Soylu, 18 Mart Çanakkale Destanı'nın dünya tarihinin görmediği bir kahramanlık destanı olduğunu ve herkesin İslam'ın son kalesinin düşmemesi için Çanakkale'ye koştuğunu söyledi. Kur'an-ı Kerim'de şehitler için "Allah yolunda öldürülenlere de ölü demeyin. Onlar diridir ama siz anlamazsınız" ayetini anımsatan Soylu, "Şimdi onlar burada bizimle bu salonun içerisinde hep birlikteler, bizi muhafaza ediyorlar. Ailelerini muhafaza ediyorlar. Şu anda arkadaşlarını, kendi yerlerini devrettiği arkadaşlarını muhafaza ediyorlar." diye konuştu.

Her Yerde Huzur Olacak

Terörle kararlı bir şekilde mücadele ederken acıların da yaşandığının altını çizen Soylu, şunları kaydetti: "Bilmenizi isterim ki; 13 yaşında annesinin yanından kız çocuğunu alıp annesinin bağrışmalarına hiçbir şekilde aldırış etmeden onu terörist olmaya dağa götürenlere hesap sormazsak şehitlerimiz de bize hesap sorar. Bu millet de hesap sorar, gelecek nesillerde hesap sorar. Her yerde huzur olacak. Tunceli'ye gittiğimizde 100 tane gence 'Ne istiyorsunuz' diye sordum. 'İş istiyoruz' dediler. Biz oradaki gençleri de terör örgütünün tasallutundan, baskısından kurtarmakla mükellefiz. Biz herkese adil davranmakla mükellefiz."

Soylu Duygulandı

Bursa'da bir şehit annesini ziyaret ettiğini anlatan Soylu'nun oldukça duygulandığı gözlendi. Şehit annesiyle birlikte şehit oğlunun odasına girdiklerini belirten Soylu, şunları söyledi: "Kapıyı kapattı, oğlunun resminin olduğu duvarı, oğlunun resimdeki yanağını okşadı. 'Evladım merak etme, kapının dışındaki evladım da vatanıma feda olsun. Bizim üzerimize kim gelecekse eğer o gittikten sonra varsa benim canımda vatanıma feda olsun.' Biz böyle bir milletiz. Biz batı medeniyeti gibi kelle sayan bir medeniyet değiliz. Biz paranın, pulun, maddiyatın üzerinden, madde, materyal üzerinden hesap yapan bir millet değiliz. Biz büyük bir milletiz. Bunu o annenin kalbine sokanı bilirim ki Yüce Allah'tır."
Soylu, konuşmasının ardından şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile görüştü.
 
Editör: TE Bilisim