Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun düzenlediği, Trabzon’dan Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği üyesi 16 dağcının katıldığı 'Çanakkale şehitlerini anma tırmanışı' Kazdağları'nın Karataş zirvesinde yapıldı.  16 Mart tarihinde Trabzon’dan yola çıkan dağcıların ilk durağı Ankara’da Anıtkabir’i ziyaretleri oldu.
 
Ardından Çanakkale Bayramiç ilçesine geçen dağcılar,Alyazma mesire alanında kamp kurarak geceyi burada geçirdiler. 18 Mart 2019 tarihinde Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen dağcılarla birlikte Kazdağları Karataş zirvesine tırmandılar. Aynı güzergâhla geri dönen Trabzonlu dağcılar, geceyi Çanakkale’de geçirdi. Etkinliğin son gününde şehit kabirlerini gezerek dua ettiler.
 
Zirveye Ulaştılar
 
Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği Başkanı Aydın Mutlu, Çanakkale zaferinin 104 yılında şehitlerimizi anmak için çok anlamlı bir tırmanış gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Trabzon’dan 16 sporcumuzla birlikte bu faaliyete katıldık. 11 saatlik yürüyüşün ardından Kazdağılarına tırmanarak karlı zirveye ulaştık. Zirvede şehitlerimiz ve ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulunduk, İstiklal Marşı ile şanlı bayrağımızı dalgalandırdık. Etkinliğimizin son gününde şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek dua ettik. Bu önemli etkinliğe katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum,” dedi.
Kemal ÇUMAN
 
Editör: TE Bilisim