Trabzonspor yönetimi için zor bir karar olacak ama Yusuf Yazıcı satılmaz ise yıllarca Trabzonspor’un imajı ve reklam yüzü olabilir.
Beckham 15 yıl süreyle Manchester United’ın dünyada en çok kazanan kulüpler listesinin başında tuttu.
Sebebi sadece yakışıklı ve stili iyi olması değildi.
Aynı zamanda da mütevaziliği ve sosyal sorumluluk projelerine duyarlılığıdır.
Yusuf Yazıcı Trabzonspor ile ilk profesyonel sözleşme imzalayıp A takıma çıkıp goller attığında şımaracağını bekleyenler yanıldılar.
Yusuf Yazıcı

-Kitap okuyan bir yıldız,
-Boş zamanlarında uçarı takılmayıp köyünü tercih eden ve nostalji yaşayan bir sporcu,
-Yusuf Yazıcı küçükle küçük büyükle büyük olan bir oyuncu.
Bunu da kısa sürede gösterdi.
Önce müzede Trabzonspor taraftarı ile buluşması ve yine Trabzonspor’un paylaştığı Diyarbakırlı Memati ile canlı yayın sohbeti.
Ona sevgisini anlatması. İşte formanı imzalıyorum ve göndereceğim demesi.
Cep telefonuna bakan Memati nasıl mutlu oluyor.
Doğrusu izlerken bende duygulandım.
Trabzonspor yeni kaynaklar bulmalı ve Yusuf Yazıcı’yı en az bir yıl daha elinde tutmalı diyorum.
 
Ayaklarını mı değişti!
 

Bir süredir benim de dikkatimi çekiyor. Yusuf Yazıcı önceden daha etkili kornerler atıyor Trabzonspor goller buluyordu. Bu sezon kornerlerden gol bulduk mu hatırlamıyorum. Ne değişti? Yusuf kornerlerdeki ayaklarını değişti. Sağdayken sol, soldayken sağ ayağını kullanıyor, oysa tersi olmalı ki top kavisli ve sert gelsin, kaleciler ve rakip savunma için top yumuşamasın. Ünal hoca bunun farkında olmalı, zaman, zaman kornerde Sosa’yı da denemeli. Çok uzaklara gitmeye gerek yok, Rize-Beşiktaş maçında Lajic’in kornerden attırdığı gole bakınız.
 
Bursaspor’a Yenilmeyin
 
Trabzonspor ile Fenerbahçe karşıtlığının 1996’dan sonra 2010’da yeniden başlamasının nedeni İstanbul Saraçoğlu stadındaki 1-1’lik maçtır. Fenerbahçe şampiyonluk yarışında Bursaspor ile kapışmış. Fenerbahçe Trabzonspor’u yenerse büyük ölçüde şampiyon olacak. Maç başlıyor özellikle Egemen’in yönlendirdiği Onur, Burak ve Cale gibi oyuncular savaşıyorlar.

Alex vuruyor Onur devleşiyor. Sıfırdan Burak müthiş bir gol atıyor, son dakikada Egemen çizgiden çıkarıyor. Bursaspor şampiyon oluyor. Oluyor ama hemen 5.büyük naralarını atmaya başlıyor ve yine yayın gelirlerine ortak olmak istiyor. Trabzonpsor kümeye bağırdıklarını da unutmadık. 2 sezon önce Rizespor bir çıkış yakalıyor ve Bursaspor’la küme düşmemek için mücadele veriyor. Bursaspor Trabzon’a geliyor ve 2-1 kazanıyor. Rizespor rakibini yense de küme düşüyor. Maçta oklar bu kez Ersun Yanal ile birlikte Uğur Demirok’u gösteriyor. Rizesporlular Trabzonspor’a küsüyor ve barışmak ancak teknik adamlar ve başkanlar gittikten sonra mümün olabiliyor. İşte bu akşam başka bir Bursaspor maçı oynayacağız. Bursaspor yine zorda. 7 haftadır kazanamamış ve teknik direktör Samet Aybaba ile yollarını ayırmış. Oyuncu kadrosu sınırlı. Trabzonspor maçını çevirmeleri son şansları. Trabzonspor, Bursaspor önünde favori ve güçlü olan taraf. Fakat yeni teknik direktör Mesut Bakkal ile birlikte bir diriliş öyküsü yazmak isteyeceklerdir. O nedenle maç zordur. Trabzonspor daha önce hem şampiyon yaptığı hem de kümede tuttuğu Bursaspor önünde mutlaka kazanmalıdır. Asla yenilmemelidir.
 
Hakemler Rahat Etti
 
Evet hata yapıyorlar. VAR sisteminde de kaçırıyorlar ama genelde hakemler rahat ettiler. Üzerlerinde baskı yok. Çıkıp yönetiyorlar.

Bursaspor maçına Bülent Yıldırım verildi. Çıkacak yönetecek. Trabzonspor’dan alıp öteye veya Bursa’dan alıp Trabzonspor’a vermeye çalışmayacak. Bülent Yıldırım’ın günahı çoktur. Şimdi adalet dağıtarak bunlardan da kurtulmak istiyor.
 
Rizespor’a nazar mı değdi?
 
Rizespor-Beşiktaş maçını izledim. Öncelikli olarak Rizespor’a nazar değmediğini söyleyeyim! Okan Burak biraz fazla cesur oynadı. Belki Beşiktaş şanslı gününde idi. Normalde Rizespor kalecisinin kurtarabileceği her top gol oldu. 9 maçta 7 galibiyet ve 1 beraberlik 1 mağlubiyet Rizespor’a özgüven yüklemişti.

Ama biraz fazla kaçtı. Okan Buruk da hata yaptı. Rakip savunmaları dağıtan isim Nakoulma’yı yedek başlatınca Rizespor mağlup oldu. Rizespor eğer Göztepe’yi mağlup ederse sıkıntılı bölgeden tamamen uzaklaşır.
 
Avrupa Tamam Sıra Dünya’da
 
Antalya’da yapılan 4.Uluslar arası Kick Boks Avrupa Kupası’nda Araklı Atakspor Kulübü sporcusu Mustafa Danışmaz 86 kiloda şampiyon oldu. Antrenör Yücel Derya ‘sporcumu teprik eder başarılarının devamını dilerim.

Bu şampiyonada da bizlerden desteklerini esirgemeyen Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’ye teşekkür ederim’ dedi. Danışmaz’ın artık Avrupa’da rakibi yok. Şimdi dünyaya meydan okuyor.
 
Biraz Da Nostalji
 
Trabzon Araklı Pervane köyünden Gümrük Müşaviri Hasan Aslandağ’ın gönderdiği nostalji fotoğaf. Soldan sağa Mustafa Ernek, Başakşehir Alt yapı kaleci antnerörü Bülent Yılmaz ve hemşehrimiz Hasan Aslandağ. İstabul Motor Teknik Lisesi sınıf takımı. Bülent Yılmaz birkaç yıl önce Trabzon’da TAKA gazetesini ziyaret etmişti.