Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü önünde Karayollarında Kadro alamayan Taşeron İşçiler İle birlikte basın açıklaması yaptı.
 
Gökhan Gedikli, “Karayollarında asıl işin bir parçası olan, yol bakım ve onarım hizmetleri, karla, buzla mücadele hizmetleri, yol ve menfez temizliği hizmetleri, trafik işaretleme hizmetleri gibi süreklilik arz eden asıl işleri “anahtar teslimi” adı altında ihaleye çıkarak çalışan işçilerin kadroya alınmaması, tünel İşletmeciliğinde tünellerin bakım ve onarım hizmetlerini yapan işçiler ile müşavirlik hizmeti altında, bürolar da, şantiyeler de ve araştırma laboratuarlarında, her türlü asıl işleri yapan işçilerin kadroya alınmaması, yine kiralık şoför adı altında çalışan ve karayollarının resmi personelini taşıyan ve karayolları resmi çıkış kağıtları ile göreve giden sürücülerin asıl işi yaptığı halde kadroya alınmaması, bizlerde hayal kırıklığı yaratmış,  ailelerimiz ile birlikte bizleri üzmüştür.
 
Düzenleme Adil Değil
 
Gedikli, “İhalemizin başında da rutin yani devamlılığı olan yol bakım ve onarım hizmetleri, karla buzla mücadele hizmetleri, yol ve menfez temizliği hizmetleri, trafik işaretleme hizmetleri olduğu açıkça bellidir.  İhalelerimizin sonuna yapım işi yazarak iş yapım işi olmaz, çünkü yapılan işin niteliği değişmemektedir. Yani hizmet alımıdır ve 2013 yılından itibaren aynı işlerde çalışmaktayız. Hatta 2013 yılından bu güne kadar da 18 ay hizmet alımı ihalesinde çalıştık. Bu mağduriyet kesinlikle düzeltilmeli ve haksızlık ortadan kaldırılmalıdır.  Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin; taşeron yanında çalışan işçiler arasında ayrım yapan ve adil olmayan bu düzenlemeyi değiştireceklerini, tüm taşeron işçilerinin başlangıçta açıklandığı gibi amasız fakatsız kapsama alınıp kadrolarına kavuşacaklarını bekliyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın mağdur edilen bu işçileri de aileleriyle birlikte sevindireceklerine inanıyoruz” dedi. Gedikli basın açıklamasının ardından dün öğlene kadar iş bırakacaklarını açıkladı.
 
Maaş Sıkıntısı
 
Öte yandan Türkiye genelinde Karayollarına ait 17 Bölge Müdürlüğünde de aynı eylem gerçekleştirildi. Trabzon’da kadro isteyen çalışanların maaş alma konusunda da büyük sıkıntı yaşadıkları ve son 2 ayın maaşlarını alamadıkları öğrenildi.
Atakan TOK