Usta Öğreticisi Perihan Şentürk tarafından verilen eğitime katılan kursiyerler bambudan, mısır kapçığından sepet, masa, sandalye gibi değişik ürünler yaparak el becerilerini pekiştiriyor.

Kursu ziyaret eden Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, kurs hakkında bilgi alarak Artvin ve Karadeniz'e özgü bu sepetlerin hediyelik olarak üretilmesi konusunda gerekli çalışmanın yapılmasını istedi.

Kocatepe, engelsiz yaşam merkezinin yaklaşık 2 yıldır açık olduğunu belirterek, "Burası ev hanımlarına, engelli, engelsiz şehrimizin kültür sanatına hizmet etmek isteyen tüm kardeşlerimize açık. Burada bugüne kadar sayısız kurs açıldı. Sepet örücülüğü kursu ise ilk defa açıldı. Sepet örücülüğü unutulmaya yüz tutmuş bir meslek, el sanatı. Sepet Artvin ve Karadeniz kültürünün en önemli simgelerinden biri, bunu gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Sepet örücülüğü sanatını, mesleğini yeniden canlandırmak için belediyemiz bünyesindeki engelsiz yaşam merkezinde kurs açtık." dedi.

Kursta sadece sepet örülmediğini kaydeden Kocatepe, "Ahşaptan örme tekniğiyle yapılabilecek ne kadar ürün varsa hepsi burada kursiyerlere öğretilecek. İşin çok başındayız ama ilerleyen aşamalarda bu merkezimizde akla gelebilecek her türlü hediyelik eşyanın yapılacağından eminim. Bu sayede burada hediyelik eşya üreten engelli kardeşlerimizle ev hanımlarımız kendi bütçelerine katkı sağlamış olacak." diye konuştu.

Usta öğretici Perihan Şentürk de geleneksel sepet örmeyi ailesinden öğrendiğini, bu unutulmaya yüz tutmuş el sanatının herkes tarafından yapılabileceğini söyledi.

 
Editör: TE Bilisim