27-28 Kasım 2018 tarihlerinde;  TSE Baş Tetkik Görevlileri Abdullah EKİNCİ, Eşref ÇAKIROĞLU ve Yaşar EFENDİOĞLU tarafından TED Trabzon Kolejindeki hizmet faaliyetlerinin,  TS EN ISO 9001:2015 standardına dokümantasyon ve uygulama açısından, uygunluğu tetkik edildi. Bunu takiben TSE Belgelendirme Başkanlığı Yürütme Komitesi, Kalite Yönetim Sistemi Belgesinin verilmesi yönünde aldığı kararla TED Trabzon Kolejinin kalitesini tescilledi. 

Konuya ilişkin, Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Niyazi AKDAŞ, 9001 Standardının kurumsallaşmadaki önemine değinerek “2015 yılından beri başarıyla sürdürdüğümüz kalite yolculuğumuzda, Risk Tabanlı Proses Yönetimi modeline geçerek standardın şartlarını yerine getirmenin ve şehrimizde bu belgeye sahip olan “İLK ve TEK Eğitim Kurumu” olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 

Kalite politikamızda da belirttiğimiz gibi köklü tarihimizden güç alarak TED Trabzon Kolejini eğitimde lider konuma taşımak için, öğrencilerimiz, velilerimiz ve çalışanlarımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımızın memnuniyetini sağlayarak sürekli iyileştirme felsefesiyle faaliyetlerimizi, uluslararası eğitim standartları ve ilgili yasal mevzuat şartlarına uygun sürdürmekteyiz.

 Bu süreçte katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim. TED Trabzon Koleji, her alanda olduğu gibi Kalite Yönetim Sisteminde de Trabzon’da öncü olmaya devam edecektir.” diyerek sözlerini tamamladı.
Kalite Yönetim Temsilcisi Seza MELEK ise “TED Trabzon Koleji olarak 2014 yılında faaliyete başladığımızdan bu yana, sağlam bir temelle ve emin adımlarla ilerlediğimiz Kalite Yönetim Sürecinde, etkin bir yönetimin, çalışanlarda memnuniyet ve verim artışı sağladığını, faaliyetlerin izleme ve kontrolünü kolaylaştırdığını, iletişimi iyileştirdiğini ve paydaş memnuniyetini arttırdığını tecrübe ettik.

 Uluslararası kabul görmüş bir standarda uygun, doğru yapılandırılmış, Üst Yönetimin Liderliğinde ve tüm çalışanların katılımıyla etkin kullanılan bir Sistem, başarıya ve kaliteye giden yolda anahtardır.” diyerek TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sisteminin önemine ve TED Trabzon Kolejindeki etkinliğine değindi. 
Ergün DEMİR
 
Editör: TE Bilisim