Trafik Polisi uygulaması, At binme-futbol antrenmanı-tiyatro gösterisi ve sinema izleme-resim-müzik çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürmekte olup, gezi için Trabzon Dernekpazarı’ndan Dernek Başkanı Ömer Büyük’le, Milli Eğitim Proje sorumlusu Sinan Aygün sorumluluğunda Çanakkale ziyaret edildi.

Gezinin kalan öyküsünü onlardan dinleyelim;
“Adına binlerce destan yazılan
Yıllar sonra bir bir anılan
Toprağına taşına yazılan
Çanakkale mi şehit, şehit mi Çanakkale”

 Şairin dizeleri ile anlatılan Çankkale’yi bizde, Dernekpazarı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak bu dizelerdeki maneviyatı “Engelsiz Kardeşim ” projesi katılımcılarına yaşatmak istedik.
Trabzon Dernekpazarı’ndan Çanakkale’ye doğru hareket ettik. Çanakkale’de önceden programlandığı şekilde sabah kahvaltımız için Eceabat Gençlik Konukevi’ne geçtik. Kahvaltı sonrası Tarihi mekanları ziyaret etmemize eşlik edecek rehberimizle birlikte Gelibolu Yarımadası’a giderek her zerresi kanla yoğrulmuş kutsal topraklar üzerinde yaşanan geçmişimizi ve ecdadımızı yerinde tanımaya çalıştık.
     
Yakından Hissettik

Bize bu vatanı hediye eden kahraman ecdadımızın “Çanakkale Savaşı’nda” vermiş olduğu onurlu ve cesur mücadeleyi duyduklarımızdan ve okuduklarımızdan çok daha farklı olarak, yaşayarak yakından hissetme şansını bulduk. Ecdadımızın bu mücadelesi vatan sevgimizi bir kat daha arttırarak kendimize olan güvenimizi sağladı. Onlara ne kadar şükran borçlu olduğumuzu anlamış olduk. Allah’tan tüm şehitlerimize rahmet ve gazilerimize şifa vermesini temenni ederiz. Yurdumun her köşe ve bucağı tarih kokuyor. Fırsat buldukça güzergahımıza uygun ziyaretlere devamla.

Bursa Ve Ankara’da

Çanakkale’den Ankara’ya olan yolculuğumuza bir diğer tarih dolu şehrimiz olan Bursa ya uğrayıp Bursa Ulucami ve Emir Sultan Hazretleri Türbesini de ziyaret ettik. Bursa ziyaretimizi tamamladıktan sonra Ankara’ya olan yolculuğumuza devam etmeye başladık. Ankara Kömür İşletmeleri Misafirhanesi’ne vardığımızda akşamdı. Yol yorgunluğunu atan ekibimiz sabah güzel bir kahvaltının ardından Anıtkabir ziyareti için Çankaya’ya doğru hareket etti. Bu kez de Atamızın yapmış olduğu kahramanlıkları, ülkesi için yaptığı fedakarlıkları bizzat yerinde anlayıp öğrenmenin sevincini yaşamış olduk.

Beştepe’ye Hareket 

Bu güzel tarih yolculuğunun ardından öğle yemeğini ekipçe yiyerek günümüz eserlerinden ve de büyük Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ziyareti için Beştepe’ye hareket ettik. Vakti gelen öğlen namazını Millet Camiinde kılarak, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Anıtı’nı ziyaret edip, proje ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedik. T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hemşehrimiz Berat Albayrak’ın Danışmanı Ufuk Hacıahmetoğlu akşam yemeği için bizleri ağırladı. Kendisiyle sohbet edip projemiz hakkında bilgilendirme yaptık. Yemeğin ardından kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedik. Güzel bir akşam yemeği ve en az onun kadar güzel olan uğurlama ile Trabzon’a doğru yola koyulduk.

Atatürk Unutulmadı

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen, Dernekpazarı Kaymakamlığımızın koordinesinde, Derneğimiz ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğine dayalı ”Engelsiz Kardeşim”  isimli projemizin faaliyetlerinden olan, Çanakkale Şehitliğini ve Anıtkabir’i ziyaret” kapsamında planladığımız geziyi, onbeş engelli, yavrumuz, onbeş engelsiz kardeşi ve on üç refakatçi aile bireyi ile birlikte başladığımız bu geziyi başarılı bir şekilde tamamlamanın sevincini yaşamaktayız.

Görülmeye Değer

Yapılan bu gezi sonrasında katılımcıların kendilerine olan güven artışını, o büyük heyecan ve yüzlerindeki mutluluk görülmeye değerdi. Dernekpazarı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak bu güzel faaliyetle gönüllere dokunabilmenin bu masum gönülleri güzelliklerle doldurabilmenin mutluluğunu tatmış olduk. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunarken “Engelsiz Kardeşim” ekibi olarak Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la da görüşmeyi planlamıştık. Bakanlar Kurulu toplantısında olduğundan bu gerçekleşemedi. İçimizde bir  ukde olarak kaldı.. İnşallah kendisiyle en kısa zamanda görüşme fırsatını yakalarız. Gerçekleştirmiş olduğumuz bu güzel gezi kapsamında bizlere yardım ve desteklerini esirgemeyen herkese Dernekpazarı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri, “Engelsiz Kardeşim” proje katılımcıları adına teşekkür ederiz.
 
Mehmetçiğe Moral Desteği

Eğitim Derneği daha önce yurt içi ve sınır dışı operasyonlarına katılan Mehmetçiğe yaptığı moral desteğini sürdürmeye devam ediyor. İlçe esnafları ile halkın fındık içi üzüm desteğine Atatürk İlkokulu ve Hasan Cansız Kom Lisesi öğrencileri de iştirak ettiler. Kendilerinin topladıkları fındıkları Öğretmenleri ile birlikte elleri ile kırıp, kavurarak paketlediler Mehmetçiğe yazdıkları mektuplarla da moral desteğinde bulundular.
FAHRİ DÜZENLİ
Editör: TE Bilisim