Neden Konya, Konyayı bu kadar stratejik kılan ne?
 
Konyaspor’u stratejik olarak önemli kılan; ne Futbolcu kalitesi, ne de puan tablosunda ki yeri. Konyaspor maçını önemli kılan Konyaspor'da Teknik direktör olarak görev yapan Aykut kocaman figürüdür.
 
Beğenin yada beğenmeyin Aykut Kocaman büyük maçları iyi oynayabilen, oynattığı bütün takımları Trabzonspor’a karşı iyi motive edebilen bir hocadır. Ayrıca hakemleri baskılayabilen, Rakip hoca ve futbolcuları manipüle edebilen ( sportif manada), Türkiye'nin yerli hocaları arasında Teknik ve taktik kalitesi belli seviyenin üstünde, kendince bir oyun şablonu ve disiplini olduğunu da ekleyelim.
 
Ömer Ali Şahiner, Adis Jahovic, Toure, Fofana, milosevic gibi  Güçlü ve atletik oyunculardan kurulu bir konyaspor ve kenarda Aykut Kocaman gibi bir figür var iken Trabzonspor Futbol takımının sahaya yayılışı, rakibe oyununu kabul ettirebilmesi, büyük takım gibi oynayabilmesi vs.. gelecek adına çok önemli ipuçları verecektir.
 
Borsa ve dövizle ilgilenenlerin yakinen bildiği bir terim vardır ‘’direnç noktası’’. İşte Trabzonspor’un yükselişinde Konyaspor maçı ilk ciddi direnç noktasıdır. Eğer bu direnç noktası kazasız, belasız geçilir ise Beşiktaş ve Rizespor maçları çok daha kolay geçilecek ve devre arasına puan sıralamasında üstlerde girilecektir.
 
Hiç istemem ama Konya maçında işler istediğimizi gibi gitmez ise Beşiktaş maçı da Rizespor maçı da riske girecektir.Yine devreye Burak’çılar, Onur’cular çıkacak camianın keyfi kaçacaktır.
 
Beşiktaş maçı öncesi ciddi bir sınav İnşallah takılmadan yolumuza devam ederiz.
 
Maç sonrası ‘’Konya Havası’’ başlıklı keyifli bir yazıda buluşmak üzere!..