Ramis Uzun, “Göreve geldiğimizden bu yana, belediye personelimizle, meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla, halkımızla gece gündüz demeden çok yoğun bir çalışma içerisinde olduk. İlçeme hizmet boynumun borcudur. Beşikdüzü her geçen gün gelişiyor” dedi.
 
Bir Plan Ve Program Dahilinde Çalışıyoruz
 
Öncelikle TAKA Gazetesine teşekkür ederiz. Göreve geldiğimiz andan itibaren Beşikdüzü’nde çok önemli hizmetler gerçekleştirdik.
 
Yaptığımız çalışmaları daha önce bir gazetede halkımıza duyurduk. Geldiğimiz noktada Beşikdüzü ile ilgili sözünü verdiğimiz hizmetleri belli bir programa koymanın mutluluğunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz zaman nasıl bir mali durumda olduğumuzu daha önce basına açıklamıştık.
 
114 milyon borçla başladık
 

Nisan ayında göreve başladığımız zaman bulduğumuz mali tablo şöyleydi: Belediyenin 114 milyon borcu vardı. Bunun yanında da yaklaşık 22 milyon civarında mülk satışı yapılmıştı. İller Bankasından ilçemize gelecek olan para 500 Bin Liraydı. Bizim de İller Bankasına olan taksit tutarımız 1 milyon 800 bin Liraydı. Böyle bir tablo ile göreve başladık. 
 
Yolların Bakımını Yaptık
 

Özellikle mahalle ve yayla yollarımız ile ilgili önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Yayla yollarımızda 375, mahallelerimizde 400 Kilometre civarında yol bakım ve onarım çalışmaları yaparak ulaşım konusunda önemli hizmetler gerçekleştirdik. Mahallelerimizde 2 defa sel olayı yaşadık. Büyükşehir Belediyemizin de desteğiyle kapanan yolları ulaşıma aştık. Allah’a şükür belli bir düzeye getirdik
 
İlçemize Halk Plajı Kazandırdık
 
Beşikdüzü ilçemize bir halk plajı kazandırdık. İlçemize gelen insanlar artık ücret ödemeden denize giriyorlar, vakit geçiriyorlar.
 

Okul Salonlarını Vatandaşımızın Hizmetine Açtık
 
Beşikdüzü’nde bulunan okul salonlarımızı düğün, nişan, asker gecesi gibi organizasyonlar için vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Hem okul aile birlikleri hem vatandaşlarımız mutlu oldu.
 
Temizliğe Önem Verdik
 

Temizlik çalışmalarımıza çok önem verdik. Çok ciddi adımlar attık. Konteynır sistemine geçtik. Cadde ve sokaklarımızın yıkanmasına ağırlık verdik.  Okullarımızda eğitim ve öğretim başlamadan okul bahçelerimizi pırıl pırıl temizledik. İlçemizde 58 camimizin tamamını temizledik, hijyenik bir ortamda ibadete hazır hale getirdik. İlçe merkezimizde daha önce yaptığımız kanallar vardı. Orada yoğun çalışma içerisine girdik. Pislik yuvasıydılar, kokudan geçilmiyordu. Gerek kendi makinelerimiz gerekse çevre ilçelerimizdeki belediyelerimizin makineleri ile bunların temizliklerini gerçekleştirdik.

 
Sosyal Faaliyetleri Artırdık
 
Sosyal faaliyet olarak; ilçemizde 5 yıldır yapılmayan Mayıs 7’si etkinliğimizi bu sene gerçekleştirdik. İlçemiz ve bölgemizin gelenek ve  göreneğinin yaşatılıp gelecek kuşaklara aktarıldığı Otçu Şenliklerine destek olduk. Ankara ve İstanbul’da geçekleştirilen Trabzon Günlerine katıldık. Beşikdüzü Belediyesi standımız çok yoğun ilgi gördü. İlçemizi en iyi şekilde temsil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Milli Bayramlarımızda ilçemizi Türk Bayrakları ve Atatürk Posterleriyle ile donattık. Renga renk hale getirdik. Milli heyecanımızı yaşatmak açısından bu bizim için çok önemliydi. Her alanda ilçemizi temsil etmenin gayreti içinde olduk.

 
İmamoğlu’na Destek Olduk
 
Hemşehrimiz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız,  Sayın Ekrem İmamoğlu ile seçim çalışmalarına katılarak destek olduk. Kendilerini Beşikdüzü ilçemizde ağırladık.
 
Kentsel Dönüşüm Projesi
 
Seçim öncesi, ‘kentsel dönüşüm çilesine son’ sloganı ile yola çıktık. Bununla ilgili göreve geldiğimizden beri bir yoğun çalışma gerçekleştirdik. İlçemizde 21 hektarlık bir alanda kentsel dönüşüm projesi hayata geçirilmişti. Bununla ilgili olarak TOKİ ile yapılan bir protokol vardı. TOKİ, Beşikdüzü Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesini birlikte ilgilendiren bir konu. Kentsel dönüşüm 4 etaplık bir proje. İlçe de bu süreçte inşaat sektörü durdu. Alım satımlar, kiralamalar durma noktasına geldi.

Dolayısıyla ilçe ekonomimiz çok büyük zarar gördü. Beşikdüzü ilçesinde bir belirsizlik vardı. Bu büyüklükte bir projenin ilçede uygulanamayacağını gördüğümüz için ele alınmasını istedik. Bu amaçla 4 etaplı bir projenin 3 etabını meclis üyesi arkadaşlarımızla, Büyükşehir Belediyemizle, TOKİ ile çeşitli görüşmeler sonucunda 21 hektarın 15,3 hektarlık kısmını iptal ettirdik. Tabulardaki şerhleri kaldırdık. 5.7 hektarlık kısım kaldı. Vatandaş mağduriyetinin oluşmaması için gayret içerisindeyiz. Dönüşüm yapılacaksa, mağduriyet olmadan bunun yapılması gerekir. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor.  Sözlerimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
 
İmar Planı
 
Beşikdüzü’nün  önemli sorunlarından birisi imar planı konusuydu. Beşikdüzü Belediyesi’nin imar planı yapma yetkisi yoktur. Bu Büyükşehir’in görevidir. Daha önce hazırlanan ve iptal edilen 1/5000’lik imar planına 800’den fazla itiraz ve 60 dolayında mahkeme kararı bulunmaktaydı. Vatandaş yeterince bilgilendirilmemişti. Şehir plancısı, mesai arkadaşlarımız ve meclis üyelerimiz yoğun bir çalışma yaparak itirazları incelediler.

Vatandaşın mağduriyetinin neler olduğunu, mahkemelerin ne karar verdiğine baktık. Büyükşehir Belediyesine taleplerimizi bildirdik.  Yeniden hazırlanan 1/5000’lik imar planı hem Büyükşehir Belediyemizde hem de Beşikdüzü Belediyemizde askıya çıkarıldı. Askı sürecini anons ve sosyal medya organlarımızla halkımıza duyurarak, bilgilendirdik. Burada bir masa oluşturduk. Vatandaşlarımız buradan bilgi aldı. Bu çalışmalar halen devam etmektedir. Yeni itirazlar incelenerek Beşikdüzü Belediyesinin önerileri ve vatandaşlarımızın itirazları Büyükşehir  Belediyemize intikal ettirildi. Amacımız halkımızın mağdur olmadığı Beşikdüzü’nün geleceğinin en iyi şekilde planlandığı bir imar planının oluşturulmasıdır. Bunun gayreti içerisindeyiz.
 
1 Milyonluk Ceza Yazdık Atıl Olmasını Önledik
 

Beşikdüzü teleferik konusu ile ilgili bir takım şeyler sosyal medya da gündeme getiriliyor. Biz göreve geldiğimizde teleferik tesisi alt ve üst istasyonlarda yapılacak imalatlarla birlikte 29 yıllığına ihale edilerek kiralanmıştı. Tesisin Nisan ayı itibariyle normal faaliyetleriyle çalışması gerekirken çalışmadığını gördük. Çalışması konusunda bazı ikazlarımız oldu. Sözleşmenin gereği olarak kendilerine 1 milyonluk ceza yazdık. Biz istiyoruz ki atıl kalmasın. Geldiğimiz süreçte, bize dediler ki siz yatırımcının önünü neden kesiyorsunuz? Neden ceza yazıyorsunuz? Oysa biz bu tesisin çalışmasını istiyorduk.
 
Teleferik İçin Ek Süre Verdik
 
2019 yılında tesis çalıştığı süre içerisinde tam 60 bin kişi kapasitesiyle çalışmış. Önümüzde ki sezon için 100 ile 120 bin kişi hedefleniyor. Bu tesis ilçemiz, ilimiz ve bölge turizmi için büyük önem arz etmektedir. Teleferik tesisinde yapılacak bazı imalatların 31 Aralık tarihine kadar tamamlanması gerekirken yüklenici firma ekonomik koşullar, inşaat sektöründe öngörülemeyen olumsuzluklar nedeniyle 6 aylık ek süre talebinde bulundu.  

Bu talebi 16 Aralık tarihinde olağanüstü meclis toplantısı yaparak değerlendirdik. İlçemiz, Trabzon ve bölgemiz turizminin olumsuz yönde etkilenmemesi ve belirsizlik ortamının oluşmaması için alt istasyon imalatları için 6 aylık ek süreyi verilmesi talebi oy çokluğuyla kabul edilmiştir. Çalışmalar yakında takip edilmektedir.  Şunu da ifade etmek istiyorum ki; daha önce bizi yatırımların önünü kesmekle suçlayanların, bizler teleferik hizmeti durmasın, ilçemize turistler gelmeye devam etsin diye gayret gösterirken ek süre vermeye karşı çıkmaları çok manidardır.
 
Otel Projesi Kongre Merkezi Olarak Düzeltildi
 
Göreve geldiğimizde Bestt Otelin yeri Al Ajajı şirketine satılmış ve 25+2 toplam 27 kat rezidans ve otel olarak yapımına başlanılmıştı. Şehir mimarisi acısından bu yükseklik çok fazlaydı ve bunu halkımız kabul etmedi. Yüklenici firmadan mimarinin gözden geçirilmesini, kat yüksekliğinin düşürülmesini ve otelin aynı zamanda büyük konferans salonlarıyla kongre merkezine dönüştürülmesini talep ettik. Bugün itibariyle kat yüksekliği 18+2 toplam 20 kat, konferans salonları  ve yeni bir mimari proje hazırlığına başladılar. Önümüzdeki Mart ayı itibariyle inşaat çalışmalarına başlanılması hedeflenmektedir.  Aynı şirkete satılmış olan Şehit Erdal Kurtoğlu Parkı ise taleplerimiz doğrultusunda daha önce planlanan AVM’ler yapılmayacak modern bir park olarak halkımıza hizmet verecektir.
 
Hizmete Açacağız
 
Otopark ve pazaryeri zamanında yapılırken kamulaştırma yok. Vatandaşın arazisine el koyulmuş inşaat başlatılmış. Bunlar hala mahkemelik. Ben burayı aldım yaptım diyerek hizmet yapılmaz. Kapalı Pazaryerinin parasının bir kısmını da biz ödedik. Her şey mahkemelik. Vatandaşlar mahkemeyi kazanmış. Yapılan bir hizmeti yıkmanın bir mantığı yok. Biz bu sorunları en kısa sürede diyalog yolu ile çözeceğiz.  Zorlaşarak, zıtlaşarak değil uzlaşarak çözeceğiz. Kısmetse kapalı pazaryerini ve kapalı otoparkı en kısa sürede hizmete açmayı planlıyoruz.
 
Her Zaman İyi İlişkiler İçerisinde Olduk
 
Göreve geldiğimizden bu yana, belediye personelimizle, meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla, halkımızla gece gündüz demeden çok yoğun bir çalışma içerisinde olduk. Şunu söyleyim: Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, çevre ilçe belediyelerimizle, kamu kurum ve kuruluşlarımızla hep iyi ilişkiler içerisinde olduk. Biz gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu, gerekse ekibinden biri ile bir uyumsuzluk yaşamadık. Beşikdüzü Belediyesi olarak her zaman uyum ve beraberlik içerisinde olduk.