Son yıllarda aldığı yatırımlar ile her geçen gün yıldızı yükselen Trabzon, Forbes Dergisi’nin araştırmasında Türkiye’nin en yaşanılabilir kenti seçilmişti.
En yaşanılabilir şehir olan Trabzon şimdi de en mutlu şehir olma yolunda ilerliyor.
Ortahisar Trabzon Belediye Başkanı ve 31 Mart’ın adayı Ahmet Metin Genç’in hedefi Trabzon’u yatırımıyla, sosyal projeleriyle, hizmetleriyle ve halkıyla en mutlu şehir yapmak.
Sloganı tuttu
Bunun için kolları sıvadı.
Büyükşehir Belediyesiyle ortak projelerin yürütüleceğinin açıklandığı lansman toplantısında Trabzon’un en mutlu şehri olma düşüncesi ön plana çıktı.
Bir Trabzonlu olarak şimdiden mutlu oldum.
Yeni dönemde Ortahisar’a hem vizyon hem de değer katacak projeleri hayata geçireceğini ifade etmesi şehir adına mutluluk vericidir.
Birçok proje saydı.
Ama bazıları can alıcıydı.
Mesela Mağmat vadisi, Su parkı ve spor müzesi, plaj, Boztepe seyir terası, şefkat evi, eğlence parkı, oyunca müzesi, eğlence parkı, kültür ve sanat merkezi, gençlik kütüphanesi, basın müzesi, el sanatları çarşısı bunlardan bazıları.
Mağmat projesi başlı başına dev bir yatırım.
Bittiğinde dudak uçuklatacak cinsten.
Ez vizyon projesi bu, tarihi ipek yolunu canlandıracak devasa bir yatırım. 600 dönüm üzerinde kurulacak olan yatırımın avam projesi ve tasarım çalışmaları tamamlanmış. Önemli destinasyona sahip.
Şehre çağ atlatacak bir proje.
Ganita koyu içerisinde gerçekleşmesi düşünülen su müzesi muhteşemin de ötesinde.
Deniz kenti Trabzon’un denizle buluşmasını sağlayacak ve merkezde yapılması planlanan aile plajının üç boyutu da büyüleyici.
Başkan Genç, Tünel akvaryuma değinmedi ama Trabzon turizminin önemli mihenk taşlarından olacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yeni yönetim anlayışının en önemli kazanımları olacağının da altını çizen Ahmet Metin Genç, “Murat beyin çizdiği projeksiyona uygun olarak yeni dönemde en iyi başlangıcımız yeni yönetim anlayışımız olacaktır. Budan dolayı mutluyum, gururluyum” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da konuşmasında, “Biz Trabzon’u yönetirken bütün ilçelerimizle el ele vereceğiz. Büyükşehir belediyesinin felsefesini oluşturan takım ruhu anlayışıyla bütün ilçelerimizde hizmetlerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.
Zorluoğlu durmuyor, her gün birkaç ilçede halkla birebir konuşuyor, zannedersem son birkaç günü Ortahisar ilçesine ayıracak.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç bir taraftan yeni projeler üzerinde çalışmalarını, diğer taraftan da halkın yüreğine dokunuşlarını sürdürüyor.
Bu onun en önemli avantajı ve onu öne çıkaran etkendir.
Peki, Ahmet Metin Genç bütün bu hizmetleri nasıl yapacak.
Ona da şöyle cevap verdi;
“1- Sağlam bir irademiz var.
2-Kararlıyız. Karar verdik mi olur.
3-Heyecanımız, motivasyonumuz var.
4-Bu şehrin evladı olarak bu şehre hizmet etmenin mutluluğu ve gururu var.
5-Milletvekillerimiz var, 4 bakanımız var.
6-Ve bütün bunların arkasında bu bölgenin evladı hizmet adımı Cumhurbaşkanımız var”
Aslında daha fazla söze de gerek yok sanırım.
Cumhur İttifakının Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç ve Millet ittifakının CHP’li belediye başkan adayı Salih Akyüz’ün Trabzon’a dair çok güzel projeleri var.
Kim kazanırsa kazansın, kazanan kazanamayanın projelerini uygulamalı.
Yani kazanan Trabzon olacak.
 Mutlu bir hafta sonu diliyorum.