Siyasette ve yerel yönetimlerde her zaman iki kere iki dört etmez.
Maalesef Trabzon bunu 2014 seçimlerinden sonra yaşadı.
Özellikle Ortahisar Belediyesi’nin kurulmasıyla birlikte hem mal, hem de yetki paylaşımı konusunda ciddi sıkıntılar yaşandı.
Hepimiz biliyoruz ki Büyükşehir Belediyesiyle birlikte Ortahisar Belediyesi imar konusunda mahkemelik bile oldular.
Bizler yaşanantüm süreçte Trabzon’un menfaatlerinin yanında durmaya gayret ettik.
Mağdur olanı, edileni, çalışılanı sonuna kadar savunduk.
Ancak öyle dönemler oldu ki ne bizim yazılarımız ne AK Parti’nin İl Başkanlığı ne de bakanlıklar yaşanan bu sıkıntıyı çözmeye yetmedi.
Trabzon’unbirkaç yılı kayıp geçti.
Son bir buçuk yılda hem büyükşehir belediyesini hem de Ortahisar belediyesinin hizmetleri tamamlaması, art arda açılışlar yapmasının en önemli sebebi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ınkonuya müdahil olmasıdır.
Böyle mi olmalıydı.
Türkiye’yi yöneten, dünyanın Türkiye üzerindeki baskısını kırmaya çalışan bir lider kentler ve oradaki iç çekişmelerle mi uğraşmalı.
Uğraşmamalı
Ben şunu gördüm herkes süreç içerisinde mesajını almış. Aday olanlar da aday gösterilenler de gösterilmeyenler de yeni bir sürece yeni bir duruşa geçtiler.
Buradan dün sabah Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in basın toplantısına geçmek istiyorum.
Özellikle Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’nun proje toplantısından sonra Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in proje ekibi güzel bir çalışma yaptı.
O çalışma Zorluoğlu ve büyükşehir projelerini destekleyen entegre olan ve o projelerin önünü açıp devamını sağlayan projeler oldu.
Ahmet metin Genç, dün sabah şu mesajı bir kez daha verdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile uyum içerisinde çalışacakları oldu. “Bizim projelerimiz Büyükşehir’in kitapçığında, büyükşehrin projeleri bizim kitapçığımızda var. Ahengi sağlayacağız.  Yeni dönemde o ahenk sağlandıktan sonra sıkıntı olmadan yola devam edeceğiz.”
Artık Trabzon’da gelecek 5 yıl çok farklı olacak. Hiç kimsenin mazeret üretmek dönemi yok. Büyükşehir belediye başkanıyla birlikte Ortahisar belediyesi ve merkezi yönetimin hayata geçireceği toplam 15 proje Trabzon‘umega kent haline getirecektir.
Zaten Avni Aker’in yerinde kurulacakMillet Bahçesiyle birlikte çimento fabrikasının yerinin yeniden planlamasıyla birlikte Çömlekçi’nin ikinci etap dönüşümünün tamamlanmasıyla birlikte Trabzon önündeki en önemli virajı dönecektir.
Arkasından Trabzonluların refah seviyesini yükseltecek, hayat standardına katkı yapacak raylı sistemler gibi, trafikteki yeni düzenlemeler gibi bölüme geçilecek.
Dün öğleyin CNN Türk’teSeçim Tır’ına” konuk olan Büyükşehir Belediye Başkan adayıMurat Zorluoğlu3 noktasın altını çizdi.
1-Trafik sorunu acilen çözülecek
2-Yeni turizm destinasyonları gerçekleştirilecek.
3-Kültürve sanata fazla katkı sağlanacaktır.
Şunu belirtmek istiyorum Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu hem de Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç gibi Trabzon yeni dönemde kazanması halinde hem icraatçı hem de iyi bir hatip belediye başkanı yakalayacak.
10 dakikalık süreyi mükemmel bir şekilde kullandı. Sorulara kısa ve net öz cevaplar verdi.
Sevgili okurlar gördüğüm şu;
Trabzon’un geleceği parlak. Geçmişte seçim dönemlerini hatırlayın. Bilboardlarda, direklerde hatta ağaçlarda adayların birbirlerine karşı eleştirileri ve iftiraları vardı çok şükür bugün Trabzon’da projeler konuşuluyor.
Murat Zorluoğlu projelerini anlatıyor. Ahmet Metin Genç projelerini anlatıyor. Salih AkyüzBoztepe’den indirdiği şelaleyle birlikte farklı bir mesaj veriyor. Atakan Aksoy 5 yılda belediyenin kasasına 5 milyarnasıl bırakacağını söylüyor.
Kesinlikle kalite yükselmiştir, kazanan Trabzonlular olmuştur.
Allah devletimize, zeval vermesin.
Eğer seçimden sonra Türkiye kaynak sıkıntısına düşmezse ki oyunlar devam ediyor Trabzon gelecek beş yılda Konya’yı da Kayseri’yi de projelerini unutturacak bir kent olacaktır.
Buradalokomotif Büyükşehir’dir.