Siirt İl Jandarma Komutanlığınca, Siirt ili, Pervari İlçe kırsalında Bölücü Terör Örgütü PKK’ya yönelik yürütülen kış operasyonları kapsamında, ”Şehit Uzm. Çvş. Faruk YÜKSEL 2019/1” operasyonu icra edilmiştir.
 
Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Jandarma Komando birlikleri tarafından icra edilen operasyonlarda gerçekleştirilen arama/tarama faaliyetleri sırasında; kırmızı listede arana bir terörist için hazırlanan (7) odalı (3) adet giriş/çıkışı olan, 15-20 kişilik (1) sığınak olmak üzere toplamda (15) adet sığınak/barınak ve mevzi noktaları tespit edilmiştir.
 
Tespit edilen noktalarda yapılan aramalarda;  (2) adet Dağ Bisikleti, (7) adet büyük tüp, (1) adet tüp başlığı, (23) adet pil, (3) adet pil bloğu, (8) adet pil kutusu, (1) adet not defteri, (4) adet terörist kıyafeti, (1) adet şemsiye, (2) adet Mekap ayakkabı, (2) adet uyku tulumu, (2) adet mavi branda, (35) metre naylon, (10) metre panço, (1) adet elektrik bandı, , (2) adet tencere, (2) adet Düdüklü Tencere ve bol miktarda yaşam gıda malzemesi ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir.
 
Tespit edilen sığınak/barınaklar kullanılmaz hale getirilmiş ve bulunan malzemelerden delil niteliği taşıyanlar muhafaza altına alınarak, diğer malzemeler yetkili Cumhuriyet Başsavcısının talimatı ile olay mahallinde imha edilmiştir.
 
Siirt İl Jandarma Komutanlığı başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.