Trabzonspor Aralık ayına doğru yeni bir yönetim yapısı kuracak.
Mevcut yönetim müthiş mücadeleler verdi.
Haciz takiplerinin çözümü, toplu futbolcu ödemeleri, icraya giden borçlar, CAS ve UEFA dosyaları, piyasa borçları.
Trabzonspor Saymanı Emin Kahraman ile konuşurken şunu söyledi:
‘Yüklü ödemeler yaptık. Trabzonspor’u rahatlattık. Piyasayı da rahatlatmamız lazım. Trabzon piyasasına 8-10 milyon TL arası ödeme yapmamız lazım.’
Son derece doğru ve akılcı bir düşünce.
Ahmet Ağaoğlu ve arkadaşları bunu da yaparsa önemli bir mesafe alınmış olacak.
Aralık ayına doğru görev alacak olan isimler Trabzonspor’un kaynaklarını kendi kaynakları gibi görecek ve koruyup kollayacak isimler olmalı.
Örneğin Yusuf Ziya Yılmaz. Yılmaz’ın gelecek dönem yönetimde olmasını birçok Trabzonsporlu istiyor.
Yılmaz Büyükaydın. O da görevden kaçmamalı. Hayrettin Abi ve ekibi kalacaksa da, bırakacaksa bu iki isim sorumluluk almalı. Bu isimlere teklif geldiğinde ‘öne şart’ sürmememeliler. Trabzonspor, ‘ben görevi şu şartlarda kabul ederim’ döneminde değil.
Trabzonspor’un hizmete ihtiyacı vardır. Mevcut yöneticiler bu hizmeti geldiler yaptılar. Ama yoruldular. Veya onları yordular. Buna fırsat vermeden bırakacak olanlar bırakır yerlerine de onlar gibi dik cesur isimler göreve devam eder.

AH BURAK AH..

Büyük golcüsün. Demek ki gece hayatın olmasaydı dünya çapında bir yıldız olacaktın.

Kaza da Selçuk ile kavgada Arda ile berabersin! Buna rağmen seni Trabzonspor taraftarı seviyor ve kalbinden bir türlü çıkaramıyor. Çünkü sen en zor anında bu takıma katkı verdin, gol attın formanı öptün. Bağıra, bağıra şike vardı dedin. Dikkat ne olur? Kaç yıl daha futbol oynarsın ki..

KİM BU ADAM?

Trabzonspor’un hemen, hemen tüm şampiyonluk fotoğraflarında var ama bu kadar öne çıktığı fotoğraf yok.

1976-1977 sezonuna ait. Şampiyonluk kupası Cemil’in ellerinde ve o kravatı gayet rahat. Trabzonspor eski Genel Kaptanı Nizamettin Algan’dan başkası değil. Maşallah diyelim ve kendisine buradan iyi dileklerimiz bir kez daha gönderelim.

ŞERİF KUNT’UN MÜCADELESİ

Dürüst, namuslu bir adam. Mücadeleci. Akbank’ta çalışırken verdiği mücadele ve Zaferspor efsanesini yaratarak Trabzon Amatör futbolunda ailesiyle açtığı yol farklıdır. Kunt, şu andaki görevi ile de bir futbol kahramanıdır.

Türkiye’nin 81 ilini gezdi ve birçok ilde Amatör futbolcular derneğini kurarak Federasyonu oluşturdu. Ankara’da Kahya Otel’de Pazar günü Genel kurulu var ve yeniden Genel Başkanlığa seçilecek. Şerif Kunt’un mücadelesi bir siyasi mücadele değildir. Şerif Kunt’un mücadelesi Amatör futbolcuların kıyıda köşede kalmasını engelleyen bir mücadeledir. Pazar günü yanında olacağız ve onun mücadelesini bir de genel kurulda görüp alkışlayacağız. Tebrikler güzel adam.

YENİ MEKANLAR YENİ HEDEFLER!

Aslında bu ekibin akşam oturmalarının sebebi asla yemek değil. Yemek sadece bir araç. Bu ekibin derdi Trabzon ve Trabzon insanı. O nedenle mümkün mertebe oturdukları yerde bir daha oturmamaya ve yeni açılan mekanlara destek olmaya çalışıyorlar. Bu ayki buluşma ise sürpriz bir yerde oldu.

Trabzon’un Karşıyaka mahallesinde yeni açılan Toprak Balık’ta. Toprak balığı tarif edersek Yavuz Sultan Selim Anadolu lisesinin hemen doğusunde bir balıkçı dükkanı. Önde balık satışı. Üstte oturma yerleri ve birde bahçesi. Sezon başından beri balık tüketen arkadaşlar ilk defa lezzetin doruğuna çıkmış. Balık ziyafetinde yerel seçimler ve siyaset konuşuldu. Dr. Seyit Hisoğlu, ‘Erdem abi(Şen) varsa Arsin’de ona desteğim tam. Erdem abi aday değilse Arsin’de bende yerel seçime girebilirim’ açıklamasını yaptı. AK Partide 3dönem kuralının esnetildiği söyleniyor. Fakat resmi açıklama henüz yapılmış değil. Bu arada Hekimoğlu FK Başkan Yardımcısı Batman deplasmanında olan Sami Karaman hem o maçı hem de Yomra maçını alarak Lider döndü ve bir ay sonraki hesap ona kaldı.  

ÖZKARA’NIN REKORU

Sevgili Servet Özkara futboldan gelme bir gazetecidir. Her seferinde sorarım ‘Abi nasıl futbolcu idin’

Tarif eder: ‘Süratli idim ve rüzgarımdan futbolcu bekler zatürre olurdu!’  Trabzon’un 1969-70 yılındaki Amatör bölge karmasına Ali Kemal Denizci değil de o seçilmişti. KTÜ’de oynadı, Sebat’ta oynadı, Ankarademirspor’da oynadı. Diyor ki, ‘Özkan abi bana KTÜ’den Sebata gitme, ben Yolspor’da hem futbolcu hem anterenör olarak oynayacağım seni oraya alayım’ dedi. Bende parayı tercih ettim. Özkan abi o sezon tüm oyuncularını Trabzonspor’a taşıdı.’
Peki Özkara’nın rekoru ne? Anlatıyor: ‘Avni Aker’de maçlarımızı oynuyoruz. Golü attım, Maçın son 5 dakikasında hoca beni dışarı alacak. Dışarı çıktım tribünler ayaklandı. Kulübedeyim. Bu kez başka bir oyuncuyu alarak beni yine sahaya attı da tribünleri susturdu.’

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Yıl 1993Trabzonspor’da imza vakti. Süleyman Atal, Hami Mandıralı, Hayrettin Hacısalihoğlu
 
2-1990'lı yılların ortaları. Van Stadyumu'nda Trabzonspor maçı öncesi basın tribünü; üst taraf soldan sağa: 2.sıra; Turgay Beşyıldız, rahmetli Erol Togay, rahmetli Orhan Kaynar. 3.sıra Cengiz Tokgöz, Besim Güçtenkorkmaz, Lütfü Özel, Necmi Perekli, Ergun Ata, En alt sıra Rahmetli Devrim Sağıroğlu ve Nezir Önal.