Atatürk BİR TÜRK CİHANA BEDELDİR derken gerçekten öyle mi inanıyordu sizce..? Ya da TÜRK ÇETİN İŞLER BAŞARMAK İÇİN YARATILMIŞTIR derken bütün Türkleri kendisi gibi mi zannediyordu..? Bu soruları çoğaltarak bütün başarısızlıklarını BU HALK BİZİ ANLAMIYOR kılıfına sığdıran CHPlilere sormak gerekir önce. Sonra da ATATÜRK HANGİ HALKLA VE NASIL BAŞARMIŞTI diye sormak gerekir yine o CHPlilere. Neyse, zorlarına gider şimdi geçelim bu soruları...
 
Atatürk  o halkı motive etmek için doping yaptı o sözleri söyleyerek. Başka çaresi yoktu. Ama halkın istediğini yapmayacağının kararını taa en başından Bandırma Vapuru’na binmeden vermişti. Halka rağmen yapacaktı. Çünkü O bir liderdi. O, bugün kendini lider zanneden kişiler gibi halka yaranmak isteseydi halka sorup Hılafet ilan ederdi Cumhuriyet değil.
 
CHPliler Atatürk’ü eksik anladı ve mirasını yediler. Peşinden de son mirası CHP’yi yiyorlar. Bugün Genel Balkanından tutun mahalle temsilcisine kadar hiç bir kayıtlı üyesi olmasın ve muhtar adayı bile göstermeden sadece ALTI OK’la seçime girsin son seçimde aldığı oydan çok daha fazlasını alır CHP.
 
Onların yüzünden Atatürk’ü hiç anlamayan adamlar geldi ellerini kollarını sallayarak, yalanlarla dolanlarla nara atarak. Atatürk demişti ya en büyük biziz..! Onlara göre de her şeyimiz dünyanın en büyüğü olmalıydı. Hatırlayın o sloganları. Sen Trabzonsun Büyük Düşün. Sen Türkiyesin Büyük Düşün.  Büyük düşünüyorlardı da büyük düşünmek neydi..?
 
Dünyanın EN BÜYÜK ADALET SARAYI bizde olmalıydı mesela. Yaptık. Dünyanın en büyük Adalet Sarayı bizdeydi ama içine adalet koyamadık. Olsun en büyük adalet sarayı bizde ya yeter dedi halkımız.
 
Dünyanın EN BÜYÜK HAVAALANI da bizde olmalıydı. Onu da yaptık. Yağmurlu havalarda gemiler gelir ya da balıkçılardan kaçan balıklar. Onlar önemli değil. Şehire gitmek için helikopter kiralamak ya da şehirlerarası yolculuğa çıkmak gerekir ama onları da boş verin. Şehire bile gitmeyin hatta. En büyük havaalanı bizde ya yeter. Bütün dünya bizi kıskanıyor. Öyle diyor halkımız.
 
Dünyanın EN BÜYÜK CEZA EVİ de bizde olmalı. Yapacağız diyor dünya liderimiz. İçini kimlerle mi dolduracağız. Elbette ki hırsızlarla değil.  Evrakta sahtecilik yapanlarla değil. Tecavüzcülerle tacizcilerle değil. Devletin malını zimmetine geçirenlerle hiç değil. Bunları araştırıp ortaya çıkaran haber yapan gazetecilerle. Düşünen itiraz eden hayır diyen vatan haini teröristlerle..! Ama olsun. Dünyanın en büyük ceza evi bizde diyecek halkımız...
 
İşte ülkemin son durumu budur. Ne yapmalıyız diye soranlara şunu öneririm korkusuz tereddütsüz sorgusuz sualsiz..:
 
Gelin yeniden NUTUK okuyarak başlayalım işe. Zor geliyorsa peşinden Bursa Nutku’nu okumak şartıyla GENÇLİĞE HİTABE’yi okuyup anlamak da yetecek hepimize. Yeter ki bir yerden başlayalım...
 
Bir inanın vallahi her şey çok güzel olacak...