Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde organize edilen etkinlikte sahneye çıkan grup Türk, Arap, Afrika ve Roman ritimlerini vurmalı çalgılarla seslendirdi.

Bazı ebeveyn ve gönüllülerin de şarkılara eşlik ettiği konser ilgi gördü. Grup üyelerinin yönettiği konserde, 11 kişi sahne aldı.

10 yılda 260 konser

Grubun kurucusu Yaşar Morpınar,  grubun down sendromu ve otizme dikkat çekmek amacıyla 2007 yılında kurulduğunu söyledi.

Tomurcuk Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim alan gençlerden oluşan grubun üyeleri ile 29 yerleşim yerinde 259 konser verdiklerini belirten Morpınar, 260'ıncı kez sahneye çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Morpınar, 14 kişiden oluşan gruptaki 8 gencin, kuruluşundan itibaren grupta bulunduğunu anlatarak, "Onlar benim kızlarım, oğullarım. Biz büyük bir aileyiz. Down sendromu ve otizmde farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bu çocuklarımızın neler yapabildiklerini, eğitilebilir olduklarını göstermek istiyoruz." dedi.

Gönüllülük esasıyla çalıştıklarını vurgulayan Morpınar, "Konserimizi izleyip, 'ben bunu yapamam' diyenlerle karşılaşınca ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyoruz. Bu ifadeyi duyunca biz muradımıza ermişiz anlamına geliyor." diye konuştu.

Morpınar, kendilerini misafir eden Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilisim