Trabzon Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Servet Çelik tarafından yürütülen ‘Sosyal veya Beşeri Bilimler’ alanlarında öğrenim gören son sınıf lisans öğrencilerini yurt dışında akademik çalışmalar yapmaya teşvik etmeyi ve bu çerçevede kişisel, mesleki ve bilimsel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen “Lisans Öğrencilerine Yönelik Yurtdışında Eğitim Kursu” adlı etkinlik üniversite konferans salonunda düzenlendi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) “2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı” kapsamında gerçekleştirilen  bu etkinliğe Çukurova Üniversitesinden Prof. Dr. Yasemin Kırkgöz, Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Bena Gül Peker, Bursa Uludağ Üniversitesinden Prof. Dr. Amanda Yeşilbursa, Yıldız Teknik Üniversitesinden Doç. Dr. Suzan Kavanoz, Bahçeşehir Üniversitesinden Doç. Dr. Kenan Dikilitaş, Trabzon Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Servet Çelik, Amasya Üniversitesinden Doç. Dr. Ekrem Solak ve Öğretim Üyesi Betül Bal Gezegin eğitici olarak; Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden Öğr. Görevlisi Sevcan Bayraktar Çepni yardımcı personel olarak katıldılar. 

38 Saatlik Eğitim Verildi

Proje kapsamında, yurtdışında lisansüstü eğitim almayı hedefleyen 15 farklı üniversiteden 30 lisans son sınıf öğrencisi kursiyere 4 gün sureyle yurtdışında lisansüstü eğitime yönelik önemli bilgi ve becerileri kapsayan toplam 38 saatlik eğitim verildi. Etkinlik koordinatörü Öğretim Üyesi Dr. Servet Çelik, yurtdışında üniversite-bölüm ve program seçimi; başvuru belgelerinin hazırlanması; resmi yazışma ve mülakatların yapılması; seyahat planlaması; yurtdışına yerleşme ve günlük yaşam; kültürlerarası edinç; akademik oryantasyon; sosyal entegrasyon ve psikolojik uyum başlıklarının ele alındığı programın genç araştırmacıların ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlandığını ve projeye gösterilen yoğun ilgiden ve katılımcı dönütlerinden çok memnun olduklarını ifade etti. 
Bahattin BAŞTÜRK
 
Editör: TE Bilisim