Birol Topaloğlu’nun da eşlik ettiği Fransız sanatçıya Ahmet Sancak da şiirleriyle destek verdi. Geceye çok sayıda isim katıldı. Arhavi'nin hemen merkezinde bir müzik mekanında gerçekleşen geceye çok sayıda kişi katıldı. Ahmet Sancak bir hafta kadar önce aynı mekanda ünlü müzik adamı Birol Topaloğlu ile muhteşem bir şiir dinletisine imza atmışlardı.  Öylesine muhteşemdi ki, gidemeyenler için kaçan fırsat, alınan bir davetle mümkün hale gelmişti. 

Tabi Televizyonların Karadeniz içerikli  dizilerinin unutulmaz karakteri Günen Kalfa davetlilerin önde gelenlerindendi.  Tarifler üzerine kolayca ulaşılan Ezmoce, bir kaç dakika içinde Trabzonlu gazetecilerle doldu. Ahmet Sancak ve beraberinde Başta Cemal sancak olmak üzere dostları ve ardından Gazeteci Ergun Ata, Murat Taşkın, Cevat Kol, Erkut Çelebi katıldılar. 

Sancak Şiirlerini Seslendirdi

Ahmet Sancak muhteşem şiirleri ile gece de yer aldı. Dinleyenlerin gönlünü fethetti.  Sonra saatler ilerledikçe Sahnede Ahmet sancak Birol Topal oğlu ve muhteşem sesi  ile hayranlık uyandıran Eleonore şarkılarını seslendirdi.  Birol Topaloğlu'nun da enstrüman eşliğinde Eleonore, Türkçe, Lazca ve Kürtçe şarkılar okudu. Birol Topaloğlu ise Lazca konuşulmasının yasaklı olduğu yıllara sitemler gönderdi ve Kız kardeşiyle Elenor'un birlikte okuduğu lazca ağıta kemençesiyle renk kattı. Ardından Neşet Ertaş'ın az bilinen Yozgat Bozlamasını seslendirdi. Yine sahne alan Ahmet Sancak ise, aşka dair şiirler okudu. 
Cemal SANCAK
 
Editör: TE Bilisim