentiye de belki karşılık verecek şekilde bu sorunu vakıf olduğunu halkımıza ifade ettiler. Üreticimizin lehine olacak şekilde hükümetimiz, cumhurbaşkanımız icra edeceğini düşünüyorum.
 
Milli İrade Bir Yere Kadar Tecelli Edebildi
 
TAKA: Türkiye neden aniden erken seçim kararı aldı? Bu merak konusu. 
 
AHMET METİN GENÇ:  Türkiye referandum ile beraber yeni sisteme geçti. 24 Haziran’da bu sistem yürürlüğe girecek. Neden erken seçim kararı alındı noktasında geriye dönüp bakmamız lazım. Türk tarihi boyunca devletimiz büyük bir ihanet ile karşı karşıya kaldı. Sistem değişikliği gerekliliği ortaya çıktı. 1950’de bu ülkede tek başına iktidar olundu. 1965 yılında rahmetli Demirel döneminde tek başına iktidar olundu. Rahmetli özel dönemde tek başına iktidar olundu. Ancak tek başına iktidarlar bu ülkeyi bir yere kadar yönetebildi. Tek başına iktidar olunmasına rağmen milli irade bir yere kadar tecelli edebildi. O bir yere kadar olan sınırı rahmetli Menderes zorladı canı ile beraber bedelini ödedi. Rahmetli Özal zorladı büyük ihtimalle o da aynı şekilde bedelini ödedi. Rahmetli Erbakan zorladı ona da bedel ödettiler. Yani tek başına iktidar olsan bile bu sistem de bu devletin içerisinde bir kapalı alana tek başına hükmedemiyorsunuz. En son tezahürünü de içimize 40 yıl emperyal güçlere hizmet edecek, bu ülkeyi yabancı ülkelerin boyunduruğu altında devam ettirmek arzusu ile 40 yıl bu ülkenin içerisine ve nihaiyi olarak ordusuna, yargısına sızan ihanet şebekesi ile karşı karşıya kaldık. Hani tek başımıza iktidardık.
 
Hantal Bir Yapıdan Kurtuluyoruz
 
Sistem sizi bir yere kadar götürüyor. Öyle bir ihanet şebekesi ki en büyük inancımız Allah ile bizi aldatmaya kalktılar. Ama bu millet onunda karşısında durdu. 15 Temmuz’un bütün ülkeye kastettiğini , milli iradeye kastettiğini gördük. Dolayısıyla bir sistem değişikliği zaruri hale geldi. Yoksa bir siyasetçi olarak baktığınızda yüzde 34 ile mi daha kolay iktidara gelirsiniz yoksa bu sistemde yüzde 50+1 ile mi gelirsiniz. Cumhurbaşkanımız bu sistem ile aslında zoru seçti. Bu ülkenin kaderi için zoru seçti. Ülkenin bekası söz konusu. Hantal bir yapıdan kurtarıyoruz aslında.
 
Ülkemizden Beklenti Var
 
Neden geri alındı? yeni sisteme cumhurbaşkanımız partili cumhurbaşkanı hükmü yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanımızın şöyle bir anlayışı vardır; Seçimde  milletimiz ne kadar yetki vermişse o yetkinin zamanı ne zaman doluyorsa o zaman kadar o yetkiyi kullanmak asıldır. 15 Temmuz gibi bir işgal girişimi ile karşı karşıya kalmamıza rağmen biz millet- ordu olma özelliğimizi de ortaya koyarak Fırat Kalkanı Harekatı başlattı bu ülke bu çok önemlidir. Beklenti var ülkemizden. Bu ülkenin her başarısından umudu olan insanlar var. Afrin’e aynı operasyonu yaptık. Uluslar arası arenada ki insanlarda Türkiye’nin özellikle son zamanlarda kavuştuğu milli gücü ile de beraber edindiği siyasi, bağımsız karar alma ve icra etme kabiliyeti. Zeytin Dalı Harekatı Avrupa’ya Amerika’ya rağmen yapılmış. Dünya’da Amerika’ya rağmen hareket çok zor yaparsınız. Kolay işler değil.
 
Bu Kez Ekonomi İle Yapmaya Çalıştılar
 
46 yaşındayım ilk kez doların hafta sonu yükseldiğini gördüm. Bu kez ekonomi ile yapmaya çalıştılar. Bunu da gören bir akıl var, Cumhurbaşkanımız var,Sayın devlet Bahçeli Bey var. Bu spekülasyonun bir buçuk yıl daha taşınarak bu ülkenin ekonomik belirsizliğe gitmesini önüne geçmek istediler. Beraberce oturdular bir an önce bu belirsizliği ortadan kaldıralım bu yürüyüşümüz kesilmesi diye en erken tarihe aldılar. 24 Haziran’dan sonra makro dengelerimizle, ekonomik istikrarımız ile yola devam edeceğiz.
 
Karşılık Buldu
 
TAKA: uzun zamandır sahadasınız. Cumhur İttifakı’nın yansımaları nasıl? Eski Başbakanlardan Tansu Çiller Yeni Kapı mitingine katıldı. Cumhur İttifakı’na destek verdi. Hem de Mehmet Ağar destek verdiğini açıkladı. Çiller ve Ağar’ın konuşmalarının yansımaları nasıl olur. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu İstanbul Milletvekili adayı olarak gösterildi. Bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?
 
AHMET METİN GENÇ: Çok olumlu yansıması oldu Cumhur İttifakı’nın. Düşünce yapısı itibari ile yakın ideolojilerin kaynaşması yakın olur. Bu ittifak tabii olarak tabanda bir karşılık buldu. Hem de ortak bir devlet aklı olarak tezahür etti. Baya olumlu tepkiler aldık. Diğer ittifakta ki suni birliğin toplum nezdinde kabul görmediğini belirtmek isterim.
 
Haklı Mücadelenin Yanında Oldular
 
Muhteşem bir miting oldu Yeni Kapı’da. Sayın Tansu Çiller ve Sayın Mehmet Ağar önemli zamanlarda görev ifa etmişlerdir. O zamanların hala çözülemeyen hadiseleri vardır. 15 Temmuz’da o çözümlemeyen hadiselerinde esasında kaynağı da ortaya çıktı. O mücadeleyi de yapan Cumhurbaşkanımız olduğu için onlarında bu devletin içerisinde ki yapıları gördükleri için doğru ve haklı mücadele edenin yanında oluyorlar. Şükranla karşılıyoruz.
 
Beraber Bu Yolculuğu Sürdürmek İstiyoruz
 
Biz şuan da milli bir orduya sahip olduk milli savunmamız ile de beraber mücadele ediyoruz. Kolay iş değil. Siz Afrin’e gideceksiniz orda asayişi temin edeceksiniz. Cerablus’ta hastane yapacaksınız oraya kucak açacaksınız. Tam medeniyetimizin sorumluluğunu yerine getiriyoruz. Hemen yanı başımızda da Kandil’e, Sincar’a, oralara gidiyoruz. Bunların arkasında güvenlik politikasını yürüten İçişleri Bakanımızın olması bizi mutlu ediyor guru veriyor. Bütün eforunu da İstanbul’da mahallelerde, ilçeler de ortaya koyuyor. Birinci Bölge’de de yine şehrimizin evladı var. Ona da özel teşekkür etmek istiyorum. Ortahisar Belediyesi’nin, Büyükşehir Belediyesi’nin , değer belediyelerimizin en temel gereksinimi olan asfaltın bütün malzemesini kendi belediyem adına söyleyim 3 buçuk 4 Trilyonluk yatırım yapmam gereken bütün malzemeyi enerji bakanımız temin etti. Bunlar önemli destekler. Hep beraber biz bu yolculuğu sürdürmek istiyoruz. Bu kutlu yürüyüşü sürdürmek istiyoruz.
 
İkinci Tura Kalmayacak
 
TAKA: AK Parti birinci turda Tayyip Bey’in seçileceğini iddia ediyor. zaten istatistiklerin çoğu da bu şekilde. Eğer 2. Tura kalırsa AK Parti için zor olur mu? Tayyip Bey’i zorlayacak olan Muharrem İnce mi olur? Meral Akşener mi olur?
 
İkinci tura kalmayacak. Birinci turda milletimiz inşallah Cumhurbaşkanımızı seçecek. Yolumuza devam edeceğiz.
Sonay ÇALUK