Ramazan ayının güzelliği biraz da yılda sadece bir ay yiyebildiğimiz ramazan pidesinde saklı. Bereketleri sofraların, hep birlikte yapılan iftarların, her bir lokmanın değerinin bilindiği ramazanın en özel lezzetlerinden biri ramazan pidesi. Ancak 2016 yılından bu yana  gramajı pek değişmeyen, fiyatı yükselen Ramazan Pidesi’nin acı fiyatına lezzetin acılığı da eklendi.Fakat bu acı dert olmak yerine çok da sevildi.Giresun’da 30 senelik pide ustası 2 çocuk babası Aytekin Akyüz(43), Ramazan Pidesi’nde değişiklik yaptı, halk büyük ilgi gösterdi.Pul biber, çörek otu ve  susam  üçlüsünden yaptığı pideler kapış kapış gitti.4 liradan alıcı bulan pideler özellikle acı severler için iftarda tercih edilen pide  oldu. Farklı tarzı ve kendine has hamur işleri ile Giresun yerel basının dikkatinde olmayı başaran usta Aytekin usta:

Acılı Pideye Yoğun Talep Oldu

 “Ramazan pidesi 11 ay boyunca heyecanla beklediğimiz lezzetlerden biri. Tadı asla başka bir lezzete değiştirilmeyecek kadar güzel Ramazan pidelerini kendi mutfağınızda yapmak zor değil.Evde de hazırlanabilen ramazan pidesi, fırından sıcak çıkmış pideyi aratmaz. Ve her çeşidi yapılmaya müsait olan pidelerle ilgili geniş yelpazeli düşünceler olabilir.Bende pul biber, çörek otu ve  susam  karışımlı pide yaptım. Çok takdir gördü ve yoğun talep aldı.Aynen  1 bardak su, ½ paket kuru maya, 1 çay kaşığı şeker,1 çay kaşığı tuz, 3- 3,5 bardak un, 2 kaşık sıvı yağ, yumurta sarısı, 2 kaşık süt ve 2 kaşık tereyağı ile evimizde enfes pide yapabiliriz.Ben buna farklı olarak acı koydum dileyen dilediğini koyabilir.”diye konuştu.
Sedat KARAKAYA
Editör: TE Bilisim