Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel ile birlikte "İl Buluşmaları" programı kapsamında, ikinci gününde de Tunceli’deki temaslarına devam etti. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve beraberindeki heyet, ilk olarak “Din Görevlileri Buluşması” programına katıldı. 

Programda konuşan Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ilimize gelip vatandaşlarımızla buluşmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sonel,  “Munzur’un şehri Tunceli’de özellikle Diyanet İşleri Başkanımızın ilk olarak ilimizi ziyaret etmesi, bizleri çok mutlu etti. Yaklaşık 16 aydır Tunceli’mizi refah, huzur, mutluluk şehri yapmak için çalışıyoruz. Yöremize yapmış olduğumuz çalışmalarda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bakanlarımızın büyük desteğini alıyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalarda bizlere her türlü katkı sunan Sayın Diyanet İşleri Başkanımızdan da Allah razı olsun. Diyanet İşleri Başkanımızın Tunceli’de halkla iç içe yaptığı görüşmeler bizler için çok özen arz ediyor. Yaptığımız işlerde yetim ve öksüz evlatlarımız, şehit ailelerimiz, gazilerimiz, yaşlılarımız ve çocuklarımız her zaman önceliğimiz oldu. Çocuklarımız, gençlerimiz bizlerin geleceği. Onlara Peygamber Efendimizi anlatalım, öğretelim.” diye konuştu. 

Prof. Dr. Ali Erbaş ve Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, daha sonra Kahraman JÖH ve PÖH’lerimizle 2. Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığında öğle yemeğinde bir araya geldi. Burada konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, güvenlik güçlerimizce yürütülen başarılı operasyonlar sonrasında Tunceli’nin artık huzur kenti olduğuna dikkat çekti. Başkan Erbaş, şu ifadeleri kaydetti:

“Şehit kanlarıyla yoğrulan bu topraklarda, asker ve polis olmak gerçekten çok önemli bir görev. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; vatanı, bayrağı korumak için nöbet yerinde bir saat nöbet tutmak, şu kadar yıl nafile ibadet etmekten daha iyidir. Daha büyük bir sevaptır buyuruyor. Sizler bu müjdeye nail olan nadir kahramanlarımızdansınız. Sizler bu topraklarda dimdik ayakta, teröristlerin karşısında bulunduğunuz sürece, bizler Anadolu’nun her ilinde, her ilçesinde, her köyünde rahatça yaşıyoruz. Bu rahatlığımızı sizlerin mücadelesine borçluyuz. Şanlı ordumuz, şanlı polisimiz, tüm güvenlik güçlerimiz milletimizle el birliği halinde bu terör örgütünü çökertti ve sonuna doğru geliyoruz. Tunceli’nin artık huzur şehri olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Biz, bir ve beraber oldukça bu fitnelerin sonu gelecektir.”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, daha sonra Vali/Belediye Başkan V. Sonel ile birlikte ilimizde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. İlk olarak  Millet Bahçesini gezen Erbaş ve Sonel, ardından 15 Temmuz Şehitler Parkımızda vatandaşlarımızla bir araya geldiler. 

“Tunceli hayallerimizin ötesinde bir şehir olmuş”

Son olarak tekne gezintisi yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali  Erbaş, Tunceli’de yaşanan değişimin hayallerin ötesinde olduğunu söyledi. Erbaş, “Tunceli hayallerimizin ötesinde bir şehir olmuş. Türkiye’de vatandaşlarımızın bu şekilde gezip zaman geçireceği yerler görmedim. Tunceli’de bunu görmek bizi gerçekten çok mutlu etti. Özellikle Munzur Nehri’nde tekne gezintisi akla gelmezdi ama Sayın Valim gerçekleştirmiş. Halka hizmet, Hakka hizmettir.Bütün milletimizi, vatandaşlarımızı Tunceli'yi görmeye davet ediyorum. Tunceli'de yapılan hizmetler, millet bahçeleri, parklar, çevre düzenlemeleriyle tertemiz bir şehir. Turizme açılmış bir şehir. Birçok ilimizde olmayan güzellikler Tunceli'de var.” dedi. 

Tekne gezintisinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali  Erbaş ve beraberindeki heyet ilimizden ayrıldı.