Öztürk Tunç’u İstanbul’da takside tanımıştım. Iğdır’lı kendisi ve inanılmaz fanatik bir Trabzonsporlu.
 
Sevgisini anlatırken ‘2002’de kalp krizi geçirdim. Samatya hastanesinde yatarken kaçtım ve Trabzonspor’un maçını izledim’ dedi.
 
Hayali Avni Aker’de maç seyretmekti. Ama olmadı. Şimdi Akyazı’da maç izleyecek.
Kendisini Fenerbahçe maçına davet ettim ve biletini alacağımının da sözünü verdim.
4-3’lük Alanya maçına ağlıyordu. Geçen hafta 6-1’lik Akhisar maçı ile yeni bir şok yaşadı. Trabzonspor’a ne oluyor sorusunu soruyor ve bizden cevap istiyor. Trabzonspor sadece Trabzon’dan ibaret değildir. Trabzonspor Anadolu’dur.
 
Diğer isim Gökhan Gülak. Araklı Bifara’dan. Uzun yıllar İstanbul Esenler’de oturdu..
Şimdi Sultançiftliği’ne taşınmışlar. Dünyası Trabzonspor.
 
Tekstil işinden ayrılmış Of’a ablasına gelmiş. Ama işten ayrılması onun umurunda değil. Onu üzen yaralayan şu: ‘Trabzon’a gelecektim. Sabah berbere gittim. Berber bana ‘Ula hamsi plakayı yazdı size Akhisar’ dedi. Buna içerledim.’
 
Gökhan Trabzonspor’un her anını yaşıyor. Telefonunun sonu 61, evinin yatak odası Bordo-Mavi. Tek isteği Trabzonspor’un ona ve taraftara Malatya ve Galatasaray maçlarında birer galibiyet hediye etmesi.
 
Öztürk Tunç ile Gökhan Gülak çok şey mi istiyorlar!
 
ZOR BİR MAÇ!
 
Rıza Çalımbay söyledi, telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Doğru söyledi. Trabzonspor ya önündeki iki maçı Malatya ve Galatasaray maçlarını kazanıp yukarıya doğru evrilecek ya kaybedip ligin dibinde debelenecek. Onun için Malatya maçı çok önemli. Trabzonspor’u düzlüğe çıkaracak olan maç bu maç. İyi bir kadro ve Rıza Çalımbay’ın disiplini ile birlikte Trabzonspor ayağa kalkacak skoru alacak diyorum.
 
HAYDİ RODE
 
Trabzonspor’da Burak Yılmaz’ın attığı gollerle hepimiz sevindik. Ama sakatlığı var. Burak Yılmaz’ın daha verimli olması için sakatlığının düzelmesini bekleyeceğiz ve sonrasında ondan maksimum yararlanacağız. Onun için bu hafta Rodallega’ya büyük iş düşüyor. O da bunun bilincinde olacak ve takımı sırtlamaya çalışacak. Haydi Rodi Malatya senin.
 
DİL SÜRÇMESİ Mİ, GÖNÜL MÜ?
 
Trabzonspor’un başında 1996, 2005 ve 2011 yıllarında 3 şampiyonluk yaşamsına rağmen önü kesilen Şenol Güneş Trabzon’da final yapmaya hazırlanıyor. Bugün 63 yaşını deviren Güneş Beşiktaş’ta 2 şampiyonluk yaşadı ve Avrupa’yı da kasıp kavuruyor.
Türk futbolunda almadığı kupa var mı? Milli takımı Dnüya Şampiyonası’nda 3.lüğe taşıdı. Bu sezon sonunda Beşiktaş’tan ayrılabileceği gibi Trabzonspor’da görev alabilir.
Milli takım artık Luce ile devam edecek. Güneş, Avrupa maçı öncesinde Beşiktaş-Trabzonspor maçını anlatırken söyledikleri aklının nerede olduğunu gösterdi. Dil sürçmesi de bir niyetin yansımasıdır, dışa vurumudur.
 
ABDÜLKADİR’İN HIRSI
 
Maç 3-0. Trabzonspor mağlup. Abdülkadir Ömür sokuluyor, sokuluyor. Vuruyor defanstan dönüyor. Bir kez daha plase yapıyor ve golü atıyor. Sonra da topu alıp orta sahaya doğru koşuyor. Bir hafta önce Alanya 4-3 yaptı Ya. O da umutlanıyor. Ama yok. Ağabeyleri ıııhh diyor ve goller ard arda gelmeye devam ediyor. ‘Bizim uşaklar’ dedi ya Abdullah Beşir. Bu duygu Abdülkadir’de zirvede.
 
YUMLU, KELEŞ, OSMANPAŞA
 
Maç bitmiş ve Trabzonspor taraftarları stadın çıkışında ne Burak’ı ne Onur’u beklemiyorlar. Onların bekledikleri Mustafa Yumlu, Kadir Keleş ve Caner Osmanpaşa. Haksız da değiller. Kazma dedik Mustafa Yumlu’yu bu kentten kaçırdık. Trabzonspor’un bazı taraftarları masum değil. Şip seviyor, şip terkediyor!
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
1-TAKA gazetesinin 1.kuruluş yıldönümü fotoğrafı. Gazetenin Fatih mahallesindeki ofisinin önü. Bugünkü başarının mimarları orada.
 
2-Trabzon, salon Martı. Turgut Özal ve Bahattin Gürsoy. Fotoğrafı çeken ise Foto Saray’dan Gazeteci Nedim Veisoğlu.