Burada düzenlenen festivale yüzlerce vatandaş katıldı.  Meydan Parkı’nda gerçekleşen festival öncesinde Trabzon Dostluk ve Kardeşlik Derneği’nin açılışı; AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Mardin Derik Kaymakamı  Hakan Kafkas, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Mardin Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın’ın katılımı ile gerçekleşti.

 Katılımcılar daha sonra Ortahisar Belediyesi tarafından düzenlenen “Atatürk ve Cumhuriyet” temalı serginin açılışını gerçekleşti.  Başkan Genç yaptığı açıklamada, “Trabzon Dostluk ve Kardeşlik Derneği’nin açılışını gerçekleştirdik. 

Her daim kardeşliğimiz ve dostluğumuz baki olsun. Bu topraklardan yükselen kardeşlik türküleri nice yüreklerde umut bulsun” dedi.  

Başkan Ahmet Metin Genç festivalde yaptığı açıklamada birlik ve beraberliğe dikkat çekti. Katılan herkese teşekkür etti.  Festival halk oyunları ile devam etti. Yöresel sanatçılar Ayten Cansız ve Sinan Yılmaz'ın seslendirdiği şarkılar ile vatandaşlar doyasıya eğlendi. 
Editör: TE Bilisim