Nisan 2015 tarihinde Sürmene ilçesi yakınlarında Fenerbahçe futbol takımı kafilesine yapılan saldırının sır perdesi hala aralanmadı. 

Gizemliliğini hala koruyan bu çirkin saldırının aydınlanması hem Trabzon’u hem de Trabzonspor taraftarını zan altından kurtaracaktır.
 
Bilindiği üzere saldırının yapıldığı zaman Fenerbahçe yönetim kurulu zehir zemberek açıklamalar yapıp bölge insanını ister istemez suçlamıştı. Saldırı Sürmene ilçesinde yapıldığı için gençlerimiz gözaltına alınmış, sorgulanmış ve zan altında bırakılmıştı.
 
Oysa ki Sürmene ilçesinden gözaltına alınan, fail sanılan kurbanların olayla hiçbir ilgisi olmadığı anlaşılmıştı. Suçları sadece Fenerbahçe konvoyu yakınlarında olmaları ve üç yıl önce ava gittikleri video görüntülerini sosyal medyada paylaşmış olmalarıydı.

Ama Olay yeri inceleme esnasında kendilerini sahil güvenlik yetkili askerleri diye tanıtan askeri kıyafet giyimli ve ömrümde bir kez dahi görmediğim bu üniformalı askerlerin kim olduğu kimsenin dikkatini çekmedi.

Şimdi soruyorum bu asker kılıklı kişiler kim, orada ne işleri vardı, neden geldiler, bunlar asker mi, askerse nerenin askerleri, burada ne işleri vardı,bir işleri varsa neden başka olaylarda yoklar?Onlarca olay oluyor ama hiçbir olay yerinde bu tür asker görmedim veya başka gören var mı?Yoksa bunlar asker kılığına girmiş FETÖ ajanımı. Kılıklarına baksan renk olarak asker ama sanki elbiselerinin yeni giymiş belki de sadece o gün için giymişler. Bir yetkili çıksın bu konuda kamuoyunu aydınlatsın. Hem vatandaş hemde Trabzon zan altında. 

İlk gün ve olay esnasında oraya gelemeyen bu askerler neden bir gün sonra geldi. Olay yerinde bulunan tüfek ne; nereden geldi, bu tüfek nereden alındı, hangi bayiden? Bu tüfeğin seri numarası yok mu? Ben burada kimseyi suçlamak istemiyorum, sadece bu çirkin olayın Trabzon’a mal edilmesi doğru değil. Fenerbahçe futbol takımına yapılan bu saldırının faili meçhulünün faili hala Trabzon üzerinde görülüyor. Soruşturma yeniden derinleştirilsin ve failler bulunsun!