"ASKIDA KİTAP" Kampanyası hakkında açıklamada bulunan ÇINAR Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yunus Emre Koyuncu "Babamdan dernek bayrağınıbu sene devraldım. Aralık ayında yapılan derneğin olağan toplantısında başkanlığa seçildim. Dernek olarak birinci amacımız Halkımıza özelliklede öğrenci kardeşlerimize yönelik kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve ayrıca bölge kültür tarihimiz açısından bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. Bu amaçla ücretsiz kitap dağıtımımız durmaksızın haftada bir gün her Çarşamba devam edecek. İnsanlarımız her şeyin en iyi ve güzelini hak ediyorlar. Sağ olsunlar bizimde etrafımızdaki insanlar bu gayretimizi görüp bize katkıda bulunuyorlar. Fakat ne acıdır ki şehrimizdeki bazı yetkililer henüz bundan haberdar bile değiller. Sessiz sedasız hizmetlerimize devam ediyoruz. Bıkmadan, usanmadan her hafta bu sayıyı daha da yukarılara çıkarmak için mücadele vereceğiz. Çünkü bizi biz yapan etrafımızdaki o güzel insanların bu gayretini şehrimizdeki öğrencilerimize ve halkımıza ulaştırmak bizim boynumuzun borcudur" dedi.

Askıda kitap kampanyasıyla ilgili kitap alan okuyucular ’Çınar Derneğinin Kurucu Başkanı Recep Koyuncu ve şimdiki Başkanı Yunus Emre Koyuncu’nun çalışmasını takdir ediyoruz. Kısıtlıimkânlarıyla yaptıkları bu güzel iş gerçekten takdire şayan bir durum. Bu şehrin insanlarının böyle STK'lara çok ihtiyacı var. Karşılıksız ve menfaatsiz bu tür çalışmaların devam etmesi dilek ve temennisiyle tebrik ediyoruz. Bu yapılan Rize’de ilk kez olmuş bir çalışmadır.Çınar’ımızRize'yi yük edinmiş, üç beş gönüllünün katkılarıyla ayakta durmaya inatla direniyor, bu çalışmasını kutluyoruz. Bellek mi dersiniz, şehrin hafızası mı dersiniz? Ama bilinen ve görünen bir şey var ki ÇINAR Derneği bu şehrin kültür tarihine çok önemli işler yaparak yoluna devam ediyor. Halatçılar Mahallesi Camii İmam Hatibi Recep Koyuncu’nun kurucusu olduğu dernek bugüne kadar Rize tarihiyle ilgili 15 (On beş)tane birbirinden önemli kitabı dernek çatısı altında yayınlayıp okuyucuyla buluşturdu. Ekonomik krize inat hazırladığı son kitabı da bölge tarihi açısından çok önemli olan Ovit Yoluyla ilgili ve şu anda baskıya yeni verilmiş durumda. Yakında bu kitapta okuyucuyla buluşacak inşallah.

Çınar Derneğinin "ASKIDA KİTAP" etkinliği her çarşamba günü dernek merkezinin bulunduğu iş hanının girişinde ücretsiz olarak okuyucuyla buluşuyor. İlk hafta 130 (Yüz otuz)  ikinci hafta 200 ve bu çarşamba günü yapılacak olan üçüncü etkinlikte ise 300 (Üç yüz) adet kitap ile yine kitapseverlerin karşısında olacak. Şehrimizin en eski okullarından olan Kurtuluş İlköğretim Okulundaki öğrencilere bir kaç gün önce 400 (Dört yüz) adet masal kitabı dağıtarak çocukların gelişmesine katkıda bulundular. Okullardaki kitap dağıtımının devam edeceği açıklandı.
 
Editör: TE Bilisim