Sevgili Okurlar,  Trabzon dışındaki değerlerimiz Bordo-Mavi renklere daha bir tutkundur.
Kızılay Başkanlığı ve Trabzonspor Genel Müdürlüğü yapmış bir değer Tekin Küçükali.
İstanbul’da müdürlük yaptığı holdingde kendisiyle buluştuk.
Şirketin sahibi Trabzon Sürmeneli hemşerimiz Suat Sürmen.
Trabzonspor’u konuştuk.
 
Hakemlerin Trabzonspor aleyhine bugün değil 30 yıldır hata yaptığını söyleyen Küçükali, ‘Yusuf Namoğlu gitti. Hamza Mısır Merkez Hakem Kurulu’na girdi. Bu faydalı olacaktır’ dedi.
Küçükali. ‘Arka planda sıkıntı var, gücümüz yok. Trabzonspor’un ekonomisi de zayıfladı. Tek yumruk olmalı ve bu kaostan birlikte çıkmalıyız’ ifadelerini kullandı.
Küçükali’nin kalbi her zaman Trabzon ve Trabzonspor’la attı, atıyor.
Suat Sürmen. Nokta Yatırım Holding A.Ş’nin sahibi. Trabzonspor’la ilgili çarpıcı uyarısı oldu:
Divan Başkanımız Ali Sürmen’in yakın akrabası. Sürmen’in gayretlerini kendisine aktardım.
Özellikle borçlanmalarla ilgili tüzüğe konan maddeler ve İstişare kurulunun görevleri yeni dönemin ön açıcı kararları olacak.
 
Suat Sürmen, Türk futbolunun batakta olduğunU söyleyerek holdingden bir benzetme ile uyarı yaptı:
‘Sahada araçlarımız var ve o araçlar her yola çıkıp döndüğünde arkadan cezalar yağıyordu. Cezaların sürücülerden tahsil edilmesine yönelik bir karar aldım. Cezalar bıçak gibi kesildi.’
Sürmen, ‘Kulüpleri yöneten başkan ve yöneticiler sorumsuz harcamalardan sorumlu olmalı. Türk futbolu ancak böyle kurtulabilir.’ diyerek noktayı koydu.
 
Bordo-mavi hepimizin üzerindedir!
 
Trabzonspor’un kupadan elendikten sonraki taraftar durumu adeta koma hali gibi idi.
Kimse kabullenemedi.
Kabullenemedi çünkü Trabzonspor’un bu sezon elinde kalan tek açık kapı Ziraat Türkiye Kupası kapısı idi.
Kupayı sakatların da kendine gelmesi ile birlikte alabilecek konumda idik. Hayaller uçtu gitti.
Kuşkusuz maçta hakem suçlu, golleri kaçıranlar kusurlu.

Ama Trabzonspor Teknik Patronu Sevgili Ünal Karaman da sorumlu.
Trabzonspor bu maçı kazanıp yarı finale çıksa kasasına belki de 10 milyon TL girecek.
Ne diyoruz sezon başından beri? Bravo Ünal hoca bedava çalışıyor.
Herkes şunu söylüyor, Ünal hoca turu geçse ve istediğini alsa idi.
Trabzonspor taraftarının Ünal Karaman’a tepkisi var ama hala kredisini bitirmiş değil.
Trabzonspor taraftarı şunu istiyor, savunmada Hüseyin-Toure ikilisine dönülsün, mevcut kadro içinden bir hamle oyuncusu kulübeye çekilsin, Olcay Şahan’dan kalan maçlarda maksimim yararlanılsın.
Kasımpaşa maçı Pazartesi günü oynanacak.
Önümüzde süre var.
Mustafa Denizli için son şans.
Trabzonspor’u yener devam ederim diyecektir.
Bu kez kazanan biz olalım. Kaybeden Denizli olmaz.
 
Yöneticiler Sabaha Kadar Uyumadı
 
Trabzonspor’un Ümraniyespor’a yenilerek elenmesinden en fazla etkilenen isim Futbol Şubesi Sorumlusu Haluk Şahin’di. İnanıyorum ki gece sabaha kadar uyumadı. Baş ağrısı tansiyon ne varsa yaşadı. Şahin dün de şunları söylemiş:
 
‘Yaşadığımız çok ağır bir süreç var. Ekonomik sıkıntıların üstesinden gelmeye çalışırken bir anda peş peşe yaşanan sakatlıklar, bizi çok zor bir duruma soktu. Ortaya çıkan bu tabloda maalesef asla tahmin edemeyeceğimiz bir sonuç aldık. Her ne olursa olsun bahanelerin arkasına sığınamayız ama içinde bulunduğumuz gerçekleri de unutamayız, inkar edemeyiz. Mesela kadro yapılanmasına yönelik eleştiriler var. Yollarımızı ayırdığımız oyuncular üzerinden yapılan eleştiriler var. Herkesin malumu ki geçmişin getirdiği ağır borç yükünün altından hala çıkabilmiş değiliz. Futbolcularına lisans çıkartamadığımız, transfer yasakları aldığımız, nefes alamayacak noktaya geldiği günler yaşadık. Çok şükür ayakta kalabildik ve kulübümüzü birçok zor sürecin içerisinden çıkarttık. Önümüzde hala büyük zorluklar var ve bunları hep beraber aşmak durumundayız.’
 
Gaz alacaktır!
 
Trabzonspor’u sevmeyen hakemleri saymaya kalksam burada yer kalmaz. Son olarak bunlara Alper Ulusoy eklendi. Merkez Hakem Komitesi’nin seminerinden birkaç saat sonra çıktığı maçta Trabzonspor’u verilen veya verilmeyen penaltılar ile adeta bitirdi.

Alper Ulusoy ve Halil Umut Meler. İzmir bölgesinin bu iki hakemi de Trabzonspor’a karşı cepheli. Benim 10 yıl yan yana çalıştığım MHK üyesi Hamza hoca ikisinin de Trabzonspor’a karşı biriktirdikleri gazı alacaktır.
 
Ben De Etkilendim
 
Ümraniyespor’un Fenerbahçe’den sonra Trabzonspor’u da elemesi gerçekten büyük başarı. Ümraniyespor’un hocası Ahmet Taşyürek’in maçtan sonra yaptığı konuşma etkileyici idi.

Trabzonspor’u ve Ünal hocayı övdü, ‘çok acılar çektik’ dedi. Ümraniye buralara gelene kadar 5 final kaybetmiş, 1.Ligin kapısından dönmüş. Bu yılı bilemem ama altın kalpli hocaları ile gelecek yıl Süper Lig’de olabilirler.
 
Güneş’e Tebrikler
 
Trabzonspor’un en büyük efsanesi odur. Kaleci olarak 6 şampiyonluk kazanan o. Teknik direktör olarak Trabzonspor’da 3 şampiyonluk kazanan o! Beşiktaş’ı 2 kez şampiyon yapan isim o. Türk futbolunda en iyi oyun oynatan o. Şenol Güneş şimdi milli takımda. Tebrikler hocam. Milli takımın sana ihtiyacı vardı.