Ligimizin şuanda en uyumlu en ahenkli takımı hangisi’ diye anket yapılsa herkes haliyle Trabzonspor’u işaretler. Allah nazardan saklasın. Takımımızın oyun bazında üst düzey olmasa da futbolcular arasındaki arkadaşlık ve saygı mükemmel bir düzeyde. Tabi ki alınan iyi saha sonuçlarının bunda büyük etkilisi var. Saha sonuçları iyi olduğu zaman her şey iyi demektir. Bu da oyuncuları, yöneticileri, taraftarları mutlu ediyor.
 
Gelelim maç trafiğine…
 
Bu hafta ki konuğumuz ilk yarıdaki maçta en farklı mağlubiyeti aldığımız Malatya idi. Sezona çok iyi bir başlangıç yapan, ancak bizim maça gelene kadar son haftalara kadar düşüş yaşayan rakibimizin kadro yapısı oldukça kaliteli oyunculardan kurulu onun için küçümsenecek bir takım değil. Zaten oynadıkları futbolla bunu herkese göstermişlerdir.
 
Bu maça Trabzonspor tam kadro ile çıktı. Bana göre sadece Rodallega ilk 11’de olmalıydı diye düşünüyorum. Ama bu da Ünal Hoca’nın tercihiydi. Normalde santrafor mevkiinde Ekuban değil de Rodallega’nın olmasını hocamızın da bunu çok iyi düşünmesini istiyorum.
 
Maça her iki takım da çok iyi başladı. Bundan dolayı da oyun seyri çok iyi olacağı daha ilk dakikalarda belli oldu. Çünkü iki takımın da kazanma arzusunda oynamaları bunun göstergesiydi. İkinci dakikada Abdülkadir Ömür’ün net gol pozisyonunda Yeni Malatya 22.dakikada golle cevap verdi.
 
Trabzonspor rakipkalede gol ararken Yeni Malatyalı oyuncular kaptıkları topla çabuk çıkarak golü bulmalarında bizim iki stoperimizin de hataları büyüktü. Çünkü Ömer adeta bomboş çıktı ve golünü attı. Yani bizim defansımızın hatasını da affetmemiş oldu.
 
Allah’tan Trabzonspor’un son haftalardaki en formda oyuncusu Nwakaeme var ki Abdülkadir Parmak’ın güzel pasıyla takımına eşitliği getiren golü nefis bir plase vuruşla gerçekleştirdi. İlk yarı bu iki güzel golle sonuçlandı.
 
İkinci yarının başlarında Malatyaspor’daki oyuncu değişliklerine karşı Karaman da Yusuf ve Rodallega değişikliğiyle cevap verdi. Bana göre Ekuban ile Rodallega’yı değiştirmesi gerekirdi. Hem de ilk yarının sonunda..
 
Ama hocamızın bizim görüşümüzde değilmiş. Ama herkes gördü Rodallega santrforageçtikten sonra tam bir takım hüviyetinibürünmüş olduk.
 
Ünal Hoca artık bunları görmen lazım..
 
Son bölümde Mustafa Akbaş’ın kırmızı kartla oyundan atılması da bizim oyuncularımızı biraz olsun kamçıladı ve böylece maçı da kazanmalarına neden oldu.
 
Netice de asıl alkışlanması gereken oyuncu bana göre Nwakaeme’dir. Allah nazardan saklasın. Bugün yine mükemmeldi.
 
Hem golünü attı hem attırdı ve maçın adamı olarak da gündeme damga vurdu.