Türkiye'ye 10 yıl önce yerleşen kurs hocası 42 yaşındaki Liliya Gorbatsevich, Muğla'nın Bodrum ilçesinde özel bir kursta öğrendiği mozaik sanatını, Trabzon Sanatevi'nde açtığı kursta Karadenizli kadınlara öğretiyor.

Yaklaşık 3 yıldır açık olan kursa ilgi gösteren sanatseverler, 5 santimetre boyutundaki mozaik taşlarını 5 milimetrelik parçalar haline getirerek, cımbızla tek tek tabloya yerleştiriyor.

Gorbatsevich, yaptığı açıklamada, Rusya'da güzel sanatlar bölümünden mezun olduğunu söyledi.  Gorbatsevich, 7 yıldır mozaik sanatı ile ilgilendiğini belirterek, "Bu süre içerisinde birçok yarışmaya katıldım ve Gaziantep'te 15 ülkenin katılımıyla düzenlenen yarışmada derece aldım." dedi. 

“6 ay sürüyor”

Kursiyerleriyle daha çok kadın ve hayvan figürleri üzerinde çalıştığını dile getiren Gorbatsevich, "Mozaik tablosunu satın alan ya da ilgi duyan kişiler genellikle avcılardan oluşuyor. Mozaik taşlarını çekiç yardımıyla kırarak, modelimize uygun boyutlar haline getiriyoruz." diye konuştu.

İnternet üzerinden sipariş ettiği taşları Samsun ve Çanakkale'den temin ettiği ifade eden Gorbatsevich, "Mozaik sanatı sabır isteyen bir iş. Kursiyerlerimizde bu yönde çaba sarf ediyor." dedi.
 
Editör: TE Bilisim