Önceki hafta sonu, TRT Ankara Radyosu Ses Sanatçısı(TSM) olan eşim Meliha Yazıcı ve Yargıtay’daki bazı yargıç dostlarımla; Ankara’nın stresli ortamından; Ilgaz’ın muhteşem dağ havasına uzandık. İyide yapmışız.

İki şehrin doruğu. Anadolu'nun yüce dağı. Yazı, kışı, baharı ayrı cennet Ilgaz Dağları Milli Parkı. Karadeniz'in başladığını anladığınız yükseklikler.
Ilgaz, iki metreyi aşan kar kalınlığı. Sürekli yağan ve insanı büyüleyenkar yağışı… Çöken sis ve dans eden bulutları ile muhteşem bir yer… Hafta sonu metre kareye 10 kişi düşecek düzeyde kalabalık. Başkentten iki saat uzaklıktaki cennet…

Ilgaz’da; Kayak Federasyonuna ait mütevazı tesis. Hemen yanında ;Tarım ve Orman Bakanlığı, devamındaAnkara Üniversitesi ve sonunda Jandarma Genel Komutanlığı’na ait tesisler var..

Kayak Federasyonu, Ilgaz İktisadi İşletme müdürü Can Erdem, başta olmak üzere bütün ekip olağanüstü gayretle, 24 saat çalışıyorlar. Hizmetleri beş yıldızlı otelleri aratmayacak düzeydedir. Özellikle yöresel yemeklerine hayran kaldık..
*
Türkiye Kayak Federasyonu(TKF), kayak sporunun yönetim teşkilatı olan spor federasyonudur. Özerkleşmiş federasyonlar statüsünde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kayak Federasyonu’nun Ankara’da ki merkez ofisin yanııra Erzurum, Kastamonu ve Bursa illerinde iktisadi işletmeleri bulunuyor.

Ülkemizde ilk kez 1914 yılında, Haliç’te bir marangoz atölyesinde yapılan çok sayıda kayak hayvan sırtında Erzurum’a taşınmış ve Kafkas cephesinde kayakçı er yetiştirmek üzere Erzurum’da açılan Federasyon, cumhuriyet döneminde çok amaçlı olarak hizmet etmiş ve bu günlere gelmiştir.
*
Federasyon başkanı Ali Oto, iş dünyası ve spor camiasında, tanınmış önemli bir isim. Bitlis kökenli, düzgün ve geniş  bir aile..
Vermesini bilen. Eğilip bükülmeyen. Servetini Türk sporuna ve ülkesine harcayan saygın iş adamıdır. Oto, ailesi ve kardeşler, isteselerdi Türkiye’nin en zengin iş adamı olup yurtdışında yatırım yaparlardı.

Bu aileyi 25 yıldan beri yakından tanıyorum. Başbakanlar ve bakanlarla, bu ülkeninin kalkınması ve gelişmesi için çok fedakârlıklarda bulundular
Kişisel çıkarların peşinden hiçkoşmadılar. Kayak Federasyonunun başında Ali Oto gibi bir başkan, yönetiminde seçkin isimlerin bulunması büyük bir şanstır. Başarılı bir federasyon, başarılı bir yönetim..