Trabzonspor Teknik Patronu Ünal Karaman’ı zaman, zaman eleştirenlerden birisi de bizdik. Oyuna geç müdahale ve oyuncu tercihleri konusunda hatalar yaptı.

Sevgili Okurlar, Karaman, zaman içinde kendini yeniledi ve bir yere takılıp kalmadı, 2-0’dan Kasımpaşa maçını çevirdiği gibi sıkıntılı kadro ile Trabzonspor’u önemli bir yere getirdi. Ligde 40 puanın üzerine çıkma başarısını gösterdi.
Ben Trabzonspor’un gelecek yılda Ünal Karaman’la devam etmesi noktasında şunu söyleyeceğim,
Ünal hoca Trabzonspor’da düşük maaşlarla teknik direktörlük yapıyor. Bunu bir kenara bıraktım. Karaman kent ile güzel bir iletişim kurdu. Futbolculuğu döneminden çok daha olgun bir yapıda ve duruşta.

Efsane hoca Celal Genç gündem yaratacak bir açıklama yaptı. Karadeniz Gazetesi spor sayfasında yer alan açıklamada Fatih Tekke’den söz etti.
Fatih Tekke Teknik direktör olmadı dedi.
Fatih Tekke sevdiğimiz bir isim.
Zeki bir santrafordu. Teknik adamlığını çok takip edemedim ama başarısız olmadı.
Burada söylenmesi gereken şu,
Yeni sezonda Ünal Karaman Teknik Patron,  Fatih Tekke de onun yardımcısı olabilir.
Böylece Trabzonspor’un geleceği de garanti altına alınmış olur.

Gelecek sezondalarda Fatih Tekke, Hüseyin Çimşir ve Mehmet İpek gibi isimler yeni bir ekip kurar devam ederler.
Trabzonspor Hami Mandıralı’dan, Lemi Çelik’ten, Büyük Orhan’dan yararlanacaktır. Yine Giray Bulak hocayı düşünecektir. Turgut Kural, Metin Bak, İhsan Derelioğlu’nu hazır kuvvet görecektir. Sadi Tekelioğlu’nu unutmayacaktır.
Yeni sezonun teknik anlamda adı Ünal Karaman-Fatih Tekke olabilir.
Tek başına Tekke ne takımın ne de kentin baskısı altından çıkamaz.
Pişecek ve öyle gelecek.

ABDULKADİR ÖMÜR


Bir yerde özel haber görünce keyif alıyorum. İşte bunlardan birisini Anadolu Ajansı’nın Spor Müdürü Selçuk Kılıç yaptı. Son dönemin tartışılan ismi Abdulkadir Ömür’ü konuşturdu. Güzel de oldu. Abdulkadir Ömür basına dua etmeli. Hatalarını Trabzon basını çıkardı ve kaleme aldı. O da kendine çeki düzen verdi. Abdulkadir Ömür, Yusuf Yazıcı, Hüseyin Türkmen ve Abdulkadir Parmak. Elbette Uğurcan. Bunlar Trabzonspor’un geleceği. Abdulkadir bir sendeledi ve bence onu ayakta Trabzon basını tuttu.

ŞENOL HOCA VE FRANSA

Şenol Güneş’in milli takımın başına geçmesi ve onun dokunuşları Türkiye’yi yeni heyecana sürükleyecek. 2 maçta 6 puanın verdiği özgüvenle Fransa’yı yenebilirmiyiz planları yapmaya başladık. Yenebiliriz. Eğer bu takıma Cengiz Ünder takviyesi yapılırsa gerçekten de Fransa ile de baş edebiliriz. Şenol hocamı tebrik ediyorum. Sezon sonunda İletişim Direktörü Altuğ Atalay’ı da milli takıma götürmesini bekliyoruz.

TRABZON’DAN BEYAZ SARAYA DİRENİŞ!

Yavuz Atalay’ın hayatı her genç gazeteciye örnek olmalı. Trabzonlu ve Mehmet Atalay’ın yeğeni olan Yavuz Atalay İzmir’de Üniversiteyi kazandı. Üniversite 1’e başladı ve aynı anda da Gazeteciliğe yoğunlaştı. Yerel bir gazetede özel haberler yaptı. Kısa sürede sıyrıldı, kendine hedef koydu. İngiltere veya ABD’ye gideceğim orada yabancı dilimi geliştireceğim! 2 ve 3.sınıfa geçtiğinde spor muhabirliğine yöneldi. Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz ve Sadri Şener dahil Türkiye’yi dolaştı özel röportajlar yaptı. Bu röportajlarını yaygın gazeteler ile TAKA Gazetesinde yayınladı.

Trabzonspor’da Muharrem Usta ve Celil Hekimoğlu çekişmesinde Celil Hekimoğlu ve Sebahattin Çakıroğlu’na basınç danışmanlığı yaptı. Bu iki ismin maddi desteğiyle birlikte ABD’nin yolunu tuttu. 6 ay Washington’da tek kişilik bir odada kaldı ve dil kursuna gitti. Süre dolmuştu ama o dönmek istemiyordu. Türkiye’ye geldi. Bizim de küçük yol göstermelerimizle Akşam Gazetesi’nin Washington temsilciliğini aldı. Buna Kanal 24 de eklendi. 15 Temmuz darbesinin yıldönümünde Fetö’nün Pensilvanya’daki evinin üzerinden helikopterle yayın yaptı ve önü tamamen açıldı. Yavuz Atalay ABD’de Beyaz saraya yakın ve Türk dostu siyasetçilerle temas kurdu. Beyaz Saray’ın en önemli basın kartını almayı başardı. Şimdi kendine yeni bir hedef koydu. ABD başkanı Trump’la röportaj yapan ilk Türk gazateci olmak. Bu röportajı gerçekleştirip ardından da ABD ve söyleşi öyküsünün kitabını yazmak. Atalay 21 günlük vatani görevini yapmak üzere Trabzon’a geldi. Kendisini dün akşam Harran restorant’a kebap yemeye götürdüm. Yani Washington’dan Harran Restorant’a!  Bütün serüvenlerini yeniden gözden geçirdik ve konuştuk. İnanılmaz gayretli ve projeleri var. Örneğin 2030’larda siyasete girmek gibi. Ben kendisine tek şey söyledim: Dünyayı, ABD’yi tanı, kendini geliştir. Ama asla seni devşirmek isteyenlere müsaade etme. Devletini, milletini hep sev. Şunu söyledi: Sebahattin abiye rahmet diliyorum, Celil Başkana başarı diliyorum ve Allah yolumuzu şaşırttırmasın diyorum.  

PARAYA DEĞİL NİSANA DEĞER!


Türkiye Amatör Futbolcular Federasyonu Genel Başkanı Şerif Kunt’un oğlu Fazlı 3 yıl önce beyin kanaması geçirmiş ve Haçkalı baba devlet hastanesinde yeniden sağlığına kavuşmuştu. Zaman, zaman tetkikleri devam eden Fazlı, Koç Amerikan hastanesinde başarılı bir ameliyat daha geçirdi. Zaman içinde tehlike yaratacak olan unsurlara yönelik operasyon sonrasında Cerrah Prof. Dr. Selçuk Peker’in ziyaret ettiği Fazlı oldukça mutlu idi. Ameliyat sebebiyle Mardin’deki Amatör futbol müsabakasına çıkamayan Şerif Kunt İstanbul’da oğlunun başucundan ayrılmadı. Kunt, Koç Amerikan hastanesi yetkililerine teşekkür ederken, ‘Ben paraya değil insana değer verilen bir hastane gördüm.’ dedi. Fazıl’a geçmiş olsun diyorum.

İBO’DAN TAŞ


Değirmenderespor ve 1461 Trabzon takımlarının eski yöneticisi Makine mühendisi, iş adamı İbrahim İskender  Zaman zama safra sıkıntısı çeker. İskender’e önce Karadeniz Hastanesine sonra da Tıp fakültesinde bir dizi tetkik yapıldı. Dr. Seyit Hisoğlu’nun yakından takip ettiği tetkik ve tedavi süresince biraz büyük bir taşın safrayı tıkadığı tespit edildi. Operasyon yakında. Çıkacak taşa grubumuzun başarılı müteahidi Sami Karaman talip oldu..Geçmiş olsun diyoruz.

SİİRT BULUŞMASI


Ahmet Külekçi, Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nihat Aydın, Ağrı Gazeteler Cemiyet Başkanı Aleattin Aslan, Ağrı memleketim gazetesi sahibi Necip Yüzak, Siirt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Durak ve Siirt Valisi Ali Fuat Atik Siirt taraftarlar derneğinde. Bu fotoğraf neden önemli derseniz. Siirt ve Ağrıspor maçları sonrasında valimize yönelik yapılan eleştiriler vardı. İşte Ahmet Külekçi o yarayı da sarmayı başardı.

BİRAZ DA NOSTALJİ

Yıl 1994. Trabzon ASKF Yönetimi Trabzonspor Kulübünü ziyaret etmiş. Fotoğrafta kimler yok ki. Haluk Şahin, Cahit Erdem, Haşim Sayitoğlu, Mahmut Memişoğlu. Tam çeyrek Asır önce.