İslam tarihine bakıldığında Giresun’u almak için bir fındıkkabuğuyla denizleri aşarak Giresun’a gelmiş, emrindeki askerleri kuvvetleri de bir fındık içi ile günlerce beslemiş olan zatın Kapu Mahallesi’ndeki türbesi dini günlerde ziyaretçi akınına uğruyor. Pontus Devletine son vermek Karadeniz Bölgesi’nde İslam dinini yaymak isteyen Sultan Fatih’in ordusuna katılmış Uç Bey’i olmuş bir zatın korunaksız olmasına tepkilerini dile getiren vatandaşlardan Ümit Uzun:
 
Kopan kellesini kolunun altına alarak uzun süre savaşmış!
 
 “Giresun Kalesi’nin denizle buluştuğu Metamorphisis Kilisesi’ne gitmiş gizlice bilgi toplamaya çalışmış. Bu durum süregelirken Hıristiyanlar tarafından fark edilmiş ve yakalanmak istenmiş.  Seyyid Vakkas savaşmayı tercih etmiş ve kellesini kaybetmiş. Kaybetmesine kaybetmiş fakat kopan kellesini kolunun altına alarak uzun süre savaşmış; birçokta düşman öldürmüş. Savaşmaya devam ederek Kale eteklerine kadar gelmiş.
 
Kadının biri bu hali görmüş ve hayret içinde çığlık atması üzerine de sırrı ortaya çıkmış olduğu için düşüp ölmüş. Bu durum halkın hafızasında yer etmiş zamanla ve mezarı üzerine bir türbe inşa edilmiş. Böyle bir zat-ı muhteremin bence korunması lazım. Yazıktır.”diye konuştu. Bir başka vatandaş ise buraya İŞKUR üzerinden bir eleman getirildiğini, bu kişinin de türbe etrafında temizlik yaptığını ifade ederek yetkililere seslendi.
Sedat KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim