Görele Pidesi'ni tadan San Lian dergisinin muhabiri Wu Li wei, Çin’de de ekmek ve hamurun üzerine çeşitli malzemeler koyup yiyecekler yapıldığını ama pidede daha çok çeşit kullanılarak yapıldığını ve pidenin daha lezzetli olduğunu söyledi.
Görele pidesi için Wu Li wei şu değerlendirmeyi yaptı:
“Ekmeğin üzerine yapılan şeylerden hamurun üzerine yapılan şeylerden bizde de var ama burada gördüğüm kadarıyla daha çok çeşit kullanılıyor. Bu pideyi denediğimde farklı şeylerin kullanılması çok ilgimi çekti. Onun dışında birçok yerde buna benzer şeyler yapılıyor ama bunun tadı güzel. Evet, Çinliler yedikleri zaman pideyi bunu severler ama biz genelde çok fazla yağ kullanmıyoruz. O yüzden tadım anlamında yaparlarsa deneme anlamında olursa kesinlikle hoşlanacaklardır.”
Derginin Türkiye’de İstanbul’dan sonra özellikle Giresun ve Görele’yi görmek istediklerini belirten Görele Belediye Başkanı Tolga Erener de “Görele’de yut dışından konuklarımız var. Çin’de gerçekten tirajı çok yüksek olan 400 bin tirajı olan dünyaca meşhur San Lian dergisinin editörü Wu Li wei hanım yanımızda bu yıl Türkiye’yi tanıtmaya karar vermişler. İstanbul ve özellikle Giresun’u ve Görele’yi görmek istediler. Sağ olsunlar davetimizi kırmadılar geldiler. Özellikle yöremize has olan pidemizi ve yöresel ürünlerimizi tattılar kemençemizi tanıttık onlara. Bizce başarılı bir program oldu” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim