Trabzonspor’a yönelik transfer yasağı birkaç ay öncesinin işi.
Yönetim kapatılan transfer tahtasını açmak için büyük gayretler gösterdi.
Olmadı.
Bir taraftan elindeki takımı ekonomik olarak çökerten bu oyuncuları yollayacaksın diğer taraftan da FIFA’da yer alan 18 dosyayı kapatacaksın.
Bir bankanız olsa bile buna yetemezsiniz!
Ahmet Ağaoğlu ve yönetimine destek olmamız lazım.
Saha dışı ve saha içinde işimiz zorlaştı.

Balıkesir Baltok maçında bunu gördük. Orta sahada Sosa yok, Onazi yok, Kucka gitti.
Takımın içi adeta boşalmış.
Başakşehir maçı Trabzonspor için var ya da yok maçı.
Son konuşmalarına baktığımda Ağaoğlu’nun şampiyonluk gibi bir hedeften taraftarı uzak tutmaya çalıştığını gördük.
Nereye kadar giderse diye bakıyor.
Son maçta Ağaoğlu şeref tribününde Gazeteci-Yazar üstadımız Sadık Albayrak’la birlikte idi.
‘Ağaoğlu Başkan olsun’ sözünü ilk seslendiren kimdi?
Sayın Sadık Albayrak. Bugün doğru bir karar verdiği ortaya çıktı.
Ağaoğlu mantıklı ve makul gidiyor.
Devam Başkan.
 
ÜNAL HOCANIN GAYRETİ


 
Trabzonspor’un teknik patronu Ünal Karaman’ı Trabzonspor’a kim kazandırdı? Araştırdık ve tamamen eski Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun gayreti ve kararı olduğunu öğrendik. Bugün Trabzonspor’u ekonomik olarak rahat ettiren Burak Yılmaz’ın kadro dışı kararında da Hayrettin Hacısalihoğlu’nun imzası var. Onun için Hacısalihoğlu için ‘Trabzonspor’a her zaman gerekli’ deniyor.
 
MAÇIN KİLİT İSİMLERİ


 
Trabzonspor adına maçın kilit isimleri kim derseniz öncelikli olarak Yusuf Yazıcı derim. Trabzonspor’un hucümlarını yönlendirecek isim o olacak. Sağda Abdulkadir takımı öne taşıyacak. Balıkesir Baltok maçında öylesine paslar attı ki birinci sınıf. Umudumuz Ekuban. Çok güçlü ve rakibi dağıtacak isim. Son vuruşlarda ise Rodallega. Bu üçlü Trabzonspor adına maçı çevirecek isimler olacak.
 
KAMİL AHMET YENİDEN DOĞAR MI?


 
Bir maç vardır hatırlar mısınız, Eskişehirspor-Trabzonspor maçı. Son dakikada Ümit Karan’ın attığı gol. O maçı takımı lehine alan Kamil Ahmet Çörekçi. Sağ kenarda inanılmaz işler yaptı. Hem sağbek hem de sağ açık görevinde idi. Trabzonpsor’u yedi bitirdi. O günden itibaren her tranfer döneminde alın dedim. Alamadık. Ne zaman ki düşüşe geçti aldık! Önceki akşam Kamil Ahmet’in Trabzonspor için çok önemli hale geldiğini gördük. Bu kez Sosa ve Onazi’nin yokluğunda orta sahada önlibero oynayacak. Oynar mı, oynar. Haydi bakalım Ahmedim. Bayrak elinde! Başakşehir maçı senin için yeniden doğuş maçıdır.
 
ERMAN BAŞ: PATENTİ SANA AİTTİR

 
Türkiye’de en fanatik Trabzonsporlular kimdir derseniz Erman Baş’ı ilk 5 içinde sayarım. Birinci sırada Trabzon Kuyumcular Çarşısı’nın Maraş caddesinden girişinde sağda Gümüşcülük yapan… Erman Baş Trabzonspor için her yerde vardır. Önceki akşam Bakırcılar Çarşısı’nda karşılaştık. Beni geçmişe götürdü. Şunu söyledi: ‘Yusuf başkan seni seviyorum. Neden mi? Çünkü sen Ankara’da Trabzon etkinliklerinde 10 yıl önce, ‘Türk futbolunun Trabzonpor’a 3 şampiyonluk borcu vardır’ dedin. 1996, 2005 ve 2011 sezonları. Ben de ayağa kaltkım ‘Varol, ağzına sağlık diye bağırdım’ seni alkışladım. Bugün gelinen noktada patenti sana ait olan sözü herkes söylüyor. Evet Ahmet Ağaoğlu başkan bu yıl o yıl değil dese de ben Erman Baş şampiyonluk bekliyoruz.’
 
SARIKAMIŞ GAZİSİ!


 
Aziz Bahadır. 1461 Trabzon takımının yönetim kurulu üyesi. Her yıl ailece Sarıkamış’a gider ve kayak yapar, dinlenmeye çalışır. Trabzon-Gümüşhane-Bayburt Erzurum-Kars istikametinden Sarıkamış’a gitti ve konakladı. Ancak pistte kardan ve fırtından fırsat bulup yeterince kayak yapamadan döndü. Bahadır bu kez Sarıkamış Gazisi oldu.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
Çömlekçi ve Arafilboyu Karması. 1970’li yıllar. Dozer Cemil, Tuzsuz Bekir, Ömer Uzun, Eczacı Macit fotoğraftan tanıdıklarım.