Yerel seçim heyecanı herkesi saramaya başladı. Artık tek gündem kimlerin aday gösterileceği oldu desek yeridir. Her ne kadar Ankara’da yaşıyor olsak ta aklımız tabi ki hep Trabzon’da. Trabzon’da büyükşehir için birbirinden değerli isimler adaylık başvurusunu yaptı. Herkesin bildiği gibi Ahmet Metin Genç’te büyükşehir belediye başkanlığına talip. Büyükşehir için en güçlü aday Ahmet Metin Genç görününce Ortahisar Belediye Başkanvekili Faruk Kanca’da adaylık için başvurusunu yaptı.

Bilindiği gibi bu secim döneminde AK Parti büyükşehir  ve merkez ilçe belediye başkanlarının uyumlu bir çift olmasına azami özen gösterecek. Genç ve Kanca uzun yıllardır siyasi birliktelik içinde olan uyumlu bir çift.Gerek il yönetiminde gerek belediyede birlikte aralarında hiçbir sorun yaşamadan sevgi ve saygı içerisinde çalışmalarını yürüte geliyorlar. Kim ne derse desin büyükşehir ve Ortahisar’ın başına bu ikili geçerse çok güzel işlere imza atacaklarına ben yürekten inanıyorum.

Faruk Kanca her ne kadar siyasi beklentilerini yüksek tutsa da, ahde vefayı da eksik etmeyen bir isim. Çok iyi biliyorum, kendisine Trabzon Belediye Başkanlığı’na adaylığı teklif edildiğinde, “Önümde Niyazi Sürmen ağabeyim var.Ona saygısızlık etmiş olurum  “diyerek bu teklifi hiç düşünmeden geri çevirmiş birisidir.Siyasette dönen ayak oyunlarını düşünürsek hiçbir insan altın tepside sunulan bu fırsatı kolay kolay geri çevirmezdi.

Faruk Kanca hem çocukluk arkadaşım hem de uzaktan da olsa akrabam. Trabzon’da yaşayan ve kendisini tanıyanlar huyunu suyunu,karakterini benden çok daha iyi bilirler. Ahlakı, karakteri,dürüstlüğü,insancıllığı asla tartışılmayacak bir insandır. Gençliğinden beri sporun,sivil toplum kuruluşlarının ve siyasetin içerisindedir.Makam ve mevki için çizgisinden asla taviz vermemiş bir kardeşimdir.

Şu anda Ortahisar Belediye Başkanvekilliğinin yanı sıra,Türk Hava Kurumu il başkanlığını, Trabzonspor yöneticiliğini de devam ettiren  İnşaat mühendisi Faruk Kanca, Ankara TED Koleji mezunu ve  çok iyi derecede İngilizceye sahip olup, İngilizcenin yanı sıra Arapça ve Almanca dillerine de oldukça hakim bir isim. Gençliğinde çok iyi bir futbolcuda olan Kanca, Özkan Sümer’in ısrarla kendisini Trabzonspor kadrosuna katmak istemesine rağmen babası rahmetli Necati kanca’nın karşı çıkması nedeniyle futbol hayatına nokta koymak zorunda kalmıştı.
Deneyimli, tecrübeli,bilgi ve donanımı mükemmel olan bu sevgili arkadaşımı artık hak ettiği makamlarda görmeyi çok arzuluyorum.Çıktığı yolda kendisine başarılar dileyip, hiç küsmeyip neferi olmayı azimle sürdürdüğü partisinin artık bu dönem kendisini değerlendireceğini umuyorum.

Bu arada ilçem Araklı’ ya da bir haber göndereyim. Aday adayı enflasyonu yaşanan ilçeme aday olmamasına rağmen Ortahisar Belediye Başkanvekili Selahattin Çebi’nin aday gösterilmesine de sakın şaşırmayın. Bu dönem çok sürpriz adaylar çıkacağını şimdiden söyleyeyim.