2016-2017 eğitim- öğretim yılı mezuniyet törenine; Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Avrasya Üniversitesi Rektörü Aşkın Asan, Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, öğretim üyeleri, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz törende yaptığı açıklama; “Hiçbir zaman ümitsizliğe karamsarlığa yer vermeyeceksiniz. Önünüze o kadar büyük engeller çıkacak ki o kadar büyük sıkıntılar önünüze gelebilir ki ama hiçbir zaman burada aldığınız eğitimi, bu milletin size olan güvenini anne ve babalarınızın size olan muhabbetini ve güvenini her zaman aklınızda tutarsanız aşamayacağınız engel, halledemeyeceğiniz sorun ve problem yoktur. Hayatınızın en güzel yıllarını yaşadınız. İşte bitti diplomalar elinizde mezun oldunuz ve hayatın gerçek yükü ile karşı karşıyasınız. Anne babalarınız size güveniyor, millet olarak biz güvendik ve siz başardınız. Bundan sonra sizden beklentiler hayata geçmesi lazım. Bunun bilincinde ve şuurunda olduğunuza inanıyoruz. Sizlere güveniyoruz. Allah yolunuzu açık etsin. Ülkemizi iyi okuyun, milletimizi iyi tanıyın hayatı hiçbir zaman pas geçmeyin” cümlelerini kullandı.

Öğrenmeyi Sürdürün

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Biz şehir olarak Avrasya Üniversitesi’nin destanını yürekten kutluyoruz ve onlarla hepinizle iftihar ediyoruz. Bu şehir topyekun bu üniversiteyi geliştirmeye gayret etti. O geliştirmeye gayret edenler içinde başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanlarımız ve bütün bakanlarımız vardı. Bu gün de hiç ayrım gözetmemeksizin siyasi partilerimizin temsilcileri, milletvekillerimiz ve o milletvekillerimizden birisi olan İçişleri Bakanlığımızı yürüten Sayın Süleyman Soylu ve bu şehrin evladı olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak’ta vardı. Her zaman sizlerin yanınızda olduklarını iletmek isterim. Mezun olan öğrencilerimiz ve ebeveynlerimizden bu eğitim gönüllüsü unutmamalarını istihdam ediyorum. Diplomalarınızı alıyorsunuz burada iş bitmiyor. Dünya da herkesle yarışacaksınız. Hayat boyu öğrenmeyi sürdürün” ifadelerini kullandı.

Gururlandık

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Bu üniversitenin kuruluşunda bize destek veren başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Büyükşehir Belediye başkanımıza, Yomra Belediye Başkanımıza ve gönülden destek veren herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. 2 bin’e yakın mezun vermek üniversitenin kurucusu olarak beni gururlandırdığını ifade etmek istiyorum. Sizden Avrasya Üniversitesini unutmamanızı istiyoruz. Avrasya Üniversitesi olarak bundan sonra ki yaşamınızda da yanınızdayız. Cumhuriyetimize, devletimize, bayrağımıza sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum. Avrasya’nın önünü açmak Trabzon’un Türkiye’nin önünü açmaktır.”
 
En Büyük Eserimizsiniz

Tören açılışında açıklamalarda bulunan Rektör Aşkın Asan; “Biz eğitimcilerin ve öğrencilerimizin yaşamında en değerli anlarından biri işte bu gün. Bu gün sizi coşku ile selamlıyoruz. 1767 mezunumuzu yetişkin yaşamına uğurlamanın mutluluğu ile bu başarının üç temel taşını öğrencilerimizi anne babaları ve onları bu başarıya ulaştıran öğretim elamanlarımızı yürekten kutluyorum. Mezunlarımız büyük bir mutluluk yaşamakta. Bu mutluluk kolay elde edilmedi. Gayret ile elde edilen bir duygu. Eselerin en büyüğü en kalıcısı insandır inancını eğitimin temel ilkesi yaptık. İşte bu yüzden biz heyecanlıyız. Gururla ifade ediyorum ki siz öğrencilerimiz en büyük eserimizsiniz. Çünkü başarıları bu eseleri Cumhuriyetimizi yaşatacak ve vatanımızı yüceltecektir. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güç ile bir başkan dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Doğru bilgilerle donatıldınız. Her biriniz milli birliğimize olan inancımızın kanıtısınız. Aldığınız eğitim sahip olduğunuz diplomalar size çok büyük sorunluluklar yüklüyor. Size emanet edilen sorunlulukları Avrasya Üniversitesi Mezunları olarak yerine getireceksiniz. Size daima güvenmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Diplomanın Asıl Sahipleri Sizlersiniz

Avrasya Üniversitesi Lisans Birincisi İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu Sinem Sarımehmet tören de; “4 yıl boyunca harcadığım emeği, fedakârlığı ve karalığı değerlendirip sizlere hitap etme fırsatını veren Avrasya Üniversitesi Ailesine ve Mütevelli heyet Başkanı Ömer Yıldız’a şükranlarımı sunuyorum. Sevgili aileler yaptığınız ve hala yapmaktan kaçınmadığınız fedakârlık ve desteklerin karşılığı olarak bu diplomanın asıl sahipleri sizlersiniz. Şimdi burada bir yolun başındayız. Yeni yollara yeni hikâyelere adım adım gidiyoruz. Beni bu günlere getiren canım aileme sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bütün hocalarıma teşekkür ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.  
Sonay ÇALUK
Editör: TE Bilisim