Trabzon'un önemli tarihi mekanlarından AtatürkKöşkü'nü, ocak-haziran döneminde 90 bin 198 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un yeni turizm sezonuna güzel bir başlangıç yaptığını söyledi.

Kentin turizm potansiyelinin her geçen gün arttığına dikkati çeken Gümrükçüoğlu, Soğuksu Mahallesi'ndeki Atatürk Köşkü'nün de her dönem yerli ve yabancı turistlerden rağbet gördüğünü ifade etti.

Gümrükçüoğlu, Atatürk Köşkü'nün şehir merkezine gelen turistlerin ilk ziyaret ettiği mekanların başında yer aldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Tarihi güzelliklerinin yanı sıra eşsiz manzarasıyla da ön plana çıkan Atatürk Köşkü yılın 6 ayında 79 bin 964 yerli, 10 bin 234 de yabancı olmak üzere 90 bin 198 turiste ev sahipliği yaptı. AtatürkKöşkü'ne gelen turistlerimiz hem köşkün tarihi güzelliklerini görme, hem yöreye özgü kazaziye, telkari ürünlerinden alışveriş yapma hem de çam ağaçlarının altında dinlenme fırsatı bulmuş oldu."

Gümrükçüoğlu, Atatürk Köşkü'ne gelen turistlerin memnuniyet oranlarının yüksek olduğunu, bunun gelecekteki turizm potansiyeline de olumlu yansıyacağına işaret ederek, "O nedenle Atatürk Köşkü sunduğu tarihi ve eşsiz doğal güzellikleriyle giderek daha da fazla turiste ev sahipliği yapacaktır. İlgi gerçekten muhteşem." dedi.

Turizme dönük her türlü çalışmaya destek vermek için çabaladıklarını aktaran Gümrükçüoğlu, Trabzon olarak turizmin parlayan yıldızı olmak için gayret ettiklerini sözlerine ekledi.

Atatürk Köşkü

Mustafa Kemal Atatürk'ün kente ilk kez geldiği 15 Eylül 1924'te konakladığı köşk, Soğuksu Mahallesi'ndeki çam ormanları içinde bulunuyor. Köşkte, 19. ve 20. yüzyıla ait mobilyalar, porselenler, halılar ve Atatürk'e ait tablolardan oluşan çeşitli etnografik eserler sergileniyor.

Atatürk, köşke üçüncü ve son ziyaretini yaptığı 10 Haziran 1937'de tüm mal varlığını Türk ulusuna armağan etme kararı almış, mal varlığının bir listesini hazırlayarak gereğinin yapılması için Başbakanlık'a talimat vermişti. Köşkte yer alan "Vasiyet Odası" isimli bölümde Atatürk'ün mal varlığını armağan etmesiyle ilgili olarak, "Hayatımın hatırlayabildiğim en mutlu dakikalarını yaşıyorum. Yıllarca önce düşündüğüm bu işi Trabzon'da tamamlamak mukaddermiş." sözünün yer aldığı tabela bulunuyor. 
 
Editör: TE Bilisim