31 Mart 2019 tarihinde yapılacak belediye başkanlığı seçimleri için partiler arasında yaşanacak yarış, bu günlerde parti içinde yaşanıyor.

Her seçimde olduğu gibi özellikle iktidar partisi AK Parti’de aday adayı yoğunluğu yaşanırken 12 Kasım’da sonuçlanması açıklanan aday adaylığı başvuru süresi 16 Kasım’a kadar uzatılarak 18 Kasım’da da elektronik ortamda temayül yoklaması yapılacak.

Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ınBelediye Başkanlarının aday adayı başvurusunun yapılmasına gerek yok. Ancak üç dönem kuralını da uygulayacağız” açıklamasından sonra taşların biraz daha yerine oturmasını sağladı.

Trabzon Büyükşehir ve 18 ilçesinde aday adaylığı başvuru süresi devam ederken bu zamana kadar kimler başvuruda bulundu. İlçe ilçe gezerek görelim.

Trabzon’un her noktasında bulunan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yanısıra aday adaylık için Türkay Gümüş, Davut Çakıroğlu, Mehmet Atalay, Mazhar Yıldırımhan Mustafa Yaylalı, Ergin Aydın başvuru yapan isimler. Kamuoyu araştırmalarında önde çıkan Erdoğan Bayraktar ve Ahmet Metin Genç de büyükşehir için isimleri anılan siyasetçiler. 

ORTAHİSAR:  Hasan Kamil Velioğlu, Hüseyin Turan, Hasan Kahveci, Faruk Kanca şu ana kadar başvuran isimler.
 
AKÇAABAT: Akçaabat’ta 5 dönemdir belediye başkanlığı yapan Şefik Türkmen gerçeği var. AK Parti’nin 3 dönem kuralına takılmıyor. Aydın Birincioğlu, Mehmet Bıyıklı, Murat Üçüncü, Metin Gedikli, Mustafa Uzun, Arzu Yalçınalp, Ahmet Çelik, Samet Seyis diğer isimler.
 
ARAKLI: Mevcut Başkan aday. Son günlerde hızını artırdı. Hacı Taşkın, Mehmet Öztürk, Mikdat Çebi, Serdar Çebi, Erdal Kol, İsmail Çebi, Ömer Çebi ve Hamit Baycan parti içi rakipleri.
 
ARSİN: Dr. Erdem Şen 3 dönem kuralına takılan belediye başkanlarından. Muhammet Sait Gürsoy, Ramazan Sarı, Seyit Hisoğlu, Şaban Bülbül, Sedat Özbakır, Farabi Hacıhasanoğlu aday adaylığı için başvuru yapan isimler.
 
BEŞİKDÜZÜ: Kasabanın Şerifi Orhan Bıçakçıoğlu özellikle teleferik projesiyle öne çıkan isim. Zülküf Dilli aday adayı.
 
ÇARŞIBAŞI: Mevcut Başkan Coşkun Yılmaz varım diyor. Bekir Çavuş Bıyıklı, Fatma Balcı, Kamuran Çalış, Zekeriya Karaçengel aday adayı.
 
ÇAYKARA; Hanefi Tok devam etmek istiyor. Mehmet Çevik, Betül Çakır, Namık Kemal Gedikoğlu, İbrahim Çelebi. Mehmet Çevik güçlü isim. Betül Çakır tek bayan aday adayı. Cesaretli. Gedikoğlu’nun başkanlık, İbrahim Çelebi’nin de belediyecilik tecrübesi var.
 
DERNEKPAZARI: Koltukta Dr. Mehmet Aşık var. Eski ilçe Başkanı Zeki Avni Usta, İşadamı Mehmet Kadri Çıkrık, Mustafa Genç, kemençe üstadı Yusuf Cemal Keskin, Ersin Akyol, Murat Yıldırım.
 
DÜZKÖY: Osman Akbulut, Azmi Köroğlu, Yılmaz Ankara

HAYRAT: Mevcut Başkan Mehmet Nuhoğlu üç dönem kuralına takılan ikinci isim. Ömer Hacıbektaşoğlu başvuru yapan tek isim.
 
KÖPRÜBAŞI: Başkan Ahmet Tekke yeni dönemi düşünmüyor. Zeki Sancak, Ali Aydın, Muhammet Yamakoğlu, Abdurrahman Balcı, Musa Özden, Muhammet Balcı iddialı isimler.
 
MAÇKA: Koray Koçhan iddialı. Hikmet Yıldız, Oykan Gülen, İsmail Öztürk, Hasan Yavuz, Bilal Dizdaroğlu, Sadık Altıntaş rakipleri.
 
SÜRMENE: Rahmi Üstün devam etmek istiyor. Hakan Hüseyin Küçükali,  Orhan Kahveci, Şafak Seymen, Aydın Bayraktar, Hakan Kibar Kol, Yusuf Eski, Abdül Celil Seymen.
 
ŞALPAZARI: En çok aday adayının yaşandığı ilçe. Eski başkan Fehmi Cengiz, Metin Günay, Murat Topkara, Muzaffer Türkmen, Ömer Karadeniz, Mehmet Muhçu, Fatih Yılmaz, Ahmet Kıran, Kemal Türkmen, Ahmet Yüksel Gülay ve İbrahim Kahraman.

TONYA: Osman Beşel varım diyor. Hasan Erdoğan, Veysel Kurt aday adayı. Milletvekili Salih Cora etkili olacak.
 
YOMRA: İbrahim Sağıroğlu gerçeği var. Cevdet Binay, Mustafa Pehlivcan, Tülay Adanur, Metin Şahin,  Ahmet Ali Kuru, Erdem İskender ve Volkan Yıldırım biz de varız dedi.
 
VAKFIKEBİR: Aday adayı olmayan tek ilçe. En başarılı ilçe belediye başkanı olarak görülen Muhammet Balta’nın parti içinde rakibi yok. Amcaoğlu Muhammet Balta avantajı var.
 
OF: Belediye Başkanı Salih Salim Saralioğlu aday. Ömer Lütfü Saral aday adayı. Eğitimci Güngör Saral büyük olasılıkla MHP’nin adayı olacak.
Tüm aday adayları ilk görüşmelerini İl başkanlığı heyeti önünde yaptılar. Pazar günü yapılacak temayül yoklamasından sonra ikinci aşama da tamamlanmış olacak.