İçişleri Bakanlığı himayesinde devam eden kardeşlik projeleri gönül köprüsüne bir yenisi daha eklendi.
Trabzon’dan basın mensupları ile birlikte gönülleri kazanma, kardeşliğimizi pekiştirme noktasında bu kez yolumuz Van’a düştü.
Hem devletin desteği hem de özel sektörün katkısı ile inanılmaz bir değişim yaşanıyor Van’da
Depremin acıları elbet geçmeyecek, derin izler kolay-kolay silinmeyecek belki ama Van bugün gelinen nokta itibarıyla harika bir şehir oldu.
3 günlük Van gezimiz dolu-dolu geçti.

Bizleri Van ile buluşturan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile birlikte Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e teşekkür ediyorum.
Sayın başkan Zorluoğlu’nun Van’da kayyım süreci ile birlikte hem Valilik hem de belediye başkanlığı yaptığı dönemde Van’da çok güzel projeler hayata geçmiş.
Buna bizzat şahit olduk .

Van gezimiz önyargıları olan arkadaşlarımız üzerinde müthiş bir değişime neden oldu.
Van esnafının ve halkının gösterdiği misaferperlik hoşgörüsü geziye katılanları oldukça etkiledi.
Bizlere her konuda yardımcı olan Van Gazeteciler Cemiyeti başkanı değerli kardeşim Fatih Sevinç ile birlikte geldiğimiz günden bu yana yanımızdan ayrılmayan değerli Vanlı gazeteci dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Kayyım olarak Van Belediye Başkanlığına vekaleten atanan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’i de ilk ziyaret eden resmi grup olduk.
Vali Bilmez bizleri makamında ağırladı oldukça güzel ve hoş bir sohbet gerçekleştirdik.
Van’a gerçekleştirdiğimiz kültürel gezinin en anlamlısı ise 24 Nisan 2017’den beri hizmet veren Van Trabzonsporlular Derneğine yaptığımız ziyaret oldu.
Değerli başkan Erhan Öner ve yönetim kurulu ile birlikte AEK maçını izledik,3-1 biten karşılaşmanın zaferini birlikte kutladık.
Hepsine helal olsun Van’da Trabzon ve Trabzonspor’u en güzel şekilde temsil ediyorlar.
Van projemiz ile ilgili yazacak çok şey var. Herşey çok güzeldi. Van’ın güzelliklerini anlatmak yetmez gidip gezmeniz gerek.
 
Van dönüşü Erçiş’e uğramadan olmaz.
Erçiş’in Trabzonlu kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu ile yine Trabzonlu hemşerimiz ilçe emniyet müdürü Can Candaş’ı görmeden olmazdı.
İki güzel insana  ziyaretimiz hem bizi hem onları mutlu etti.
Erçiş’te görev yapan şair-yazar gazeteci dostlarımızın gösterdiği yakın ilgiyi ise hiç unutmayacağız.
Van her ilçesi ile ayrı bir güzelliğe sahip.

Van’dan Trabzon’a giderken bizleri öğle yemeğinde ağırlayan Erzurum Valimiz Okay Memiş’in de tüm dostlara selamı var.
Valilik makamının hakkını veren değerli valimiz Gümüşhane’de görev yaptığı süre içinde hem Gümüşhane hem de Trabzon insanın sevgisini ve takdirini kazanmıştı.
Trabzon dönüş yolunda  Bayburt ilinde bizleri makamında misafir eden belediye başkanı Hükmü Pekmezci ile birlikte Bayburt Gazeteciler Cemiyeti başkanımız Yaşar Yıldız’a ve onursal başkan Sadık Yavuz abimize de çok teşekkür ediyoruz

Trabzon, Artvin, Rize, Ordu ve Giresun’dan da basın mensuplarının katıldığı proje kapsamında bugüne kadar Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde 16 il ziyaret ettik.
Mardin’den Hakkari’ye Şırnak’tan Tunceli’ye kadar gittiğimiz her ilde hem tarihi-kültürel ve doğal güzellikleri gezme ve görme fırsatı bulduk hem de bir-birinden değerli  can dostlar kazandık.

Bu projenin bir parçası olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum.
“Yapılamaz-başaramazsın-sıkıntı yaşarsın” diyenlere inat, hasetlik-fesatlık yaparak önümüzü kesmek isteyenlere rağmen geldiğimiz nokta ortada.
Çok ciddi tehditler, dedikodular, düşmanca yaklaşımlar çok şükür beni hiç yıldırmadı.
Zaman-zaman elbet şevkimiz kırıldı, üzüldük, canımız sıkıldı, çok mağdur oldum.
Ama ülkenin birlik ve beraberliği için hayati önem taşıyan bu projenin önemini ve değerini bilen güzel insanların desteği ile ayakta kalmayı başardık.
Allah hepsinden gerçek vatanseverlerden razı olsun.

Sayın bakanımız Süleyman Soylu başta olmak üzere kardeşlik projelerine destek veren, katkı sağlayan, yüreğini ortaya koyan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.
Birileri oturduğu yerden ahkam kesecek ,kıskançlıktan kuduracak, akıl-almaz senaryolarla yalan-dolan dümen çevirecek ama biz yolumuza devam edeceğiz..
Kardeşlik projeleri gönülleri kazanmaya sevgi köprüleri kurmaya devam.
Bu ülkeyi terör odaklarına ,art niyetli asalaklara, hainlere ve soysuzlara teslim etmek yok..

Biz Türküyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Arabıyla, Lazıyla, Kürdüyle bir olduk, beraber olduk, kardeş olduk. Türkiye olduk ve bunları başardık
Aynı bayrak altında yaşamaya devam edeceğiz

Şehitlerimizin ve gazilerimizim bize emaneti olan bu ülkeyi üç-beş çakala asla  teslim etmeyeceğiz.