Bugün size “Küçük Paris’ten söz edeceğim..
 
İşte iki kelime.
Fındık ve Fındıklı.

İlki Doğu Karadeniz insanının her şeyi, aşı. İşi. Ekmeği. Gelir kaynağımız.

Diğeri ise mavi dalgaların sahile vurduğu kıyılarımızın en şirin yerleşim birimi.
 
Adını bölgenin sembolü olan fındıktan alan ilçemiz. Rize- Fındıklı...

Yeşilin en güzelinin fışkırdığı bereketli topraklar üzerine kurulmuş bir ilçe.
 
Fındıklı. Ve Fındık kadar bereketli, Fındıklı kadar güzel, çevre ilçeler. Arhavi, Ardeşen ve Pazar… Çalışkan, çalışkan olduğu kadar da  fedakâr olan Fındıklılı hemşerilerime en derin sevgilerimi gönderiyorum.
*
Yıllar öncesini hatırlarım (35-40 yıl). Çevresel baskılar yüzünden Doğu Karadeniz kıyılarında aileler denize giremezken, Fındıklı’nın köylerinde bile kızlarla erkekler mayolarını giyerek göllerde yüzebiliyor, Fındıklı kıyılarında erkeklerden çok kadınlar ve kızlara rastlanıyordu.

Sosyal yönü bu denli gelişmiş olan Fındıklı’ya o dönemde ‘küçük Paris’ dediklerini bugün gibi hatırlıyorum.
 
Bu ilçeden yetişen her alanda başarılı olmuş kişiler vardır. Bugün bunlardan   bir tanesinden söz edeceğim..
 
*
Hasan Kartal. Karadenizli iş adamı(Rize-Fındıklı)..ÇAYKUR Rizespor Başkanvekili. Ankara Etimesgut Belediye Spor Kulübü Başkanı. Boks Federasyonu ikinci Başkanı. Kartallar Şirketler Gurubu sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı…
 
Tapu Kadastro ve İmar çalışmalarında Türkiye’de bir numara… Siyaset üstü ve örnek  bir sima..
 
Vermesini bilen.. Paylaşan..zorda kalanların imdadına yetişen, Karadeniz’in tüm güzelliklerini bünyesinde barındıran, adam gibi adamdır..
Servetinin ağırlığı kadar mütevazi, herkese kucak açan, yardımsever bir aile…Kimseler bilmez…Reklamı olsun istemez…Burs verdiği öğrenci sayısı, spor ve derneklere yaptığı yardımların sayısı bilinmiyor..
 
Siyasi görüşü ne olursa olsun. Kariyeri, makamı hiç önemli değil. Bölgesine mensup Ankara’da görev yapan bütün bürokratlarla ve sivil toplum kuruluşları ile iç içe. İster Müsteşar, Genel müdür, ister memur olsun..
Herkesi kucaklıyor. Bir araya getiriyor. Bölge milletvekilleri ve bakanları ile çok uyumlu. Dışlama yok. Gelecek hesabı yapmak yok. “Sen, ben kavgası” hiç yok.
Ekip ruhu çok yüksek. Kendilerini kutluyoruz…