Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’daydık.. Fatihteki “Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği’nin geleneksel iftar yemeğine katıldık.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, eski bakan Saadettin Tantan ve bin kişilik bir davetli grubu katıldı yemeğe. Trabzonluların güzel bir buluşmaydı. Dernek yönetimine, davetleri için  teşekkür ediyoruz..
 Çıkışta, meslektaşımTacettin Çebi ile birlikte, Akif Hamzaçebi’nin konuğu olduk.
 Suadiye sahilindeki, ”Çatana Balık” restorantı, eşsiz manzarası ve zengin balık çeşitleri ile, İstanbul’un en önemli, vazgeçilmez mekanlarındandır..Sahibi Hasan Gökpınar’in güler yüzü; takdir toplayacak düzeydedir. Güzel bir insandır..
Mekânda DSP hükümetlerinin en güçlü isimlerinden, eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile karşılaştık. Özkan çok önemli devlet ve siyaset adamıdır. Devletin ve geçmiş hükümetlerin “Kara kutusu” dur. Bir dönem yanında çalışmaktan onur duyuyorum. Eski günleri yad ederek ,hasret giderdik..
*
CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, bürokrasinin imbiğinden geçmiş, bilgisini, birikimi, deneyimini zirveye çıkarmış; damıtmış, hayatının her anını devlet ve millete adayarak geçirmiş, siyaset ve devlet adamıdır.
Zarif, beyefendi kişiliği, dostluğu ise her türlü takdirin üzerindedir. Hamzaçebi; yaptığı görevler itibarıyla bir faniye nasip olacak her makamı, mevkii görmüşler. Kendini Türk milletinin hizmetine adamıştır..
 Bütün görevleri en nitelikli şekilde ifa etmiştir. En ufak bir şaibesi bulunmayan bir siyasetçi. Bundan sonra farklı alanlarda farklı görevlerde; ülkeye hizmet ederken görebiliriz. Sağduyunun ve uzlaşmanın adresidir.
CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ile İstanbul’u konuştuk. Türkiye’yi sorduk Hamzaçebi, hem mecliste hem de seçim bölgesi İstanbul’da en aktif parlamenter..
Parlamenter faaliyetleri dışında, sürekli seçmenle birlikte.. Hizmeti… Koşmayı sembolize eden “Spor ayakkabısını”, ayağından hiç çıkartmıyor…
 Akif beyin telefonları susmuyor. İnsanın başını döndürüyor. Bir yandan seçim çalışmalarını  kusursuz bir hata ile yürütüyor..
Günde 150 kişi sadece “ödemeli“ arıyor. “Ne istiyorlar” diye takıldık.” Ne istemiyorlar ki” dedi ve ekledi” Hemşerilerimin canları sağ olsun, biz onlar için varız
İş isteyenleri, hizmet bekleyenleri, tayİn isteyenleri, para isteyenleri anladık. Akıl verenleri..Eleştirenleri..”Ben seçmenim” diyenleri de anladık. Çok saçma  talepleri olanları de gördük..
Başka” dedik.. Boşuna takıldık. Gelen telefonlarda ayrıntılar vardı zaten..İzlemek yeterli oluyordu. Herkesi sabırla dinliyor. Çözüm üretiyor..
*
Sadece 24 saat mesaisinin bazıları şöyle: Üsküdar Çengelköy’deki temasları… Beylikdüzü’ndeki KOBİ ‘ler ile ilgili toplantısı.
 Kurtköy Erzurumluların iftar yemeğine katılması. Pendik Dumlupınar’daki hemşeri Dernekleri ziyareti. İnşaat işçileri ile buluşması. Aşçıların sorunlarını dinlemesi. Edirnekapı Mihrimah Sultan Cami esnafını ziyareti..
Vezirköprü dernekleri ile bir araya gelmesi. Mersin CHP il örgütünün toplantısına iştirak etmesi . Genel Sekreterliğinden kaynaklanan, partinin işlerini takip etmesi..Kadiköy’de..Maltepe’de…Fatih’te. Kartal’da… Türkiye’nin her tarafından arayanlar… Trabzon’un tüm sorunları omuzunda. Gelen şikayetler..Parti içi dengeler..
Akif bey , telefonuna kayıtlı olsun olmasın her telefona bakıyor ve cevap veriyor..
Akıl veriyorlar, talimat yağdırıyorlar, emrediyorlar, teşekkür ediyorlar. Şikâyet ediyorlar. Diyarlarda diyorlar..
"Biz seni seçtik ya, bunların hepsine katlanmak zorundasın" mesajını veriyorlar.


*
İstanbul’da yaşayan Karadenizlilerin oranı yüzde 52.Veakif bey, Karadenizlilerin istedikleri en önemli adaylar arasında..24 saat aranan siyasetçi..Karadenizlinin içinde bulunmadığı hiçbir oluşum başararılı olamaz. Bütün partiler için bu kural geçerlidir.
Geçmiş dönemlere bakarsanız, bu gerçeği görürsünüz. Bütün partiler İstanbul’a ağırlık veriyorlar. Daha öncesinde yazmıştık, tekrarında fayda var. İstanbul’u alan Türkiye’yi alır..
 Hamzaçebi, her kesimden oy alabilecek, siyaset ve devlet adamıdır. Bu alanda çok önemli çalışmaları ve projeleri var. Akif beyin bütün projeleri ,Türkiye’nin aydınlık geleceği içindir..
Araklı’nın ve Türkiye’nin en genç belediye başkanı(Eski) Niyazi Çebi, işadamıHakan Çebi ve Ekrem Levent Küçükali ve buluştuk. Trabzon’u ve Türkiye’yi konuştuk.
Ankara’ya dönüşümüzde, Düzce’de Trabzonlu hemşerilerimiz olan; Osmanlıspor başkanı ve Berceste lokantaların sahibi Sadık Dik, İşadamları Mustafa ve Mehmet Aycan kardeşlerinin iftar yemeğine konuk olduk. Kendilerine teşekkür ediyoruz..
Türkiye’yi İstanbul’dan seyrettik…Deniz havasını, kokusunu aldık ve Ankara’ya döndük..